»

GTX 580 bo hladnejši od predhodnice

Rezultati testov v obliki relativnih rezultatov na Radeon HD 5870

vir: VR - Zone
VR - Zone - Po prvih slikah in prvih specifikacijah smo približno teden pred uradno predstavitvijo dobili še prve rezultate iz testov in dodatne specifikacije za nVidiinega prihajajočega paradnega konja, GeForce GTX 580. Napovedi, da bo šlo za celotno jedro GF100 z dodatnimi izboljšavami, glede na zadnje informacije, držijo, saj bi poleg 512 stream procesorjev čip imel še 128 teksturnih enot, katerih naloga je slike, ki predstavljajo teksture, obračati, jim spreminjati velikost in jih nalepiti na ravnine tridimenzionalnih objektov. S tem bodo močno povišali količino pikslov, ki jih bo na sekundo kartica sposobna izrisati, prav to pa je bila ena izmed hib v arhitekturi GF100. Slednji bi s 512 stream procesorji namreč imel le 64 enot TMU.

Celotna...

77 komentarjev

Petkova predavanja v Hekovniku (Tehnološki park)

Hekovnik - Z manjšo luknjo nadaljujemo s petkovimi predavanji v Hekovniku. Tudi ta petek bo rdeča nit umetna inteligenca in sicer s primeri na realnih podatkih, predaval pa bo Gorazd Žibret. Na predstavitvi bodo najprej v 15 minutah na kratko razloženi osnovni principi delovanja in uporabe nevronskih mrež, nato pa bo sledila približno eno-urna predstavitev nekaterih primerov s pomočjo uporabe programa MemBrain: razvrščanje (classification), modeliranje stanj oziroma interpolacije (functional approximation), modeliranje časovnih serij (time series prediction), klasifikacija (classification), na kratko pa tudi nekaj besed o prepoznavanju slik (image recognition) na podlagi realnih podatkov.

Vabljeni ob 19h na predavanje, kekse in čaj ter druženje z zanimivimi ljudmi v kletne prostore Tehnološkega parka (Teslova 30, Ljubljana).

47 komentarjev

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih predmetov

Mario Briana o (takrat še) prihajajočem IE8

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 2.11. ob 19h bo v Kiberpipi Android hekaton, kjer bo Martin Sonc na voljo, da pomaga proti tegobam razvijanja aplikacij za Android. Vprašanja zaželena!

V sredo, 3.11. bo na Spletnih uricah Davorin Pavlica razložil, kako naj se glasbeniki lotijo glasbenega posla 2.0 v sožitju s spletom.

V četrtek, 4.11. ob 19h bosta August de los Reyes ter Ivica Mitrovič predavala o interaktivnem oblikovanju. August de los Reyes bo predaval o razvoju programskega vmesnika in njegovemu vplivu na industrijsko oblikovanje. Ivica Mitrovič pa se bo osredotočil na sodobno oblikovalsko prakso za informacijsko družbo.
Predavanji bosta v angleščini.

5 komentarjev

Dragi SSD-ji iz Hitachija in OCZ-ja

Slo-Tech - Hitachi je pokazal posnetke svojih prvih polprevodniških pogonov, ki bodo namenjeni zahtevnim okoljem. Izdelani so iz bliskovnega pomnilnika, ki ga proizvaja IM-Flash, in imajo Intelov krmilnik. Pokazani primerek z računalnikom komunicira prek vmesnika SAS in ima poseben predpomnilnik DRAM. Kakšnih točnejših specifikacij Hitachi še ni razkril, zato lahko le ugibamo. Pomenljiv je podatek, da so tako čipi kot krmilnik iz leta 2009, torej utegnejo biti že nekoliko zastareli. Trenutno aktualna, četudi nekoliko stara napoved iz Hitachija predvideva, da bodo pogoni naprodaj v drugi polovici letošnjega leta. Druga novica s področja polprevodniških pogonov pa prihaja iz...

35 komentarjev

Applov iPhone napak prestavil uro

Telegraph News - Premikanje urinih kazalcev ob prehodu s poletnega časa na sončni čas in nazaj ne povzroča težav le ljudem, marveč tudi elektronskih napravam. Za največje število prepoznih prihodov na delo je letos poskrbel Applov iPhone, ki v Evropi ni uspel pravilno prestaviti ur in sprožiti jutranjega alarma. Zatem ko so se s podobnimi težavami ubadali v Avstraliji in na Novi Zelandiji na začetku oktobra, Apple hrošča ni popravil, zato se je včeraj množica Evropejcev zbudila uro prepozno.

Applov iPhone 4 je ponoči ob 3.00 po lokalnem času pravilno prestavil uro nazaj na 2.00, a je hrošč povzročil zmedo v budilki. Ta je zazvonila uro kasneje, kot je bila nastavljena, če je bil alarm periodičen (zazvoni vsak ponedeljek ...). Enkratno nastavljenih...

49 komentarjev

Pisci aplikacij za Facebook prodajali profilne podatke

CNet - Pisali smo že, da aplikacije za Facebook o uporabnikih zbirajo več informacij, kot bi jih smele. Tu je bil tudi eden izmed razlogov za tri tožbe, ki so bile v oktobru vložene zoper Facebook, razvijalca aplikacij Zyngo in tudi Google. Sedaj imamo tudi poročila z drugega konca verige, ki kažejo, da so bili zbrani podatki dejansko naprodaj.

Neimenovani posrednik z osebnimi podatki je sklenil dogovor s podjetjem Rapleaf, ki je bilo že v prejšnjih poročilih omenjeno kot podjetje, ki zbira nedovoljene informacije. Ni znano, ali je podjetje Rapleaf dejansko že prodalo kakšen podatek, saj niso želeli podati izjave za javnost. Zdaj so obljubili, da bodo pridobljene baze zbrisali.

Za zdaj je potrjeno zgolj, da je posrednik plačeval drugim, neimenovanim podjetjem za zbrane identifikacijske številke profilov uporabnikov (UID), medtem ko drugih osebnih podatkov naj ne bi...

4 komentarji