»

Vodno hlajenje

AthlonOC - No še ena novica s področja vodnega hlajenja danes. Na AthlonOC so objavili članek v katerem so podrobno opisali in poslikali postopek kako pripraviti Abit KT7 Raid in Athlona 750, da slednji deluje na 1250MHz. Uff, kaj sem Jack, ko imam CPU še zmeraj na neverjetnih 266MHz . Bi se človek kar pogreznil... Uff, bi skoraj pozabil dat link... Tukajle!

1 komentar

DirectX 8.0

NvNews - No, če se vam ne da čakati, da luni poštima prvi del mojega članka o DirectX 8.0, imate tukaj eno alternativo (sam sebi konkurenca... skoraj ). No, preberite si tega, potem pa malo počakajte, da luni porihta mojega. Potem si preberite še mojega in povejte kateri je boljši...

3 komentarji

XBox vs Playstation2 vs GameCube

XBox - Sodeč po strani http://www.xbox.com/, so se napovedane specifikacije XBoxa malce spremenile. Grafični čip bo tako deloval pri 250 namesto 300MHz (kar pomeni efektivno 125 M poligonov na sekundo namesto 150), DVD enota pa ne bo serijsko vgrajevana, temveč bo opcija. Zakaj so se odločili za takšno oslabitev konzole zdaj še ni jasno, prav zanima pa me, kako se bo lahko primerjala z drugimi ultra naprednimi konzolami. Tukaj je še mala razpredelnica za primerjavo:

  Xbox Sony PlayStation 2 Nintendo GameCube
CPU 733 MHz 294.912 MHz 405MHz Power PC
GPU 250Mhz NV2A 147.456MHz 202.5 MHz "Flipper"
RAM 64 MB 32 MB 43 MB
Prepustnost pomnilnika 6.4 GB/s 3.2 GB/s 3.2 GB/s
Poligonov/s 125 M/s 66 M/s 6-12 M/s?
Izzid jesen 2001 oktober 2000 oktober 2001

4 komentarji

Gigabyte GA-6OXE

Hardware Central - No, končno se je pojavila ena plošča za Intelove procesorje, ki bo pospravila z starim, a coolskim BX naborom čipovja, ki je po mnenju mnogih še vedno najboljše čipovje za Intela (overclockano, seveda ). Ta plošča je tako zgrajena okrog i815EP (to kar bi mogel biti že i815E - brez integrirane grafike). Kaj je še zanimivega:
  • 4 dimm reže (512MB max)
  • 6 PCI rež, AGP 4x, CNR reža
  • Dva biosa (če vam virus enega povozi, ali če vam prvega ne uspe flesh-at)
  • 153MHz maksimalna frekvenca vodila
Slin, slin...

8 komentarjev

VapoChill @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - Tom's Hardware je drugi na svetu s testom novega VapoChilla. Eden izmed utemeljiteljev overclockanja (ravno Tom je odkril B21 pin na Slot1 Celeronih, Athlonove GoldFingerje, Thunderbirdove/Duronove L1 kontakte...) se je zadeve pošteno lotil in napravico preizkusil s pravo paleto procesorjev. Tako so Celerona2 spravili na 1.15GHz, Pentiuma3 na 1.15GHz, Durona na 1.066Ghz, TBirda na 1.485GHz in Pentiuma 4 na 1.9GHz. Vsekakor zavidljivi rezultati, še posebej dobro so se izkazali TBird procesorji. Celoten test si lahko ogledate tukaj....

0 komentarjev

Bakreno ohišje in P4

Akiba - Hehe, AKIBA nam spet prinaša malo azijske eksotike. Že pred nekaj časa so kazali slike popolnoma bakrenega ohišja, sedaj pa se je zadeva pri njih dejansko začela prodajati. V to zanimivo ohišje vgrajujejo P4 sisteme, moram pa priznati, da zadeva izgleda precej bolje, kot na prvih slikah. V prvih debatah smo se spraševali, kako je ohišje iz bakra sploh lahko dovolj trdno za podpiranje celotnega sistema. Odgovor je preprost: ogrodje je iz aluminija. Kakšna je dejanska prednost bakra (razen cool izgleda do začetka oksidiranja...) mi sicer ni jasno, toda zadeva ni zato nič manj zanimiva. Več tukaj!

vir: Akiba

3 komentarji

Novi BIOSi za KT7 plošče

AthlonMB - Na AthlonMB si lahko downloadate novi BIOS za ABIT KT7 matične plošče. Ime BIOSa je WZ, zaenkrat pa še ni informacij o izboljšavah/problemih, ki se pojavljajo z njegovo uporabo. Samo na lastno odgovornost!
Po drugi strani pa se je pojavilo precej svaril glede uporabe WW BIOSa. Veliko uporabnikov je namreč imelo velike težave z delovanjem matične plošče po uporabi tega BIOSa, tako da se pazite!

4 komentarji

Vojna za DDR P4 čipovja

OC Workbench - Naslednje leto bomo videli pravo malo P4 vojno med različnimi tajvanskimi proizvajalci čipovij. Intel je namreč očitno spoznal, da P4 ne bo doživel večjega uspeha brez podpore DDR čipovij in tako so VIA, SiS in ALi najavili svoja P4 DDR čipovja. Prva bo predvidoma VIA, ki bo svoje PX266 čipovje začela proizvajati že v prvem/drugem četrtletju naslednjega leta, sledil ji bo ALi v tretjem četrtletju, zadnji pa bo SiS koncem naslednjega leta. Vsa čipovja bodo namenjena novim P4 procesorjem s Socket 478 podnožjem.

2 komentarja

Vzdrževanje vodnega hlajenja

Dan's DATA - Tako kot zračne hladilnike, je tudi vodne potrebno vsake toliko časa temeljito očistiti. Namesto praha se namreč v njih nabirajo alge in ostala biološka svinjarija, ki lahko precej poslabša hladilne sposobnosti. Na Dan's Data so to spoznali skozi lastne, ne ravno prijetne, izkušnje in za vse nas pripravili članek o čiščenju in vzdrževanju vodnega hlajenja. Za primer so vzeli precej razširjen Senfujev komplet (tudi mi smo ga testirali nekaj časa nazaj) in poudarili zadeve, na katere moramo biti pozorni. Vsekakor dobro branje.

3 komentarji

Intelovi in AMDjevi načrti za prihodnje leto

AnandTech - AnandTech je objavil zanimiv članek o procesorjih v letu 2001. Če je za leto 2000 veljalo, da je bilo zelo vroče, kar se tiče novih procesorjev, lahko brez zadržkov rečem, da bo 2001 tudi... Z AMDjeve strani nas bosta naskočili dve novi jedri za Athlone, Palomino in Thoroughbred, pa tudi prvi 64 bitni procesorji za domačo uporabo. Intel nas bo po drugi strani razveseljeval z 0.13 mikronskimi Pentiumi4 in novimi Coppermini-T. Skratka, zanimivo bo, v zgoraj omenjenem članku pa je vse skupaj podano še precej bolj podrobno.

0 komentarjev

ASUSova konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Med celo paleto novih matičnih plošč, je ASUS najavil tudi poceni dvoprocesorsko ploščo na osnovi VIA Apollo Pro133A čipovja. Sama zasnova je precej podobna novi ABIT VP6: do dva P3 Coppermine procesorja, 4 DIMM reže za do 2GB pomnilnika, 1 AGP Pro, 5 PCI rež, ATA 100 podpora, integriran zvok in podobne cvetek. ASUS CUV4X-D, kot bo plošči ime, bo vsekakor zanimiva zadevica, potrebno pa je počakati na prve primerke, da bomo lahko podali kakršnekoli sklepe. ASUSovci obljubljajo, da bo plošča na voljo v začetku naslednjega leta.

0 komentarjev

Jaome

Jaz - Kaj naj rečem... stran je še enkrat bila nedostopna za dalj časa in tu res ni ničesar, kar lahko naredim. Po najnovejših informacija se strežnik pregreva (?!), toda točnega razloga zaenkrat še ni mogoče podati. Primoz že vneto raziskuje zadeve, tako da upajmo, da bomo to rešili čimprej.Pa take načrte sem imel za včeraj... Vem, da se vas večina tega ne spomni, toda 26. decembra pred točno enim letom je Slo-Tech prvič odprl svoja vrata. Zdaj je nekako nesmiselno pisati neke solzave govore, saj je nestabilen strežnik vse pokvaril (vsaj za mene...). Vseeno bi se vsem rad zahvalil za podporo. Brez vas ta stran sigurno nebi bila to, kar je!

5 komentarjev