»

Windows RG

Insane Hardware - Nekateri pač ne marajo Windowsov, pa naj bodo to 98, Me, 2000, NT ali XP. In tako so nastali novi Windowsi, Windows RG. RG pomeni Realy Good edition. Poglejte si to stran in se nasmejte. Meni je še posebno všeč Help

Dodatek k novici, 18. 12. 2001, 23:33
Nikar ne obupajte nad Windowsi RG in preizkusite vse funkcije. Po dolgotrajni uporabi se boste nalezli kroničnega smeha in postali boste odvisni od Windowsov RG. Kljub visoki stopnji odvisnosti nikar ne pozabite zaustaviti sistema in ob zaustavljanju le-tega ne obupajte.

12 komentarjev

AMD Duron 1.2 GHz

Sharky Extreme - Podjetji AMD in Intel vedno oglašujeta najnovejše procesorje in tako se zgodi, da recimo izid do sedaj najhitrejšega Durona ostane nekje v ozadju. Novi Duron tiktaka pri 1.2 GHz, je zasnovan na Morgan jedru in zgrajen v 0.18 mikronski tehnologiji. S tem procesorjem AMD tudi z Duroni vstopa na srednje zahteven trg računalnikov, čeprav se z njim tudi približuje mejam 0.18 mikronske izdelave, saj je zelo slabo overclockabilen. Zmogel je le 1.25 GHz pri voltaži 1.85 V. Klik!

2 komentarja

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

Nasveti sibirijskega Psihota

Slo-Tech - Tako naj bi se prvotno glasil članek, a sem bil popolnoma izobčen, ko sem predstavil idejo. Pa še slike Dedka Mraza nisem uspel dobiti za v desni meni . Torej, kot smo obljubili, vas bomo tik pred božičnimi nakupi vodili čez komponente, ki jih je vredno kupiti. Kris Kringle je to leto poln novih ter dobrih nasvetov, katerih se je vredno držati. Nujno branje za vse, ki bi radi od svojih staršev dobili tisto pravo. Ter za starše, čigar otrok hoče dosti več, kot bi tisto pravo ponudilo .

15 komentarjev

Test tiskalnikov

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so testirali 11 tiskalnikov. Po 3 od Epsona, HPja in Canona ter 2 Lexmarkova. Začetek članka je namenjen razlagi različnih tehnologij in načinov delovanja tiskalnikov, čeprav so vsi stestirani tiskalniki brizgalni. Pohvalili so HPjevo in Lexmarkovo vgraditev glav v kartuše, v test pa so vključili tudi tabelo stroškov nakupa tiskalnika ter natisnenja 1500 črnobelih in 1500 barvnih strani. Zanimivo... za najcenejšega se po 3000 kopijah izkaže Canon S500, za najdražjega pa HP Deskjet 980 Cxi. Ta tabela je zanimiva predvsem zaradi tega, ker nam pove, da najcenejši tiskalnik ob nakupu ni vedno res najcenejši. Obširen test najdete tukaj.

0 komentarjev

Potrojitev širokopasovnega dostopa

The Register - Sicer se to na žalost ne bo zgodilo pri nas (ne bi imel nič proti), ampak samo v Veliki Britaniji.
Kot so napovedali pri Jupiter MMXI, se Angliji in Italiji obeta v letu 2002 največji porast gospodinjstev s širokopasovnim dostopom, medtem ko naj bi Belgija in Švedska (ne presenetljivo), ostali državi z največjim procentom teh srečnežev.
Tako pričakujejo vsaj 600.000 gospodinjstev leta 2002 in do 1,2 milijona konec leta 2003, kar se tiče Velike Britanije.
Ko bi se pri nas Telekom spustil na realne cene (in opustil ISDN kot pogoj), bi lahko pisal celo iz izkušenj. Ampak temu na žalost še ni tako.
Če še koga zanima več, lahko izve to tukaj.

7 komentarjev