»

Bo Ubisoftov DRM deloval?

Prva popularna igra z delujočo zaščito?

vir: Slashdot
Slashdot - Pred praktično točno mesecem dni smo poročali, da bo Ubisoft pripravil novo protipiratsko oz. DRM zaščito za svoje igre, ki bo za igranje le-teh zahtevala delujočo povezavo na internet tudi ves čas igranja in ne le za zagon. Takrat smo poročali, da bo s tem odpravljena zahteva po vstavljenem optičnem mediju, težav pa naj ne bi bilo več tudi s številom namestitev igre, ki so v nekaterih primerih zdaj omejene na 3. Omenjeno je bilo tudi, da se bodo igre shranjevale v oblak, kar bo omogočalo nadaljevanje igre s kateregakoli računalnika na katerikoli lokaciji, ki ima internet.

Prav zaradi shranjevanja igre in kasneje njenega nalaganja, ko zgodbo želite nadaljevati, boste potrebovali internetno povezavo. Seveda je to nekoliko diskriminatorno do uporabnikov...

124 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Čas je za novo anketo. Zanima nas, ali spremljate/občasno prebirate enega (ali več za tiste hardcore) izmed množice takšnih in drugačnih spletnih stripov.

Delite jih z nami v komentarjih!


Rezultati stare ankete:
iPad:
Dejte že mir!56%
(862)
Apple fuj21%
(325)
Hočm, hočm, hočm!17%
(262)
Eee za vedno!5%
(81)
Skupaj glasov: 1530

18 komentarjev

Wii še nekaj časa brez naslednika

Kar v nakup, življenjska doba je še dolga

vir: engadget
engadget - Kot kaže so govorice o potencialnem nasledniku nadvse popularnega Wiija, ki je s svojo igralnostjo kljub slabšemu strojnemu delu dolgo časa imel boljše prodajne rezultate od konkurentov v obliki PlayStation 3 in Xbox 360, neresnične, vsaj glede na intervju, ki ga je z GameSpot opravila Cammie Dunaway. S tem je zanikala tudi namigovanja samega Shigeruja Miyamota, ki je namesto revolucije omenjal evolucijo trenutne strojne opreme, kar je tudi podžgalo govorice o Wii HD.

Cammie Dunaway je tako v intervjuju povedala, da še vsaj nekaj let ne bomo dobili uradne zamenjave za Nintendov Wii. Slednji ima glede na čas prodaje boljše rezultate, kot jih je v enakem obdobju v življenju imel Sonyjev...

16 komentarjev

Quake 2 in 3 nativno na Androidu

vir: engadget
engadget - Čeprav je dandanes primarna platforma za razvoj iger postal iPhone, predvsem zaradi razširjenosti, nekatere bonbončke pobere tudi Android. Z današnjimi zmogljivimi mobilnimi telefoni z velikimi zasloni je bolj ali manj jasno, da so dnevi samostojnim prenosnim igričarskim postajam, kot sta PlayStation Portable in Nintendo DS(i), šteti.

Na napravah, ki za delovanje uporabljajo Android, je zdaj mogoče igrati tudi polnokrvni različici Quake III Arena in Quake 2. Kontrola igralnega lika sicer še ni najboljša, saj razvoj teče šele nekaj dni. Priporočena je uporaba Motorolinega Droida, ki ima fizično tipkovnico, s katero je upravljanje lažje, in ki je strojno dovolj zmogljiv. Namesto miške za merjenje skrbi kar na dotik občutljiv zaslon. Prenos...

27 komentarjev

Predprodajno 'povpraševanje' po iPadu večje od iPhona

engadget - S predstavitvijo iPada je Apple zaključil dolga leta govoric o tabličnem računalniku, na kar so nakazovali razni patenti v preteklih letih. Sama naprava je glede na pričakovanja publike nekoliko razočarala, sploh glede na pomanjkanje Adobovega Flasha v brskalniku. Mnogi so napovedovali, da se iPad ne bo prodajal dobro oz. vsaj ne tako dobro kot iPhone, a to morda ne drži.

Izmed 3200 anketirancev v raziskavi podjetja ChangeWave jih kar 13% namerava iPad kupiti, izmed katerih je 4 odstotne točke takšnih, ki so v nakup skorajda prepričani. V podobni raziskavi iz leta 2007, kjer so anketirance povprašali o prvotnem iPhonu, bi slednjega kupilo 9% anketirancev s 3 odstotnimi točkami anketirancev prepričanih v nakup. Nekoliko očitno preseneča tudi nizka cena, saj je le-ta ta težava (torej je previsoka) za le 8% udeležencev ankete, medtem ko je ta odstotek za iPhone kar 20 točk višji pri 28%.

Čeprav to ne da nobene napovedi za prihodnost, vsi vemo, kako se je iztekla zgodba z iPhoneom....

55 komentarjev

Prodaja CD-jev upada, digitalni albumi popularnejši

Ars Technica - Tržni analitiki iz NPD Group ugotavljajo, da se je število kupcev glasbe lani zmanjšalo v primerjavi s preteklimi leti. V zadnjih treh letih se je število kupcev glasbe v katerikoli obliki, torej prek spleta ali zgoščenk, skrčilo za 24 milijonov. Glavni krivec za zmanjšanje je slaba prodaja CD-jev, ki so vedno manj priljubljeni. Kljub temu založniki razlogov za skrb nimajo, saj se je število kupcev glasbe prek spleta povečalo. V tem času se je zvišala tudi poraba povprečnega kupca, ki je na spletu zapravil kar polovico več kot pred tem.

Podobne rezultate so naračunali tudi v Nielsnu, saj naj bi se prodaja digitalnih albumov okrepila za 16,1 odstotka med leti 2008 in 2009. Posebej pa je založnike razveselilo dejstvo, da se je količina pretočne glasbe prek omrežij P2P zmanjšala, kar pripisujejo slabi kakovosti datotek sumljive provenience in bogati ponudbi spletnih radiev in drugih možnosti neposrednega poslušanja glasbe prek spleta. Več o tem.

5 komentarjev

EU kara Google

Posnetek Google Street Viewa iz Italije

CNet - Evropska unija je ta teden poslala pismo Googlu, v katerem ga je opozorila, da mora pred snemanjem mest za svojo aplikacijo Google Street View obvestiti o nameri. Prav tako so od Googla zahtevali skrajšanje časa hranjenja originalnih posnetkov z dvanajstih na šest mesecev. Google se je na zahteve odzval in pojasnil, da že sedaj na svojih spletnih straneh objavljajo vozni red svojega Street Viewa. Na očitke o kršenju pravice do zasebnosti odvračajo, da vsi posnetki prikazujejo javna mesta, pri čemer osebe, registrske tablice in podobno zameglijo, na zahtevo pa specifične posnetke izbrišejo.

Googlov izvedenec za zasebnost Peter Fleischer še pravi, da časa hranjenja originalnih posnetkov ne morejo skrajšati. Te držijo leto dni zato, da zagotovijo kakovost in točnost zemljevidov, da...

4 komentarji

Slovenija 4. v Evropi po deležu dostopa do optike

Optika do doma

vir: PC World
PC World - Po odstotku penetracije FTTH (Fibre to the Home) je na seznamu evropskih držav na prvem mestu Švedsko zamenjala Litva, kjer ima do optične povezave za internet, televizijo in telefonijo dostop kar 18% vseh gospodinjstev v državi. Švedska je tako padla na drugo mesto, kjer ji na tretjem sledi Norveška.

Takoj za stopničkami se nahaja Slovenija, vse tri naštete države, ki se nahajajo za Litvo, pa imajo penetracijo višjo od 10%. Slovenija za Švedsko, kjer ima dostop do optične povezave okrog 12% gospodinjstev, in Norveško, kjer ima dostop okrog 11% gospodinjstev, z 10,5% ne zaostaja veliko. Deseterico zaključujejo Estonija, Danska, Slovaška, Finska, Nizozemska ter Italija, katerim so se...

34 komentarjev