» »

Ulbricht kriv v primeru Silk Road

Ulbricht kriv v primeru Silk Road

Ars Technica - Porota na newyorškem sodišču je včeraj po manj kot štirih urah posvetovanja Rossa Ulbrichta v primeru Silk Road spoznala za krivega v vseh sedmih točkah obtožnice. Kazen mu bodo izrekli na ločenem postopku v naslednjih mesecih, grozi pa mu dosmrtna ječa. Ulbricht je bil obsojen treh kaznivih dejanj v povezavi s prometom prepovedanih mamil in kaznivih dejanj v povezavi z združevanjem v hudodelsko združbo, pranjem denarja in vdiranjem v računalniške sisteme.

S tem se je končalo prvo dejanje procesa Silk Road, ki je trajalo dobre tri tedne. Ulbrichtov zagovornik Joshua Dratel je že napovedal pritožbo, še vedno pa vsi čakamo na izrek kazni.

Tožilstvo je uspelo dokazati, da je Ulbricht ustanovil, vodil in zaslužil s stranjo Silk Road, kjer so se prodajali predmeti in snovi, katerih promet je z zakonom prepovedan. Medtem ko je Dratel poizkušal prepričati poroto, da na internetu nič ni, kot se zdi, in da bi bila lahko dokaze proti Ulbrichtu podtaknila tretja oseba, je tožilstvo uspelo onkraj razumnega dvoma dokazati Ulbrichtovo krivdo. Glede na to da so obsojenca prijeli z odprto administratorsko stranjo Silk Roada na prenosniku, je bilo to tudi pričakovati.

6 komentarjev

bambam20 ::

Pošteno..

vostok_1 ::

Kaj pomeni "odprto administratorsko stranjo"? Da so mu specialci vdrli not medtem ko je bil logiran, ali je iz domačega IPja se not povezal?

5er--> ::

Prvo.

MaterVola ::

FBI je v knjižnici uprizoril prepir, da so ga zamotili in mu medtem ukradli laptop.

vostok_1 ::

Heh. Kako banalno.

matijadmin ::

Človek je bil nehigieničen pri poslu, ni bil samo posrednik z dvignjenima rokama pri trgovanju z nelegalnim blagom. Poleg tega je bil še skrajno nespameten, da je pisal dnevnik in nepreviden, da je to počel na takšen način, da so mu zasegli prižgan ter odšifriran PC.

Nihče pa ni na tem portalu zapisal, da je bil tudi dobrotni in da je daroval mnogim dobrodelnim organizacija (za pomoč brezdomcem, reševanje problema s pitno vodo v Afriki, iskanje novih zdravil ...).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preiskovalca v primeru Silk Road kradla in izsiljevala

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2510800 (7451) Jupito
»

Glavni moderator na Silk Roadu priznal krivdo

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2410197 (6994) St235
»

Aretiran soustanovitelj Silk Roada 2.0

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
84833 (3769) Jux
»

FBI v primeru Silk Road zasegel rekordno količino bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
148215 (5229) trizob
»

Zaprtje Silk Roada: FBI zasegel le bitcoine uporabnikov, glavnina še pogrešana

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2410469 (7066) 3furious

Več podobnih tem