»

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta

Slo-Tech - Odprto pismo, ki ga je v sredo Adnaan Ahmad iz hamburške Berenberg Bank poslal Microsoftovemu in Nokiinemu izvršnemu direktorju, je sprožilo veliko špekulacij. V pismu namreč Ahmad navaja nekaj možnih rešitev, kako povečati Nokiin upadajoč tržni delež na področju pametnih telefonov. Ključna ukrepa sta Windows Phone 7 in odpuščanje na Finskem.

Nokiin novi izvršni direktor Stephen Elop je bil pred tem zaposlen pri Microsoftu,...

76 komentarjev

Razpisan natečaj za algoritem, ki predvideva obiske pri zdravniku

Slo-Tech - Heritage Provider Network bo 4. aprila odprl natečaj za najboljši algoritem, ki bi na podlagi podatkov o življenjskem slogu, anamneze, boleznih v družini in podobnih napovedal, kolikokrat v prihodnjem letu bo nek posameznik hospitaliziran. Stroški za zdravstvo so astronomski, saj v ZDA letno nanesejo 2,8 bilijona dolarjev, v Sloveniji pa 3,2 milijarde evrov (per capita v ZDA za zdravstvo porabijo 6,4-krat več denarja), zato bi poznavanje dobrega algoritma za napoved hospitalizacij omogočilo ciljano preventivno zdravljenje, preprečevanje zapletov in ogromne prihranke. Ocenjujejo namreč, da se letno v ZDA potrati 30 milijard dolarjev samo za bolezenska stanja, ki bi jih lahko bili preprečili pred nastopom oziroma hospitalizacijo.

HPN je...

36 komentarjev

Analitiki: Bing ni storil nič nelegalnega

ITworld.com - Googlova obtožba Binga, da kopira njegove iskalne rezultate, je ta teden na internetu dvignila največ prahu. Microsoft je navedbe zanikal, a končni vtis je bil precej klavrn. Google je dejal, da ne bodo tožili, Microsoft pa jim je dejal, da pretiravajo. Véliki Microsoft se je v svoji nesposobnosti spravil nad Google in s pomočjo nedovoljenih bližnjic poizkusil nadoknaditi nekaj zaostanka, se je zdelo. A ni vse, kot se zdi.

Analitiki namreč pravijo, da so Googlovi očitki večidel neutemeljeni, zgodba pa napihnjena. Gord Hotchkiss iz Mediativa pravi, da "je vse skupaj nekoliko smešno". Hkrati se ne strinja z Googlovim izborom trenutka, saj so vse skupaj v nepredstavljive razsežnosti napihnili prav na dogodku...

15 komentarjev

Četrt milijona javnih profilov iz Facebooka pristalo na eksperimentalni strani za zmenkarije

Wired Blog - Neznana, nedavno ustanovljena spletna stran Lovely-Faces je že prvi dan svojega delovanja imela 250.000 profilov uporabnikov s fotografijami in osebnimi podatki. Še več, vsi ti člani so bili razdeljeni v kategorije sproščeni (easy-going), samovšečni (smug) in pretkani (sly). Pri tem je kritično, da se nihče od teh ljudi na stran sploh ni prijavil, niti ni to njun prvi tovrstni projekt.

Ustanovitelja strani Paolo Cirio in Alessandro Ludovico sta namreč vse podatke nabrala iz odklenjenih, javnih profilov na Facebooku. Obljubila sta, da bosta odstranila ljudi, ki bodo to želeli. Toda Lovely-Faces ni prava stran za zmenkarije s komercialnimi nameni, ampak jo avtorja označujeta kot umetnost. Gre...

9 komentarjev

Šokantno: zaradi ponaredkov in piratskih kopij v državah G20 letno 125 milijard dolarjev škode

30 slovenskih BDP-jev

vir: Heise
Heise - Mednarodna trgovinska zbornica (ICC) je objavila rezultate študije o kvantitativnih vplivih digitalnega piratstva in ponarejanja izdelkov na gospodarstvo, ki jo je zanjo izvedel Frontier Economics. Poročilo je nadgradnja izsledkov Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj, ki je leta 2008 ocenila vrednost piratskih in ponarejenih izdelkov, ki se vsako leto premikajo v mednarodni trgovini, a ni kvantizirala njihovih vplivov na gospodarstvo.

ICC na podlagi podatkov iz leta 2008 ocenjuje, da je ekonomska vrednost letno ponarejenih oziroma prekopiranih izdelkov 650 milijard dolarjev. V mednarodno trgovino zaide manj kot polovica teh izdelkov, med 285 in 360...

100 komentarjev

GTX 580 s podvojenimi frekvencami jedra podira rekorde

Testni sistem

vir: Hexus
Hexus - Shamino je nedvomno eden izmed bolj znanih navijalcev v današnjih dneh, vseeno pa je njegov najnovejši dosežek naravnost osupljiv. Sicer nereferenčnemu ASUS-ovemu GeForce GTX 580 DirectCU (hladilnik zasede kar tri razširitvene reže) je takoj odstranil hladilnik, namestil navijalcem mnogo bolj prijazen hladilni sistem (vključuje tekoči dušik) ter kartici skoraj podvojil frekvenco jedra. S tovarniških 782 MHz oz. 1.564 MHz za senčilnike (10 oz. 20 MHz več od referenčne zasnove) je frekvenco dvignil na 1.519 MHz, kar pomeni, da so senčilniki delovali pri kar 3.040 MHz. Za to je bilo sicer dvigniti napetost jedra na 1,5 V, kar verjetno pomeni precej kratko življenjsko dobo velikega 40 nm...

18 komentarjev

Chrome 9 na voljo tudi običajnim uporabnikom

Demonstracija Google Instant (URL je vnesen le do neoznačenega dela in ni potrjen)

Google - Chrome 9 je uporabnikom, željnih najnovejših funkcij na račun ne popolnoma zagotovljene stabilnosti na voljo že dolgo, nekoliko dlje v obliki razvojne, nekoliko manj časa pa v obliki bolj stabilne beta različice. Z današnjim dnem je Chrome v različici 9 na voljo tudi bolj običajnim uporabnikom, ki si med dnevno uporabo želijo predvsem stabilnosti. S seboj je v vejo stabilnih izdaj prinesel nekaj zanimivih novosti, med katere spada predvsem Instant, podpora WebGL ter podpora spletni trgovini Chrome Webstore.

Instant poznamo že nekaj časa pri iskanju zadetkov na Googlu, kjer se ti kažejo...

8 komentarjev