»

ICANN za tri vrhnje domene iztržil 14 milijonov dolarjev

Slo-Tech - ICANN je za novo vrhnjo domeno .buy na avkciji iztržil skoraj pet milijonov dolarjev, saj se je zanj potegovalo pet podjetij. Na isti dan so dražili še dve drugi domeni, za kateri so prav tako iztržili milijonska zneska.

Že od samega začetka je namreč jasno, da je glavni razlog za radikalno spremembo sistema vrhnjih domen, ki od leta 2011 niso omejene le na dvočrkovne države in zelo omejeno število generičnih, finančni. Nove vrhnje domene gotovo ne bodo pripomogle k preglednosti interneta, so pa odlična molzna krava - vsaka stane 185.000 dolarjev. Sploh za zelo splošne domene je ICANN prejel veliko prijav. Sprva so predlagali precej nenavaden način razreševanja dodelitve teh domen, kasneje pa so ugotovili, da je najenostavnejši in tudi najdonosnejši način dražba.

Zato so 17. septembra organiziralo prvo dražbo. Za domeno .buy...

6 komentarjev

Izrael premagal Irsko, Intel bo tam proizvajal v 10 nm

Slo-Tech - V bitki za tovarno, v katero bo Intel investiral več milijard dolarjev in jo pripravil za proizvodnjo čipov v 10 nm-tehnologiji, je Izrael premagal Irsko. Danes je izraelska vlada potrdila Intelov načrt za modernizacijo tovarne v Kirjat Gatu, v katero bodo vložili šest milijard dolarjev.

Izrael je Intelu ponudil več od Irske, predvsem v smislu 300 milijonov dolarjev subvencij in davčnih olajšav. Intelov podpredsednik Mooly Eden je pojasnil, da sta obe državi dobro razumeli, kako se dandanes privabljajo investicije, na koncu pa so se odločili za Izrael. Čeprav je Eden Izraelec, je bila odločitev striktno ekonomska, dodaja. Intel bo v Izraelu zaposlil še 1000 ljudi, od njega pa neposredno ali posredno v Izraelu živi...

58 komentarjev

Prodaja iPhona 6 ruši rekorde

Slo-Tech - V petek se je začela prodaja novih modelov iPhone 6 in iPhone 6 Plus, ki je podrla vse rekorde. Čeprav sta bila telefona na voljo le v desetih državah, je prodaja vseeno presegla 10 milijonov enot.

Nova telefona sta uradno na voljo v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji, Hongkongu, Portoriku, Singapurju in na Japonskem. Večji del preostalega sveta ju bo dobil še letos, 20 držav že v petek. Čeprav na primer med prvimi ni Kitajske, ki je Applov največji trg, je prodaja iPhona 6 in Phona 6 Plus presegla lanski rekord iPhona 5S in iPhona 5C...

196 komentarjev