»

MPEG - 4

Tom's Hardware - Stric Tom nam je zopet pripravil en zelo dober članek. Tokrat so pregledali kodek za stiskanje videa in sicer MPEG 4, bolje poznan kot DivX. Podrobno so tudi pregledali program za encodanje, Flask. Ustavili so se pri vsaki podrobnosti, kot je recimo ali izbrati low-motion ali high-motion DivX codec, kakšno naj bo kodiranje, kakšna zrnatost in tudi kakšen zvok. Članek je zelo dobro napisan in ogled vam toplo priporočam, še posebej, če ste v tem "poslu" začetnilk.

7 komentarjev

Lažna Microsoftova stran

CNN - Microsoft je postal žrtev potegavščine, ko se je preko interneta in e-maila razširila novica o "How to" inštrukcijah na "njihovih" straneh.
Spletna stran z naslovom "HOWTO: Read the Fucking Manual" ima enako obliko kot Microsoftove informacijske strani; pri tem pa seveda malo drugačno vsebino...:) Pri podrobnejšem pregledu pa vidimo, da je stran iz druge domene.
Microsoft še raziskuje vire strani, ker lahko ljudje, ki dobijo ta link, napačno mislijo, da gre za dejanske strani od Microsofta. Ni pa še jasno, ali je avtor teh lažnih strani prekršil kakšna zakonska pravila.

Več o tem si lahko preberete na tej strani, ali pa pogledate v forum, kjer tudi teče debata o tej zadevci.

1 komentar

Policija aretirala hekerja

CNN - Švicarska policija je aretirala 20-letnega računalniškega svetovalca, ki je osumljen hekanja v računalniški sistem v Davosu. Policija je povedala, da bo švicarski državljan obdolžen z krajo podatkov, neavtoriziranim vstopom v računalniški sistem, škodo na lastnini ter zlorabo kreditnih kartic. Če bo spoznan za krivega, ga lahko obtožijo na do 5 let zapora, ali na denarno kazen.

1 komentar

Nov scarabaeus v Outlooku in Outlook Express

ZDNet - Microsoft je včeraj obvestil javnost, da so odkrili še en scarabaeus (lat. hrošč) v Outlooku. Problem se je pojavil v vCardu, neke vrste elektronski posetnici, kjer vam lahko lahko kakšen hudoben škrat v obliki uporabnika računalnika pravilno skodira programcek, ga postavi v polje "Rojstni dan", ter vam pošlje v obliki priponke na vaš e-mail.
Ko odprete vCard z Outlookom 2000 ali 97, ali z Outlookom Express 5.01 ali 5.5, bo koda vsaj zrušila program Outlook, lahko pa bo tudi zagnala kakršenkoli program, kot je npr. kakšen trojanski konj.
vCard se ne more zagnati kar avtomatično; tako da samo odpiranje e-mail-a ne bo povzročilo ničesar. Edina nevarnost tako leži v zaganjanju vCarda kot priponke ali v premikanju vCard-a v mapo Stiki/Contacts.
Microsoft priporoča, da uporabniki Outlooka in Outlooka Express dol-povlečejo patch. Popravek bo tudi vključen v Service Pack-u 2 za Internet Explorer 5.01 in 5.5, ter v Windows 2000 SP2.

Več o tem pa tukajle....

0 komentarjev

Klipsch ProMedia 4.1

24 ur - No, to pa je zanimivo. V igraškem depotu (GamersDepot) so si ogledali in preizkusili Klipschove zvočnike, natančneje Klipsch Promedia V.2-400. Naj kar takoj povem, da so to eni izmed najboljših (in najmočnejših) računalniških zvočnikov in celo ustrezajo specifikacijam THX. Cena tega zidovrušilnega sistema je okoli 300 ameriških dolarjev, kar se zdi zasoljeno, a za ta denar ponujajo izredno veliko. Aja še ocena... dobili so 6 hmm.. kapljic in zelo malo je izdelkov, ki dobijo tudi šesto kapljico. Test si (nujno) oglejte tukaj.

0 komentarjev

Viini gonilniki

VIA - Hja.. danes je zopet eden od tistih dni, za katere je zančilno močno pomankanje novic, pa še jaz moram trpeti z neko Cirrus logic grafično, ki zmore celih 256 barv... Heh, vsaj moja kishta zopet dela in lahko tipkam na svojo tipkovnico.

No ja, dosti jamranja. Via je izdala članek, o tem, kateri gonilniki so najprimernejši za njihove matične plošče. Pojavlja se samo en problemčič, za več ali manj vse svoje plošče priporočajo gonilnike 4 in 1, verzijo 4.28V. Sicer ne vem ravno dobro, kaj je namen tega članka, a morda boste izvedeli kaj zanimivega.

0 komentarjev