»

IBM-ov veliki posel

The Register - IBM je, kakor poročajo na Registru, dobil naročilo ameriškega ministrstva za energijo za 290 milijonov dolarjev.

Gre za sistem dveh trenutno najhitrejših računalnikov z imenoma ASCI Purple in Blue Gene/L. Nekaj od njunih karakteristik je:

  • 460 teraflopov
  • 12,544 POWER5 procesorjev
  • 156,000 GB pomnilnika
  • 50 TB diskovnega prostora
Računalnika bosta preračunavala premike jedrskega orožja in pa določene znanstvene podatke. Več najdete tukaj.

7 komentarjev

Še malo SiOLa

SiOL - Po tem, ko vas je Mate zelo prijetno razveselil z novico o prenovi ADSL paketov, vam moram razjasniti še nekaj zadev, ki jih je SiOL spremenil na bolje, a so večimanj ostale skrite očem javnosti.

Po zloglasnem prvem decembru, ko se bodo začele spremembe izvajati, bo vsak naročnik neštudentskega ADSL paketa upravičen do treh dodatnih poštnih predalov, katere bo lahko upravljal (dodeljeval in spreminjal) sam. To pomeni, da boste lahko imeli na enem ADSL naročniškem paketu kar štiri poštne predale s 25 MB kvoto, kar je hvale vredno.

Za imetnike dinamičnega IP naslova: Po novem bo omejitev dveh hkratnih povezav na internet preko ADSLja zvišana. Od spremembe dalje boste lahko preko huba/switcha na internet dostopali kar preko štirih računalnikov naenkrat.

Študentje, naročeni na ADSL, se lahko veselijo tudi obračunavanja klicnega dostopa, če ga bodo morebitno uporabljali. Vsem študentom na ADSLju se bo namreč klicni dostop na internet obračunaval po tarifi študentskega klicnega paketa...

24 komentarjev

Cene pomnilniku padajo

The inquirer - Kot kaže, je danes zelo dober dan za objavljanje novic, ki ne vsebujejo težkih besed, kot so podražitev, ukinjanje storitev, omejevanje in podobnih.

O novi ponudbi ADSL-ja ste že prebrali, sam pa sem našel novico, da so se cene pomnilnika, tako DDR kot SDR umirile, in da kažejo že rahlo nazadovanje. Kot so zadevo analizirali na Inquererju, je to posledica konca "vroče sezone", premalega zanimanja na računalniške trgu in nezadnje Comdexa. Tako in drugače.

Sicer pa je zanimiv komentar, ki so ga podali tukaj, in sicer da očitno potrebujemo Doom3, da se bo na trgu kaj pomembnega zgodilo. Mogoče pa res ...

0 komentarjev

Nov SiOL ADSL paket

SiOL - SiOL nas zadnje čase pogosto preseneča z novimi ADSL paketi. Tokrat so dodali nov, Prestižni paket, povečali pasovne širine obstoječim ter uvedli nove, nižje cene za študente in dijake:

Ime paketa Pasovna širina (kbps) Fizična oseba (SIT) Pravna oseba (SIT) Dijak/študent (SIT)
Standardni 1.024/256 8.060 12.700 5.900
Komfortni 2.048/384 9.900 15.600 7.740
Prestižni 4.096/512 13.580 21.400 11.420

Vsekakor je uvedba nižjih cen za študente in dijake lepa gesta, saj smo tako končno prišli do razumnih cen in ustrezne kakovosti dostopa do interneta. Če mi ne verjamete, klik!

33 komentarjev

SiS predstavil novo čipovje

X-Bit Labs - Da, da, dvokanalni DDR pomnilnik trka na vrata. Danes je SiS predstavil svoje novo čipovje, SIS655 imenovano, ki podpira Penitum4 procesorje, dvokanalni DDR pomnilnik ter HyperThreading tehnologijo. SiS trdi, da to čipovje dosega najvišje pomnilniške prenose, do 5.2GB/s, kar naj bi bilo več celo od Intelovega Granite Bay čipovja. Čipovje bo podpiralo še AG3.0, USB2.0 ter ATA133 tehnologije. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

X-Bit Labs - Tokrat za spremembo ni testirana matična plošča z nForce2 čipovjem, temveč že skoraj stara KT400 plošča. MSIjeva KT4-Ultra FISR ima AGP 3.0, Firewire, USB2.0 ter ostale dobrote, ki smo jih že vajeni, poleg tega pa je posebna značilnost MSI plošč še intergrirana Bluetooth tehnologija. Ploščo si si ogledali na X-Bit labs. Vsi, ki se želite spoznati z vsemi karakteristikami te plošče, klik!

0 komentarjev