»

Cene storitve ADSL

Jaz - Telekomove cene so znane. Za vzpostavitev ADSL kanala boste morali odšteti 30.000 SIT, mesečna naročnina bo pa znašala 3034,5 tolarja. Ampak, pozor! Za lastništvo ADSLa morate imeti ISDN (kar je, za moje pojme glupo, ampak pustimo to za naslednjič). Ta cena 3034 tolarja na mesec je tako kot nekakšna mesečna naročnina, na katero boste plačevali še dostop ponudniku za internet (v tem primeru trenutno edinemu, ki ima možnost ADSL, SiOlu). Torej, če bo SiOl prizanesel nam, krotam, si lahko celo še kaj obetamo. Če ne - bomo pa videli. Vse, kar mene zanima, je: Koliko bo SiOl odštel od mojega prasca za 128k povezavo v tujino, pavšalno 24h na dan, z neomejenim SLOVENSKIM prometom.

16 komentarjev

X - box problemi?

The Register - Hm, Microsoft ima spet probleme. Očitno niso bili prvi, ki so registrirali ime Xbox, prehitelo pa jih je neko programersko podjetje in sicer za celih sedem mescev...kako se bo zgodba nadaljevala, pa bo povedal čas. Osebno mislim, da se to podjetje ne more upirati Microsoftu in njegovi vojski odvetnikov. Kot bi rekli Borgi: resistance is futile. Več o tem si lahko preberete tukaj.

1 komentar

Chicken Run!

Jaz - Kokoške na begu udarjajo. Kot sem obljubil, smo (z majhno zakasnitvijo) dodali še eno recenzijo filma. Tokrat so prišle na vrsto Kure, z Mel Gibsonom v glavni vlogi. Pigeon se pač trudi in piše recenzije filmov za vas. Vidim tudi, da se je pojavila prošnja po tem, da bi lahko ljudje sami ocenili film (v stilu komentarja na recenzijo). To bo v tednu ali dveh (bolje rečeno dveh, kajti Primož ima RES dosti dela). Chicken Run vabi. Oglejte si!

0 komentarjev

Antitrustovsko ravnanje RAMBUSa

EBN - Jah, po vseh tožbah ter pritožbah je to pač naslednji logični korak. Micron ter Hyundai, glavna TOŽENCA iz strani Rambusa sta prosila, naj se to podjetje pregleda zaradi možnih antitrustovskih kršitev. Torej, kot bi rekli naši južni bratje: "Sve se vrača, sve se plača" . To se zgodi, če skačeš drugim v zelje ter se zavzemaš za patente, ki v resnici niso tvoji. Celo zgodbo dobite tukajlele.

0 komentarjev

Geforce II Ultra

Evil Avatar - Sedaj od Visionteka, testirali so jo pa pri Evil Avatarju (heh ql ime). Kot po tekočem traku so zlajnali, kot že vsi prej: Beštijalna hitrost, odlična kvaliteta slike ter previsoka cena. Je pa pri tej inačici Ultre posebnost, da ima kartica DV-I izhod (za digitalen priklop LCD zaslonov) ter da ima TV-OUT. Ampak, če vprašate mene, je nakup Ultre še vedno nesmiseln. Sedaj se splača kupiti Pro 64, so se pocenile. Pa jo navijete na specifikacije Ultre, pa je . Pa naj si bo kartica še tako hitra. Klik!

0 komentarjev

Windows Whistler ter Office 10? Nope!

Electic Tech - Kaj potem, če ne Whister ter X? XP, seveda! O tem se je šušljalo že nekaj časa, sedaj se pa uresničuje. Novoimenovana Windows ter Office XP naj bi pomenila eXPerience, torej izkušnje. Upam, da jim bodo te izkušnje pomagale tudi pri popravljanju hroščev in ne delanju novih, hehe... XP je, po besedah Bill Gate$a, eden od pomembnih korakov do Microsoftove vizije, .NET platforme. Electic Tech razglablja dalje.

2 komentarja

DVD sekcija

Jaz - To je presenečenje, o katerem sem vam govoril. S pigeonom smo se menili in domenili za testiranje DVD filmov. Tako od sedaj naprej vidite v levem meniju sekcijo DVD recenzije, ki ji bo kmalu sledil še Seznam vseh filmov (trenutno sta dva filma opisana, ta funkcija se bo pojavila pri petih filmih). Na desni imate tudi povezavo na zadnje recenzirane filme. Trenutno sta to Up Close & Personal (Zelo Osebno) ter The Cell (Celica). Ker je to šele začetek, bodo notri sigurno kakšne začetniške napake. Odpustite nam, smo samo ljudje. Filme pa v recenzijo daje podjetje Kos Računalniki. V prihodnosti nas torej čaka poleg kvalitetnih novic še grma opisanih filmov na DVD. A smo carji al smo carji?

12 komentarjev