»

Dreamcastovec in PS2

Daily Radar - Očitno niso vsi tako navdušeni nad novo Sonyevo igralno konzolo PlayStation 2. Ljubitelji Seginega Dreamcasta še vedno prisegajo na svojo priljubljeno konzolo, v svoji podpori pa so včasih lahko kar fanatični. Kaj se zgodi, če eden izmed bolj zagrizenih Segašev dobi v roke PS2, so zabeležili na Daily Radarju. Njegovo početje bi težko označili kot človeško, prizori pa vsekakor niso za tiste s slabim srcem. Ogled zadeve ali kar download 12MB filmčka vam resnično priporočam. Malce smeha nikoli ne škodi .

4 komentarji

Črna lepotica

Digit Life - Heh, ste mislili, da je Herculesov modri GeForce2 višek? Potem si kar poglejte te črne lepotice tajvanskega podjetja SUMA. Kartice zares izgledajo nevarno in kar nekako ustrezno trenutno najmočnejšim grafičnim pospeševalnikom. Pa da ne boste mislili, da je vse v izgledu... Sodeč po Digit-Lifu gre za kvalitetne kartice s 5.5ns pomnilnikom in kopico dodatnih bonbončkov. Več informacij najdete tukaj.

2 komentarja

Testni sistem, kot se šika

Trainwrecker - Ok, fante pri Trainwreckerju res moram izredno pohvaliti za ta testni sistem za hladilnike. Verjetno bodo njihovi testi hladilnikov odslej najnatančnejši in najrealnejši. Zadeve so se namreč lotili izredno profesionalno. Kaj bi govoril... stvar si res morate ogledati, saj so v njo očitno vložili neskončno ur načrtovanja, izdelovanja in nastavljanja. Celo svojo lastno programsko opremo so spisali. Neverjetno !

1 komentar

RAM Drive

Speedcorp - Ideja za RAM Drivom (RAM diskom...) je zelo zanimiva. V slučaju, da imate ogromno pomnilnika, ki ga nikoli prav ne izkoriščate, je možno na prostem delu narediti pravi mali trdi disk. Verjetno ni treba posebej poudarjati prednosti diska z dostopm nekaj milisekund in prenosom okoli 300-400MB/s, kajne? No, če ste eden izmed kandidatov (in verjamem, da vas ob zadnji pocenitvi pomnilnika ni malo!), se le odpravite sem in si preberite natančna navodila. Moram priznati, da postavitev takega diska ni lahko delo in zahteva ogromno spreminjanja sistemskega registra, tako da se ga lotite le, če že posedujete nekaj znanja. Aja, vsi WinME in Win2k uporabniki avtomatično odpademo ...

1 komentar

VC pomnilnik

BXBoards - Verjetno ste se ob branju testov matičnih plošč, ki bazirajo na VIAinih novejših čipovjih marsikdaj spraševali kaj za vraga je VCRAM, ki ga te plošče podpirajo. Andy z BXBoards strani se je odločil končno razščistiti s tem velikim vprašanjem in je pod roke vzel (sicer zelo redek) primerek tega pomnilnika ter ga temeljito pretestiral. Sintetični benchmarki (Sandra) so resda pokazali hitrejše delovanje, toda slika pri uporabi resničnih aplikacij je popolnoma drugačna. Predlagam, da si test kar ogledate!

0 komentarjev

Resnica o napaki v i850 čipovju

CNet - Pred nekaj dnevi ste lahko brali o še eni odkriti napaki v Intelovem i850 P4 čipovju, ki je onemogočala ali zelo upočasnjevala delo z več monitorji, če je grafična kartica (ali kartici) bila na PCI vodilu. Glede zadeve se v bistvu nihče posebej ne razburja, saj enostavno ni dovolj uporabnikov, ki bi se znašli v taki situaciji (uporaba P4 sistema z PCI grafično kartico na dveh monitorjih), vseeno pa je vredno pomisliti koliko takih majhnih napak se še skriva v čipovju. Zanimivo analizo lahko preberete na CNetu.

0 komentarjev

Gigabyte se nagiba k overclockerjem

X-Bit Labs - Gigabyte sodi med tri najvecje proizvajalce maticnih plošc in njihovi izdelki so vedno veljali za kvalitetne in polne zanimivih možnosti (DualBIOS, Easy Tune III...). Najvecja napaka tega podjetja (z našega zornega kota, seveda...) pa je dokajšnje ignoriranje overclockerske skupnosti. Gigabytove plošce, roko na srce, nikoli niso bile znane kot zelo OC prijazne (majhen razpon FSB izbir, DIP switchi itd.). No, vse kaže, da se Gigabytovo stališce koncno spreminja, saj so najavili GA-7ZXR Rev.2.1. plošco. Gre za naslednico povprecne GA-7ZXR SocketA maticne plošce, ki bo poleg novega VIA KT133A cipovja imela tudi široko izbiro overclockerskih možnosti. Razpon možnih FSB izbir so zelo povecali, dodali pa so tudi možnost spreminjanja množilnika. Vsekakor pohvalno!

0 komentarjev

ASUSovi načrti za bližnjo prihodnost

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili tudi nekaj neuradnih informacij o načrtih enega izmed naših najljubših proizvajalcev matičnih plošč, ASUSa. Pa poglejmo:

Za Intelove procesorje:
  • CUV4X-E: Na začetku januarja bomo videli to naslednico popularne CUV4X, ki se od svoje predhodnice loči po VIA 686B SouthBridgu. CUV4X bodo prenehali dobavljati koncem januarja.
Za AMDjčke:
  • A7M266: Ta AMD 760 plošča naj bi se pojavila koncem januarja.
  • A7V133: Ta plošča na KT133A čipovju bo nasledila ASUS A7V. Dobava se bo začela koncem januarja, A7V pa bodo prenehali dobavljati nekje sredi marca. Prodaja A7VPro (enako, kot A7V, le brez Promise ATA100 kontrolerja) se bo nadaljevala...
Še ena zanimiva stvarca: A7A266 ploščo so popolnoma umaknili iz načrtov za januar. Šlo je za ALi MAGiK 1 DDR ploščo, mogoče pa jo bomo ugledali februarja.

0 komentarjev

Dvoprocesorski AMD navsezadnje hitreje

X-Bit Labs - Po mojem mnenju sploh ni dvoma, da bodo večprocesorski AMD sistemi našli pot v marsikateri dom. Relativno nizka cena procesorjev, dobre performanse ter odlično EV6 vodilo, katerega prepustnost se ne deli med dva procesorja, kot je slučaj pri Intelovem GTL+, vsi govorijo v prid AMDju. Na žalost pa je po nekaterih informacijah izid AMD 760MP čipovja bil prestavljen na sredino naslednjega leta. Na X-Bit labs so dobili drugačne, bolj ugodne informacije, po katerih sodeč naj bi se AMD 760MP pojavil že februara ali marca naslednje leto, prve plošče pa koncem prvega četrtletja (prva naj bi bila Gigabyte in TYAN). Upajmo, da ta info drži!

0 komentarjev