»

Naj 2002 še iz HardOCPja

HardOCP - Jah, januar se začenja, kar pomeni, da morajo svoj piskrček s člankom o najboljših komponentah leta 2002 pristaviti prav vse hardverske strani (mi smo to delo že opravili). HardOCPjevo različico članka si preberite na tem naslovu. Zanimivo je, da so na strani uvedli, poleg vseh standardnih kategorij tipa najboljši trdi disk / najboljši procesor / najboljša mamaplata, še dve kategoriji, ki sta me presenetili v pozitivnem smislu: Najtežja situacija leta ter največje razočaranje leta. HardOCPjevci so, samokritično in pohvalno, priznali, da so se v najtežji situaciji leta 2002 znašli oni sami, saj so v testu 3.06 GHz Intelovega P4 navedli "precej" nekorektnosti. Še največje razočaranje leta: Matroxova Parhelia-512. Se ne bi mogel bolj strinjati [:D].

0 komentarjev

Najboljši leta 2002

OC Prices - Če si vzamete trenutek ter pregledate to stran, boste lahko prebrali mnenje OC Prices o najboljših računalniških podjetjih leta 2002. Zmagovalna podjetja? Sodeč po njihovem mnenju je Abit najboljši proizvajalec osnovnih plošč (se ne strinjam), Lian Li najboljši proizvajalec ohišij (no, ja... [:D]), Samsung najboljši proizvajalec zaslonov (hm, okej...), Albatron najboljše novo podjetje (prvič slišim [:D]), Cambridge Soundworks najboljši proizvajalec zvočnih računalniških naprav (v redu [:D]), Swiftech najboljši proizvajalec hladilnikov (hm...), ter Vapochill Mark 2 Premium ohišje najboljši izdelek leta. Mnenja v oklepajih lahko mirno izpustite. Klik!

4 komentarji

Streljanje po Counter Strike turnirju

Heise - Oblasti v Los Angelesu razmišljajo o uvedbi strožjega nadzora nad internet kafiči, saj naj bi po Counter Strike turnirju v njihovem malem mestu prišlo do streljanja. V njega je bilo vključenih kar 8 mladeničev, eden njih pa je bil ranjen v nogo. Podobne razprave potekajo tudi v Nemčiji, zaslugo za to pa ima mladenič z Erfurtske gimnazije, ki je storil samomorilski napad. Naključje -- bil je vneti igralec Counter Strika. Klik!

14 komentarjev

Sis Xabre 600

Hardware Zone -

Da, uganili ste. Ponovno je vikend in, kako neklišejsko, obsojeni ste na branje -- testov. Računalniški velikani se pač še niso zbudili po novoletnem spanju. Jah. [:D]

Torej, na HardwareZone so si tokrat ogledali SiS-ovo umetnijo, ki sliši na ime Xabre600. Le-ta naj bi predstavljala višek SiS-ove tehnologije, če pa je to res tako, si preberite sami. Kakorkoli že, svoje vídenje tega proizvoda so na HardwareZone zapisali na kar devet straneh, izdelku pa so prisodili oceno prav dobro. Zakaj? Zato!

0 komentarjev

Maxtorji na kupu

Digit Life - Na DigitLife so spisali nov test. Da, tokrat so se posvetili trdim diskom. Trdi diski so zelo nepredvidljeve žverce, ki navadno odpovedo poslušnost, ko jih najbolj potrebujemo, da tega, da predstavljajo ozko grlo v pretoku podatkov, ne omenjamo, a do prihoda električnih pomnilnikov bomo pač potrpeli. Če torej kupujete nov disk ter se spogledujete z znamko Maxtor, potem bo omenjeni članek prvi za vas.

...

7 komentarjev

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Radeon 9500 v Radeon 9700

X-Bit Labs - Kot najbrž veste, imajo Radeoni 9500 in 9700 enak čip. Razlika med njimi pa je v širini vodila (R9700 ima 256 bitno, R9500 pa 128 bitno) in v številu cevovodov (osem pri R9700 in štiri pri R9500).

Sedaj pa pride na vrsto zanimiv del: Radeona 9500 z 128 MB RAMa se da z malo modifikacijo (zamenjava enega uporčka) in zamenjavo BIOS-a spremeniti v Radeona 9700! Tako je, obstaja način, da oživimo izklopljene štiri cevovode, 128 MB verzija Radeona 9500 pa ima tudi vso pasovno širino (256 bitov) močnejše verzije.

Na koncu pa samo še prilepim povezavo do članka na x-bit labs, kjer si lahko preberete, kaj je potrebno narediti, da iz šibkejšega (in cenejšega) Radeona 9500 dobite Radeona 9700. Pa veselo modificiranje, a previdno -- nihče vam ne bo povrnil škode, če modifikacija ne uspe, vam pa ostane nedelujoča kartica ...

38 komentarjev