» »

Chrome 9 na voljo tudi običajnim uporabnikom

Chrome 9 na voljo tudi običajnim uporabnikom

Demonstracija Google Instant (URL je vnesen le do neoznačenega dela in ni potrjen)

Google - Chrome 9 je uporabnikom, željnih najnovejših funkcij na račun ne popolnoma zagotovljene stabilnosti na voljo že dolgo, nekoliko dlje v obliki razvojne, nekoliko manj časa pa v obliki bolj stabilne beta različice. Z današnjim dnem je Chrome v različici 9 na voljo tudi bolj običajnim uporabnikom, ki si med dnevno uporabo želijo predvsem stabilnosti. S seboj je v vejo stabilnih izdaj prinesel nekaj zanimivih novosti, med katere spada predvsem Instant, podpora WebGL ter podpora spletni trgovini Chrome Webstore.

Instant poznamo že nekaj časa pri iskanju zadetkov na Googlu, kjer se ti kažejo oz. spreminjajo sproti z vpisovanjem iskalnega gesla. Pri Googlu so to zdaj razširili tudi na brskalnik, kjer se med pisanje spletnega naslova v ozadju izrisuje spletna stran, katere naslov je kot predlagan zadetek izpisan v celoti (Chrome za to izkorišča zgodovino obiskanih naslovov, sicer izriše iskalne zadetke z vnešenim geslom oz. predlaga naslov, če vneseno geslo vključuje www.). WebGL prinaša podporo strojnemu pospeševanju izrisa 3D grafike znotraj samega brskalnika, kot demonstracijo pa so pri Googlu pripravili interaktivni brskalnik po človeškem telesu, poleg drugih tehničnih demonstracij, dosegljivih na http://www.chromeexperiments.com/webgl.

O spletni trgovini Google Chrome (ki naj bi bila uradno še vedno na voljo le v ZDA, a deluje tudi v Sloveniji) smo že govorili, na tem mestu pa je verjetno najpomembnejši podatek, da je uspešnost trgovine najverjetneje daleč od ravni, ki bi si je želeli pri Googlu.

8 komentarjev

RejZoR ::

Mene samo čudi kam je izgnil password sync. Chrome 9 beta ga je imel kakor se spomnim, final ga pa zdej nima.
Hm. Al sem imel pa Chrome 10 ampak dvomim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

lmorgh ::

Je komu uspelo osposobiti cloud printanje? na PCju in Laptopu sem povezal acc s printanjem (v nastavitvah), printer vidim, če pa hočem printati recimo nekaj iz gdocks pa ne najde printerja...

kaj narediti?

KaRkY ::

Chromium 9 očitno vsega tega ne podpira:(
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

SLO_Matej ::

No, avtor tega članka, očitno ni popolnoma seznanjen z brskalnikom Google Chrome. Google Chrome podpira Web Store že od 7. verzije naprej, če se ne motim. Jaz pa sem zasledil, da je končna verzija Chrome 9 izšla že 3.2. zvečer. Takrat sem opazil, da je nameščal posodobitve. Več o Chrome 9 in njegovih novostih tudi tu: http://www.zmaga.com/forum_objava.php?i...

RejZoR je izjavil:

Mene samo čudi kam je izgnil password sync. Chrome 9 beta ga je imel kakor se spomnim, final ga pa zdej nima.
Hm. Al sem imel pa Chrome 10 ampak dvomim...

Verjetno si imel 9 beta, saj je Chrome šele z 9. verzijo dobiš več SSL šifriranj, opaziti pa jih je bilo že v nekaj beta verzijah nazaj (tam okoli 4. in 5.). Torej, vse kar je v beta verziji, očitno ni nujno, da bo tudi v končni. Saj o tem je tudi v novici, na zgornji povezavi, ki sem jo podal.

P4ajo ::

Tale "instant" direktno iz naslovne vrstice se mi pa dejansko zelo dopade, upam, da kaj podobnega vpeljejo tudi pri Operi, kljub temu, da jih google pri svojih novih funkcijah precej zapostavlja.

MrStein ::

Pa še spisek bugov, za katere "navijam" (starred):

24681 Bug Unconfirmed Middle-button click on submit buttons
33507 Feature Unconfirmed Logout from HTTPS authentication
68462 Bug Unconfirmed Spell-checker does not re-check on language change
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

RejZoR ::

Kot kaže je res tko ja. Kar je v beti ni nujno tud v končni verziji. Čeprav je to mal butasto. V vseh programih kar si videl v beti si dobil tud v končni verziji. Kar ni imelo namena pridit v final je bilo običajno kot ločen preview build.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

filip007 ::

Gesla raje zamenjat, kdo ve kam so šli tisti podatki od pass sync, pa ta Web Store se mi zdi debilen računajo za nekaj kar dobiš free pa še bolj uporabno je, kakšne Solitaire World.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML 5 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
25457831 (46806) rustypac
»

Microsoft podprl Kinect v Internet Explorerju

Oddelek: Novice / Brskalniki
296716 (5357) BaToCarx
»

8. novembra izide 8. Firefox

Oddelek: Novice / Brskalniki
4320822 (17311) win64
»

Quake 2 v HTML5, novosti v Chrome 5

Oddelek: Novice / Brskalniki
2510023 (8816) arjan_t

Več podobnih tem