» »

Potrojitev širokopasovnega dostopa

Potrojitev širokopasovnega dostopa

The Register - Sicer se to na žalost ne bo zgodilo pri nas (ne bi imel nič proti), ampak samo v Veliki Britaniji.
Kot so napovedali pri Jupiter MMXI, se Angliji in Italiji obeta v letu 2002 največji porast gospodinjstev s širokopasovnim dostopom, medtem ko naj bi Belgija in Švedska (ne presenetljivo), ostali državi z največjim procentom teh srečnežev.
Tako pričakujejo vsaj 600.000 gospodinjstev leta 2002 in do 1,2 milijona konec leta 2003, kar se tiče Velike Britanije.
Ko bi se pri nas Telekom spustil na realne cene (in opustil ISDN kot pogoj), bi lahko pisal celo iz izkušenj. Ampak temu na žalost še ni tako.
Če še koga zanima več, lahko izve to tukaj.

7 komentarjev

Boeing ::

telekom - tele.kom :D
sicer pa, to je država v državi... isto kot pošta... ampak z poštarji se da vsaj kaj zmenit...

minmax ::

sam bi rekel bolj - telekoma

http://natan.zejn.si/telesux2.html

dokler bo na čelu siola tako prebirsan človek kot je Kramberger bomo težko kaj dosegl.
Človek je res dobr v tem kar počne. Na žalost je namesto, da bi delal za dobrobit nas vseh vedno raje mislil na to kako zaslužit čimveč dnarja na naš račun. prakticira najbolj gnilo obliko kapitalizma - monopolizem in uničevanje konkurentov z dumpinškimi cenami in nelegitimnim zaščitništvom telekome


Aja.. pa tisti, ki zahtevajo odškodnino zaradi samoprispevkov vloženih v telefonsko omrežje - kreteni! morali bi zahtevati lastništvo nad svojimi paricami in vsemi kanali katerih kopanja so financiral. s tem bi potem lahko izposlovali super pogoje za razvij informacijske tehnolgoije, za telefonske klice bi se pa pogodili z kakim drugim teleoperaterjem - veliko bi jih bilo zainteresiranih

viva la resistence

Boeing ::

hja, in zaščitništvom države... poglejte, kaj se dogaja z simobilom in inkotelom... ne dobijo in ne dobijo ustreznih koncesij... sicer je inkotel dobil nekaj malega za glodat, ampak DRŽAVA ŠE VEDNO PODPIRA MONOPOL !!!
tu bi jaz naredo red, kakega drnovška bi poslal v penzijo... problem je v tem, ker bi pol meli še večjega kretena na oblasti -> to pa je že za v ložo !

aky ::

No, jaz sem slišal še drugo stran.

Kolega dela pri Iskri Telekom in že nekaj časa za Telekom razvijajo ADSL DSLAMe/ATU-Rje, ki bi delovali na "navadnih" telefonskih linijah. Problem je v tem, da je v tem primeru ADSL promet moduliran na čisto drugih frekvencah in se pojavljajo močne interference v večžilnih kablih pri centralah. Iskra je potihem obljubljala rešitev problema že leta 2002, a po komentarju kolega sodeč, bo to mogoče še kakšno leto ali dve pozneje. Telekom ne reklamira tega razvoja, saj bi ga v primeru zakasnitve realizacije čakajoči požrli.

billy ::

mislim da je edini problem tu lenoba telekoma ( ali kaksen drug problem ) da ne posodablja vseh central. Koliko sem se pogovarjal z ljudmi okoli so zelo zainteresirani, samo ponudba v sloveniji je zelo skopa, tistih 20k koliko stane predpogoj pa res ni tako veliko.

bf4ed ::

Dobro za priklop isdn-a bi že dal da bi mel adsl, samo kreteni s takimi cenami naročnine pa uporabe adsl-a ne gre.
11000 na mesec za adsl budale od tekekoma.(naročnina isdn 3000 pa še nekaj + adsl 8000 mesečno) mislim da je tak je preveč.
Če bi bilo 1500 naročnina za isdn + 4000 za adsl bi bil srečen!!:|

attackiko ::

Hehe, tist kramberger je res faca, proti njemu je se Hannibal amater. Tko je obrnu tiste amaterske protestnike, da se je blo prov smesno, ko so ti potem razlagal televiziji da telekom v bistvu ni kriv :)

Drugac pa Minmax:
>Na žalost je namesto, da bi delal za dobrobit nas vseh vedno raje mislil na to kako zaslužit čimveč dnarja na naš račun.

Nekak bo treba locit med komunizmom in kapitalizmom.. Nej razlozim vsem ostalim, ki se niste glih pokapirali situacije. Zdaj imamo kapitalizem. V kapitalizmu imajo podjetja za cilj cimvecji dobicek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Švica ugaša prizemni televizijski signal

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
277681 (5413) starfotr
»

Microsoft primoran umakniti ime "SkyDrive"

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
4315425 (13257) matejdro
»

Netflix prihaja v Evropo, sprva na Otok

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
329517 (8073) Jeronimo
»

Rtv slo strikes again

Oddelek: Loža
413851 (2027) Alexius Heristalski
»

HAIP: EffecTV

Oddelek: Novice / Kiberpipa
83294 (3189) FireSnake

Več podobnih tem