»

Moj Nook Color je lahko tudi Kindle

CNet - Kmalu po izidu barvnega bralnika e-knjig Nook Color, ki ga poganja Android, se je začel proces razstavljanja ali pa vdiranja, če hočete, v sistem, s čimer bi dobili možnost na njem poganjati prilagojeno distribucijo Androida in več aplikacij. Uspelo je in na Blog Kindle so že objavili detajlna navodila, kako pridobiti administratorski (root) dostop do naprave.

Postopek ni zapleten, saj je...

21 komentarjev

Imamo tako malo proteinov zaradi gneče?

Ars Technica - Čeprav so ljudje neprimerno bolj zapletena bitja od, recimo, glist, nimajo nič več genov, ki kodirajo za proteine. Bakterije jih imajo nekaj tisoč, število pa potem z naraščajočo razvitostjo organizma zraste do okoli 30 tisoč, kjer nespremenjeno vztraja za praktično vsa kompleksnejša živa bitja. To spoznanje je takoj po uspešnem razvozlanju človeškega genoma najprej pomenilo hud udarec za človeški napuh, kasneje pa je prizadetost zamenjalo vpraševanje, zakaj je to tako.

Znanstvenika v članku Nonspecific binding limits the number of proteins in a cell and shapes their interaction networks, ki je objavljen v reviji Proceedings of the National Academy of Sciences, pojasnjujeta, da se odgovor skriva v preprosti fizični kapaciteti celice....

8 komentarjev

EU izdala standard za enotne polnilce pametnih mobilnih telefonov

Evropski komisar GŁnter Verheugen kaže preteklost

vir: Ars Technica
ComputerWorld - EU je še korak bliže k enotnim polnilcem za mobilne telefone, saj sta včeraj Evropski odbor za standardizacijo v elektrotehniki (CENELEC) in Evropski inštitut za telekomunikacijske standarde (ETSI) objavila nove standarde za interoperabilnost, ki jih bodo potrebovali proizvajalci mobilnih telefonov s podporo za prenos podatkov, da bodo lahko izdelali enotne polnilce zanje. Standardi vključujejo tudi varnostna tveganja, elektromagnetne emisije in odpornost proti zunanji interferenci.

Že lani se je štirinajst vodilnih proizvajalcev Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments in Atmel sporazumelo z Evropsko komisijo, da bodo uskladili polnilce za...

67 komentarjev

Paul Allen še vdrugo vložil tožbo

Eden izmed izdelkov, ki domnevno kršijo patente, je tudi iTunes. Takle posnetek je Microsoft priložil tožbi, kjer je problematični del obarval rdeče.

Slo-Tech - Podjetje Interval Licensing v lasti Paula Allena je avgusta vložilo tožbo zoper Apple, Google, Facebook, Yahoo, AOL, eBay, Netflix, Office Depot, OfficeMax in Staples zaradi domnevne kršitve štirih patentov. Interval Licensing, ki je leta 2000 nastal na pogorišču Interval Researcha, je namreč podedoval tudi njegove patente, ki pokrivajo tehnologije za internet. A sodišče je sodbo zavrnilo, ker tožnik ni natančno navedel, kateri izdelki kršijo njihove patente in na kak način. Dobil je dva tedna časa, da jo dopolni.

Odvetniki so se zakopali v delo in v torek popoldne, le nekaj ur pred iztekom roka, so sodišču...

5 komentarjev

Skype pojasnjuje, kaj je šlo narobe

Delovanje supervozlišč

vir: ComputerWorld
Slo-Tech - Skype je preučil, zakaj je njihovo omrežje pretekli teden razpadlo, in na blogu zapisal analizo in razlago tega dogodka. Kot pravijo, so se iz tega naučili pomembno lekcijo, tako da naj v prihodnosti takih težav ne bi bilo več.

Glavni krivec za napako je njihovo omrežje P2P, ki v normalnih razmerah zagotavlja robustnost. V sredo, 22. decembra, je ob 17.00 uri po srednjeevropskem času zaradi preobremenitve pokleknila gruča strežnikov za offline hipno sporočanje....

5 komentarjev

Razbit PlayStation 3, izračunani zasebni ključi

Slashdot - Na berlinski konferenci 27th Chaos Communication Congress (27C3), ki se danes končuje, je skupina fail0verflow predstavila način, kako odkleniti PlayStation 3. Kot trdijo, jim je uspelo izvesti jailbreak brez uporabe strojne opreme (dongle), ki je bila doslej nujno potrebna za odklep. Drugi pomemben dosežek pa je izračun zasebnih ključev za PS3, kar pomeni, da lahko sedaj podpišemo katerokoli aplikacijo. Če se bodo njihove trditve izkazale za točne in Sony ključev ne bo preklical, bomo lahko de facto odklenili katerikoli PS3 ne glede na verzijo strojne programske opreme (firmware).

48 komentarjev