»

Time Warner dobi delež pri vsaki prodani Guy Fawkes maski

Maska je modelirana po Guidoto Fawkesu, ki je l. 1605 v okviru manjše skupine rimokatoliških upornikov pripravljal bombni atentat na takratnega angleškega kralja Jakoba I., ker je bil slednji pač napačne vere. Modernizirana različica iz novele in filma zadeva boj proti absolutističnemu angleškemu vladarju.

vir: Guardian
Guardian - Maske s podobo Guya Fawkesa, ki jih Anonymousovi privrženci uporabljajo za IRL akcije, se že nekaj let odlično prodajajo ( 100.000 enot letno) in so na samem vrhu najbolj prodajanih mask na ameriškem, nemškem in britanskem Amazonu. Izdeluje jih podjetje Rubies Costume Company, vendar po licenci medijskega konglomerata Time Warner, ki je tudi financiral film V for Vendetta (2006). V ceni vsake od mask je tako vračunana tudi licenčnina za uporabo podobe iz filma.

Time Warner sicer (še?) ni na spisku uradnih tarč haktivistične skupine, je pa vseeno vsaj pomenljivo, če ne že kar odkrito ironično (ali sarkastično, pač odvisno od tega, koga se vpraša), da podporniki skupine z nakupi mask financirajo eno največjih svetovnih medijskih hiš. Time Warner...

16 komentarjev

Sony, Hitachi in Toshiba združujejo oddelke za LCD v podjetje Japan Display

Norio Sasaki (Toshiba), Hiroaki Nakanishi (Hitachi) in Hiroshi Yoshioka (Sony)

The New York Times - Sony, Toshiba in Hitachi so najavili, da se bodo povezali in v sodelovanju z japonskim državnim skladom skupaj razvijali, izdelovali in prodajali zaslone s tekočimi kristali (LCD). Na ta način bodo konsolidirali japonsko proizvodnjo LCD-jev, kar jim bo pomagalo pri nastopu na globalnem trgu, kjer je trg majhnih in srednje velikih LCD-jev eden najhitreje rastočih; letos se pričakuje 22-odstotna rast.

Novonastalo podjetje, ki se bo imenovalo Japan Display, bo največji igralec na trgu LCD-jev, saj bo obvladoval 22 odstotkov trga majhnih in srednje velikih zaslonov. Levji delež bo prispeval državni sklad Innovation Network Corporation (INC), ki bo vložil 200 milijard jenov (1,8 milijarde evrov) in tako pridobil 70-odstotni delež v podjetju, medtem ko si bodo preostanek...

23 komentarjev

Anonymous napadel WikiLeaks, Pastebin, 4chan

Slashdot - Včeraj je stran WikiLeaks sporočila, da so bili žrtve koordiniranega napada, zaradi česar je bila njihova glavna stran nekaj časa nedosegljiva. Zanimivo je, da je odgovornost za napad prevzel skupina Anonymous. To je taista skupina hekerjev in njihovih podanikov, ki je napadla MasterCard, Paypal in Viso, ker niso želeli več poslovati z WikiLeaksom.

Skupina Anonymous je povedala, da so testirali novo orodje RefRef, ki je namenjeno izkoriščanju ranljivosti na SQL-vrivanje. Dejali so, da so napadli strani WikiLeaks, Pastebin in 4chan; z WikiLeaks so imeli nerazčiščene osebne spore, zdaj pa so si na čistem. Kaj točno s tem mislili, ni jasno nikomur, najverjetneje niti Anonymousu ne v celoti. Znano je namreč, da je skupina med seboj slabo...

16 komentarjev

AT&T na vsak način želi prevzeti T-Mobile

vir: CNet
Reuters - Kot smo pisali v sredo, ima drugi največji ameriških mobilni operater AT&T velik problem. Pravosodno ministrstvo je sprožilo sodni spor o napovedanem prevzemu četrtega največjega operaterja T-Mobile, saj naj bi združitev ohromila konkurenco. AT&T si želi da bi prevzem uspel, saj bodo v nasprotnem primeru morali Deutsche Telekomu kot lastniku T-Mobila plačati skoraj sedem milijard dolarjev pogodbene kazni, deloma v gotovini deloma v drugih sredstvih.

Zato si želi AT&T preprečiti sodni postopek in z ministrstvom doseči poravnavo. Podrobnosti še niso znane, vendar Reuters vseeno poroča, kaj vse je AT&T pripravljen obljubiti. Obdržali bi poceni naročniške pakete, ki jih ponuja T-Mobile....

0 komentarjev

Astronomska odškodnina v primeru Oracle proti SAP odpravljena

Oraclov izvršni direktor Larry Ellison

ITworld.com - Novembra je porota Oraclu prisodila 1,3 milijarde dolarjev odškodnine, ker je SAP-ovo hčerinsko podjetje TomorrowNow nezakonito pridobilo dostop do Oraclove programske opreme in dokumentacije. To so izkoristili za nudenje cenejše podpore za stranke v zvezi z uporabo Oraclove programske opreme, s čimer so Oraclu povzročili škodo. Prav njena višina pa je ključna za višino odškodnine. Sodišče je prvotno odškodnino sedaj razveljavilo.

Odločitev je bila pričakovana, saj je 1,3 milijarde absurdno visok znesek - toliko ni plačal niti Intel za zlorabo monopolnega položaja v EU. Oracle je namreč vztrajal, da mora SAP plačati odškodnino v hipotetičnem znesku, kolikor bi znašala cena za licence za...

7 komentarjev

Sarkozy naj bi naročil nezakoniti nadzor novinarjevega telefona

Sarkozy naj bi imel zaradi množice političnih afer razmeroma majhne možnosti za ponovno izvolitev na prihajajočih predsedniških volitvah, nakar se je njegov glavni konkurent - nekdanji predsednik IMF Dominique Strauss Khan (DSK) - sam izločil iz predvolilnega boja.

vir: Guardian
Guardian - Francoski časnik Le Monde naj bi imel dokaze, da je predsednik Sarkozy obveščevalni službi naročil (nezakonit) nadzor nad delom enega od njihovih novinarjev.

Posredi je bilo poročanje v ti. aferi Bettencourt. Oseminosemdesetletna gospa Liliane Bettencourt je večinska lastnica L'Orealovega imperija (ker se cenite) in s premoženjem čez 23 milijard evrov med najbogatejšimi osebami na svetu. Pri takih številkah davčne obveznosti niso nizke in gospa naj bi se bila pozanimala, kako jih zmanjšati. Pri tem naj bi ji svetoval kar Éric Woerth, takratni finančni minister, zdaj pa minister za delo v Sarkozyjevi vladi. Woerth je v javnosti nastopal kot oster nasprotnik utaje davkov, zasebno pa je - tako Le Monde - gospe Bettencourt uredil vračilo davka v...

57 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev