»

Kupiš DDR3, dobiš DDR2 zastonj

X-Bit Labs - Žal ne gre za akcijo katere izmed trgovin, ki bi DDR3 pomnilniškim palčkam dodajala DDR2 palčke, temveč za akcijo enega izmed tajvanskih proizvajalcev čipov, ki začuda ni imenovan, v kateri v paketu prodajajo DDR2 in DDR3 čipe. DDR3 pomnilnik postaja vedno bolj pogost, predvsem na račun proizvajalcev prenosnikov, ki ga množično uporabljajo v novih modelih. Zaradi tega naj bi do konca leta DDR3 pomnilnik zavzemal že kar tretjino pomnilniškega trga.

Ker se DDR2 čipi še vedno proizvajajo v znatnih količinah, premik na DDR3 ne pomeni nič dobrega za proizvodne linije in zaloge, obenem pa tudi za ceno. Akcijsko prodajanje paketov DDR3 in DDR2 čipov bi tako umetno dvignila oz. stabilizirala povpraševanje po DDR2 čipih, obenem pa zmanjšala cenovno razliko med DDR2 in DDR3 čipi. Prav tako naj bi se zaradi vedno večjega povpraševanja po DDR3 pomnilniku cene v kratkem dvignile tako za DDR3 kot DDR2 pomnilnik.

7 komentarjev

Hekerski napadi na številne varnostne strokovnjake

Slo-Tech - Hekerska skupina Zero for Owned je na r00tsecurity.org objavila najnovejšo številko njihovega magazina ZF05, v katerem razkrivajo hekerski napad na številne znane osebnosti iz sveta informacijske varnosti.

Med njimi najdemo Kevina Mitnicka, Dana Kaminskyega ter lastnike spletnih strani PerlMonks, elitehackers.info, Binary Revolution, blackhat-forums in druge. V oči pa jim je padla tudi Joanna Rutkowska.

V svojem magazinu razkrivajo številna gesla, dokumente, zasebno e-pošto in slabe varnostne prakse svojih žrtev. Tako imajo številni znani varnostni strokovnjaki zelo slaba in predvidljiva gesla, na njihovih računalnikih pa niso naložene varnostne posodobitve.

Včeraj so tako tudi razobličili spletno stran Dana Kaminskyega (na spletno stran so napisali "Oh sh_t, Dan Kaminskyis 0wned and f_cked Up.") ter spletna stran varnostnega podjetja Matasano.

Vsekakor dogodek dokazuje da so poleg običajnih uporabnikov na udaru tudi varnostni IT strokovnjaki ter da popolnoma varnega sistema...

24 komentarjev

Aktivacija Windows 7 že razbita

Aktivacija Windows 7

vir: engadget
Neowin - Prejšnji teden je Microsoft dokončal novo verzijo Windows 7 in jo poslal v stadij RTM (release to manufacturing). To pomeni, da bomo oktobra, ko bo nova verzija uradno izšla in bo dostopa širokim množicam, dobili prav to isto kodo. Kot je navada že od Windows XP, ima tudi Sedmica zaščito pred nepooblaščenim kopiranjem in uporabljanjem v obliki obvezne aktivacije, ki pa bo Microsoftu povzročila kar nekaj sivih las.

Kot poroča Neowin, naj bi kitajski hekerji dobili ISO-sliko DVD-ja z verzijo Ultimate, ki je bil namenjen podjetju Lenovo, in uspešno razbili aktivacijo. Na več kitajskih forumih se hvalijo, kako je postopek uspel. S pobeglega DVD-ja so dobili aktivacijski certifikat, ki ga je Microsoft...

88 komentarjev

Intel najel TSMC za proizvodnjo svojih čipov

TG Daily - Zanimivo, da z vsem svojim kapitalom in zmogljivimi tovarnami Intel najema zunanje partnerje za proizvodnjo nekaterih svojih čipov, a po uradnih navedbah se razlog skriva v pomanjkanju znanja na področju system-on-a-chip izdelkov. Intel je tajvanski TSMC najel za proizvodnjo veznega čipovja Langwell, ki je del platforme Moorestown. Slednjega sestavljata 2 čipa, Lincroft, ki ima vgrajene vse pomembnejše dele in katerega srce je druga generacija procesorjev Atom, ter prav čip Langwell, ki skrbi za brezžično komunikacijo, prikaz slike ter skrbi za shranjevanje podatkov.

Ta čip bo TSMC začel proizvajati že v tej četrtini na 65 nm proizvodnem procesu, medtem ko bo Lincroft izdelan v manjšem, 45 nm procesu. Celotna platforma je namenjena mobilnim internetnim napravam, uporabo platforme pa sta že obljubila telekomunikacijska veljaka LG in Nokia.

2 komentarja

Microsoft in Yahoo partnerja

Carol Bartz in Steve Ballmer podpisujeta dogovor

vir: CNet
Slo-Tech - Hladnotoplega spogledovanja med Yahoojem in Microsoftom, ki traja že več kot leto dni, je naposled konec. Izvršna direktorja podjetij, Microsoftov Steve Ballmer in Yahoojeva Carol Bartz, sta namreč včeraj podpisala dogovor o sodelovanju, ki za naslednjih 10 let ureja medsebojne obveznosti, začenši z letom 2010.

Microsoft bo poganjal Yahoojev iskalni stroj, medtem ko bo Yahoo postal ekskluzivni zastopnik podjetij pri dogovarjanju z oglaševalci. Skupaj imata podjetji približno 30-odstotni tržni delež na področju iskanju po spletu, tako da ju največji rival Google še vedno prekaša za več kot dvakrat. Ballmer je dejal, da uspeh v tem segmentu terja inovacijo in velikost. Z Bingom so poskrbeli za vrsto inovacij in novih...

0 komentarjev

Intervju z Joanno Rutkowsko

Joanna Rutkowska

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so pred kratkim objavili intervju z Joanno Rutkowsko.Gre za direktorico podjetja Invisible Things Lab, ki se ukvarja z raziskovanjem na področju varnosti računalniških sistemov, predvsem z raziskavami prikrivanja zlonamerne programske kode. Rutkowska je tudi avtorica znanega programa BluePill, rootkita, ki se skrije v sistem s pomočjo AMD-V in Intel VT virtualizacijske...

54 komentarjev

Globalfoundries s prvo stranko

CNet - Podjetje Globalfoundries, ki je nastalo z razdelitvijo AMD-ja na dizajnerski in proizvodni del, je dobilo prvega kupca, ki ni mama AMD. Po poročanju tujih strani so sklenili dogovor s francosko-italijanskim koncernom STMicroelectronics, za katerega bodo proizvajali čipe z nizko porabo v 40 nm-tehnologiji (Globalfoundries sicer zmore tudi 34 nm-tehnologijo). Za kaj točno bodo čipi namenjeni, podjetji nista želeli razkriti. Znano je, da STMicroelectronics, ki je peti največji proizvajalec polprevodnikov na svetu, trži pomnilnik, mikrokrmilnike in MEMS. Tako denimo dobavljajo akcelerometer za iPhone 3GS. Proizvodnja bo stekla prihodnje leto.

2 komentarja

V Evropi vedno več prevedenega spama

Spam julija

The Register - Izsledki zadnjega poročila o spletni varnosti in spamu kažejo, da so se orodij za avtomatično prevajanje, ki so na spletu prosto dostopna, najbolj razveselili spamerji. Medtem ko je delež spama globalno malenkostno upadel (za slabo odstotno točko) na 89,4 odstotka, se je v jezikovni pisani evropski druščini narodov le-ta strmo dvignil. Najbolj prizadeta je Nemčija, kjer je kar 97,5 odstotka vse elektronske pošte nezaželene, kar je občutno več kot 86 odstotkov v ZDA, 93,6 odstotka v VB in 90,6 odstotka na Japonskem. Prevedenega spama je v Nemčiji 46 odstotkov, v Franciji 53 odstotkov, medtem ko npr. na Nizozemskem le četrtina. Spamerji, še raje pa nigerijski prevarantje, so s pomočjo Googla obvladali tudi slovenščino, tako da se vedno pogosteje odzivajo na naše spletne oglasnike.

V MessageLabs trdijo, da za tako visoke številke v Evropi...

0 komentarjev