»

Hynix se ne bo prodal Micronu

The inquirer - Vodilni pri pomnilniškem velikanu Hynix, ki se še vedno otepa velikanskih dolgov in trenutno ni niti slučajno v ugodnem položaju, so se odločili, da se ne bodo prodali Micronu. Do te odločitve naj bi prišlo zaradi tega, ker naj bi si bili podjetji preveč različni, po nekaterih drugih napovedih pa je za vse skupaj kriv Micron, ki ni hotel kupiti Hynixa. Očitno se bo drama okoli pomnilniške krize nadaljevala še dolgo časa, mi uporabniki pa lahko samo upamo, da se bo pomnilnik zopet drastično pocenil.

0 komentarjev

LCD-ji se bodo spet podražili

The inquirer - Kar malce prelepo je izgledalo, ko so se cene monitorjev LCD tako umirjeno spuščale proti znesku, ki si ga navadni smrtniki že skoraj lahko privoščijo, vendar pa se padanje cen ne bo več nadaljevalo, saj se bodo LCD-ji zopet podražili. Čeprav podražitev ne bo tako zelo očitna (10-20 $), upajmo da se draženje teh zaslonov ne bo nadaljevalo, kot se je pred časom že zgodilo.

0 komentarjev

ASUS predstavil svojo dvoprocesorsko ploščo

The inquirer - Svetovni eliti, ki že ponuja dvoprocesorske matične plošče, se je pred kratkim pridružil tudi ASUS, ki je predstavil ploščo A7M266-D, ki podpira tako Athlone XP, kot tudi Durone MP (čeprav te ne bomo nikoli videli). Pomembna lastnost nove ASUS-ke je tudi, da podpira tako registriran, kot tudi navaden pomnilnik. Po podatkih Inquirerja bo plošča namenjena tako strastnim navijalcem, kot tudi bolj profesionalnim uporabnikom. Upam, da se vračajo spet zlati časi, ko smo v ABIT-ovo matično ploščo vtaknili dva 300 MHz Celerona A, ju navili na 450 MHz in imeli teoretično za kar 900 MHz računske moči .

4 komentarji

Linux napada - tudi v letu 2002

Linux World - Linuxaši niso znani samo po tem, da vedno znova lezejo Microsoftu v zelje, ampak tudi po tem, da že dalj časa lahko poslušamo njihove napovedi o tem, kako bo Microsoftu odbila zadnja ura, kako bo Linux postal alfa in omega sveta in kako bo vesoljska srenja končno rešena monopolskega velikana, ki razvoj programske opreme pelje v napačno smer. Kljub rahlo nostradamusovskemu tonu teh napovedi, se lahko pro-Microsoftovsko usmerjeni kar upravičeno bojite, saj Linux ni iz trte izvit, njegovi programerji pa tudi niso ravno neki bleferji, ki samo veliko govorijo in nič ne naredijo. Ja, ja Microsoft, črno se ti piše, vsaj če si ogledate teh 10 Linux napovedi za leto 2002, v katerih se omenja, da se bodo v svetu OEM računalnikov počasi začeli pojavljati prvi primerki z dvema operacijskima sistemoma (eden bo obvezno Linux), Linux se bo začel pojavljati v poslovnih računalnikih (to se že zdaj), nekatera podjetja bodo popolnoma odpovedala poslušnost M$-ju, itd.
Upajmo, da ne bo ostalo vse le...

7 komentarjev

Črna pota IBM-ovih PC-jev

ZDNet - Med lovom za svežimi novicami sem zasledil tole zanimivo razmišljanje, ki se vrti okrog problematike IBM-ovih PC-jev. Kot gotovo že veste, je prodaja PC-jev zadnje leto ali dve nezadržno stagnirala in samo višja sila naj bi jo spremenila spet v zanesljivo rast. No, to se je sicer zgodilo, vendar pa je nepričakovano prišel nesrečni dan, ko sta se slavna dvojčka WTC-ja zrušila in vse se je zopet obrnilo na glavo. Velika podjetja, kot so Compaq, IBM, HP in druga so se začela spraševati, če se jim sploh še splača proizvajati PC-je od katerih je itak samo še sama izguba. HP in Compaq sta se združila, za IBM pa avtor precej zanimivega članka pravi, da bi moral opustiti proizvodnjo PC-jev ali pa jo prenesti na hčerinsko podjetje, kot je to pred časom storil z ustanovitvijo "printerskega" Lexmarka. Pisec dalje ugotavlja, da bi bilo najbolje, če se IBM povsem posveti bolj zahtevnim poslom, kot so načrtovanje zmogljivih strežnikov, delovnih postaj, profesionalnih grafičnih kartic, ...
...

2 komentarja

A-mail

Newsbytes - Boeing je dobil pravico zgraditi brezžično omrežje Connexion, ki bo potnikom omogočalo dostop do spleta tudi v zraku. (Če me kdo čudno gleda, je tu kratka obrazložitev: pri mobilni telefoniji GSM se mora telefon za delovanje povezati z bazno postajo - te pa se nahajajo na razdaljah med 10 in 20 km. Če do preklopa iz ene na drugo postajo pride med pogovorom, se ta prekine. Letalo pa hitro prevozi nekaj metrov...).

Connexion bo omejen na ozemlje Združenih držav. Kdo pa ve, kako bo z Lufthansinim satelitskim omrežjem, ki ga bodo testirali leta 2003... Še ena možnost za broadband v 'zakotnih' krajih, kot T....? )

1 komentar

NESPOLE

Newsbytes - Ta je pa 'divja'. Si predstavljate pogovarjanje s kolegi preko interneta? Seveda si. Kaj pa pogovarjanje, kjer vsak od korespondentov govori in posluša drugega v sebi lastnem jeziku? Torej, govorim slovensko, Kitajec na oni strani kitajsko, pa se razumeva... Vmes seveda sedi programček (hec: v novici na NewsBytes pišejo, da za prevajanje skrbi 'web'), ki govoričenje prevede ter sintetizira v jezik slušatelja.

NEgotiating through SPOken Language in E-commerce oz. NESPOLE, kakor se projekt imenuje, naj za razliko od ostalih programčkov, ki prevajajo po principu 'beseda za besedo' (kot se nemalokrat dogaja tudi humanoidnim osebkom), bo temeljil na 'pametnem prevajanju' (fraze). Glede na to, kolikokrat smo podobne obljube že slišali, bom verjel, ko bom videl oz. slišal. Projekt vsekakor obeta. Kdaj? Čez pol leta.

6 komentarjev

Spremembe

Slo-Tech - Po dolgem času spet nekaj od mene... Vsi registrirani uporabniki, prosim kliknite na svoje ime in si oglejte svoje nastavitve. Če je kaj napačnega, prosim popravite. Če odkrijete kakšno napako... prosim sporočite. Še posebej pa si je zanimivo ogledati vaše statistike. Ste vedeli, da je povprečen post v forumu dolg 274 znakov?

32 komentarjev

Hitrejša peka na vašem starem CR-Rju

TweakHardware - Imate katerega od naslednjih CD zapisovalnikov?
 • Actima ARW-4420
 • A-Open CRW9420
 • Caravelle RW-4420 IDE
 • ComPro CDRW7040A
 • Delta OME-W141
 • Imation Super Recorder 4x4x20
 • Memorex CD-RW 4420
 • Ricoh RW7040A IDE
 • Ricoh RW7060A IDE
 • Smart & Friendly SAF769 CD SpeedRacer Plus
 • USDrives RW7040A
 • Verbatim CDRW4420
Ako posedujete katerega od naštetih, pa bi ga radi pohitrili, si preberite članek na TweakHardware.

2 komentarja

Snežna freza

CPU Tweak - Ena bolj ne kot ja računalniška. Spet je huda zima, zunaj je minus 20°C, naneslo je meter in pol svežega snega (pe ne pri nas ), vam pa se enostavno ne da kidati snega in bi raje sedeli pred televizijo. Zato so sestavili snežno frezo na daljinsko vodenje. Lepo boste v hiši na toplem in boste frezo z joystickom krmilili po dvorišču. Kamera na mašini pa vam bo dajala sliko, kje freza je in kaj počne. Zanimivo. Tukaj.

2 komentarja