»

Novo stabilno jedro

več strani - Nekaj dni nazaj je Marcelo Tosatti izdal novo stabilno Linux jedro, ki nosi zaporedno številko 2.4.22. Trenutno različico so pripravljali malo dlje kot dva meseca. Glede na odzive ljudi, ki so ga že preskusili v praksi, ni večjih težav z njim, tako da vam lahko posodobitev le priporočim. Na dolgem seznamu popravkov in sprememb so tudi varnostni popravki.
Mimogrede velja omeniti še, da je prav tako izšlo novo razvojno jedro 2.6.test4, ki tudi prinaša marsikaj zanimivega.

5 komentarjev

AMD Duron 1,6 GHz -- prava izbira za navijalce?

X-Bit Labs - AMD je pred kratkim izdal najnovejšo verzijo Duron procesorja. Ta se ponaša z 0,13 mikronsko tehnologijo izdelave, 64 kB prvo-nivojskega- in 128 kB drugo-nivojskega predpomnilnika, kar ni prav veliko. Na X-Bit Labs pa poročajo, da ima ta procesor pravzaprav še nemalo potenciala.

Z zračnim hlajenjem so ga pripravili do tega, da se je zbudil pri 2,3 GHz, kar je 700 MHz več od privzetih 1,6 GHz. Pohitritev se pri testih kar lepo pozna, saj so rezulati kar zgovorni. Najbolje od vsega pa je to, da ga pri AMD-ju cenijo na manj kot 50 dolarjev. Klik!


16 komentarjev

Predogled VIA K8T800 čipovja

Tweak Town - Na Tweak Townu so tokrat pod drobnogled vzeli najnovejšege Viino čipovje, imenovano tudi K8T800. Narejeno je za novo generacijo procesorjev z arhitekturo K8, torej za AMD-je. Novost, namreč K8T800, podpira večino naprednih funkcij, kar jo na papirju naredi konkurenčno ostalim izdelkom. Že same specifikacije bodo na marsikoga naredile velik vtis, da ne govorimo o hitrosti ...[:)] Več pa si lahko preberete tukaj.

1 komentar

Še malo Folding@Home statistike

Slo-Tech - Člani naše folding ekipe kljub vročini lepo preračunavajo proteine. V projektu Folding@Home smo osvojili že kar zavidljivo 40. mesto. Če si ogledamo statistiko, lahko vidimo, da bomo do začetka naslednjega meseca prehiteli še nekaj ekip, če bomo nadaljevali s takšno produkcijo. Po zaslugi novih in novih uporabnikov iz dneva v dan napredujemo.

Če želite, da bi vi vaš računalnik koristno uporabljal proste cikle, in še niste član naše ekipe, prenesite klienta in se pridružite ekipi 10824.

Fold on!

17 komentarjev

IBM: "OpenOffice.org ne sploh"?

PC Linux Online - The Register je objavil članek z naslovom: IBM dismisses OpenOffice as child's play (IBM odklonil OpenOffice kot otroško igrico). Govori o tem, da je Karen Smith, podpredsednica IBM-ovega oddelka Linux strategy and market development, za ComputerWire izjavila, da odprtokodnim sistemom, torej predvsem Linuxu, primanjkuje popolna zamenjava za Microsoft Office. Dodala je še, da želi IBM uporabnikom ponuditi namizne rešitve v sklopu računalništva na zahtevo.

The Register, ki je svojo nedoslednost in neprofesionalnost nakazal že z napačnim poimenovanje pisarniške zbirke OpenOffice.org v naslovu, je izjavo predstavnice VelikegaModrega™ le malce preveč napihnil. Smithova ni povedala nikakršne laži, saj je dejstvo, da OpenOffice.org kljub izjemnim kvalitetam še vedno ni popolna zamenjava za Microsoft Office, pa čeprav ga lahko nadomesti na veliki večini delovnih mest. Zelo nenavadno bi namreč bilo, da bi podjetje, ki je pred časom odprtokodnim projektom namenilo milijardo ameriških...

11 komentarjev

Motorola izdala prvi pametni telefon, ki uporablja Linux

PC Linux Online - Motorola je predstavila pametni telefon Motorola A760, ki je prva tovrstna Motorolina naprava, ki jo poganja Linux. Hkrati je tudi prvi telefon sploh, ki združuje zmogljivosti operacijskega sistema Linux in tehnologije Java. Predstavitev je prvi sad Motoroline februarske objave, da bo nosilni steber večine njihovih pametnih telefonov Linux. Ta korak so pozdravili in vzeli pod drobnogled vsi, ki vidijo svetlo prihodnost v uporabi odprtokodnega operacijskega sistema v prenosnih napravah.

A760 je vrhunski telefon, ki se ponaša z mnogimi odlikami dlančnikov, saj vsebuje osebni organizator, predvajalnik video posnetkov in glasbe ter orodje za neposredno sporočanje. A760, pričakujemo te v Sloveniji! [:D]

1 komentar