» »

Paul Allen še vdrugo vložil tožbo

Paul Allen še vdrugo vložil tožbo

Eden izmed izdelkov, ki domnevno kršijo patente, je tudi iTunes. Takle posnetek je Microsoft priložil tožbi, kjer je problematični del obarval rdeče.

Slo-Tech - Podjetje Interval Licensing v lasti Paula Allena je avgusta vložilo tožbo zoper Apple, Google, Facebook, Yahoo, AOL, eBay, Netflix, Office Depot, OfficeMax in Staples zaradi domnevne kršitve štirih patentov. Interval Licensing, ki je leta 2000 nastal na pogorišču Interval Researcha, je namreč podedoval tudi njegove patente, ki pokrivajo tehnologije za internet. A sodišče je sodbo zavrnilo, ker tožnik ni natančno navedel, kateri izdelki kršijo njihove patente in na kak način. Dobil je dva tedna časa, da jo dopolni.

Odvetniki so se zakopali v delo in v torek popoldne, le nekaj ur pred iztekom roka, so sodišču predložili 35 strani dolg dokument (PDF). V njem so našteli 40 izdelkov, mnogi med njimi so kar spletne strani, ki da kršijo navedene patente. Med njimi je tudi patent za sistem, ki avtomatično pokliče in prikaže relevantno vsebino, kar gotovo počno spletni prodajalci. Analitiki ocenjujejo, da je malo možnosti za uspešen izid tožbe, a bi se lahko Interval Licensing ob morebitnem uspehu veselil kakšne pol milijarde dolarjev.

5 komentarjev

morbo ::

Horde odvetnikov so vložile tožbo, brez da bi se prej vsaj malo zjasnili kaj je problem, in potem na hitro nekaj spacali vkup da zgleda kot da imajo neko jasno stališče?

blackbfm ::

Ja vsi so pokradli njegove patente seveda. A loh danes sploh še kaj inovativnega oz. da ne rečem raje KARKOLI narediš? Ker očitno je že vse patentirano lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Zmajc ::

Še malo pa srat ne boš mogel v miru ker bo vse zasčiteno s patenti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Manu ::

Zanimivo je to, da mnogi podajate argument, da je namen patenta, da se nekdo ne okoristi s tvojim delom. Ampak tukaj se dogaja ravno obratno.

Patentni sistem se je sprevrgel v orodje pohlepa.

Najprej nekaj patentiraš oz. kupiš patent in čakaš, da ga nekdo (nič hudega sluteč) uporabi ... malo počakaš, da se podjetju dvignejo zaslužki in potem v akcijo - tožarit vse okoli tebe. Nič dela veliko denarja. To je 'bolno'.

Zmajc ::

Microsoft to dela že leta in leta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajsko sodišče prepovedalo prodajo skoraj vseh iPhonov

Oddelek: Novice / Tožbe
3717129 (8434) Furbo
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662658 (54265) Icematxyz
»

Paul Allen toži vrsto podjetij

Oddelek: Novice / Tožbe
186154 (5428) SoulReaver
»

SCO dokončno izgubil proti Novellu, Linux je prost

Oddelek: Novice / Tožbe
115114 (4237) lurker
»

Kršitve GPL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
1029838 (8031) noraguta

Več podobnih tem