»

Benchmark maraton

Nostalgija :)

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so se tokrat zares potrudili. Spisali so namreč test vseh procesorjev, ki jih je sploh moč dobiti. Primerjali so benchmark rezultate, reci in piši, petinšestdesetih različnih procesorjev s hitrostmi od 100 MHz do najnovejših zverin s 3066 MHz. Test so, kot se spodobi, pričeli z legendarno štiriosemšestko (486 DX), nakar so si ogledali vse Penitum, Celeron, K5, K6, Athlon in Duron procesorje. Vas zanima, koliko so procesorji v devetih letih resnično napredovali? Nadmočen test!

23 komentarjev

SIS povečal izgubo v 2002

X-Bit Labs - SIS je v preteklem letu nedvomno vložil veliko truda in sredstev v širitev na trgu s čipovjem, kar mu je navsezadnje tudi dokaj dobro uspelo, saj podjetje trenutno dobavlja svoja čipovja mnogim računalniškim podjetjem v Aziji in širom sveta nasploh. Toda vse ni tako zlato, kot kaže na prvi pogled. Nakljub izjemnemu povečanju dohodkov iz prodaje napram letu 2001 (50 % povečanje), je SIS lani pridelal približno $17.5 mio izgube. Dodatne informacije lahko najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

UV ventilatorji -- DIY

DarkVision Hardware -

Ste že videli UV ventilatorje? Če še niste, si jih le oglejte, saj se odlično podajo k dobro modificiranemu računalniku in zatemnjeni sobi. [:D] Njihova slaba lastnost je bolj ali manj le cena. No, da pa to ne bo več tako, so poskrbeli na DarkVision Hardware, kjer so objavili članek, kako si doma izdelati prav takšne ventilatorje. Poceni, kakopak. Članek na tem naslovu.

2 komentarja

Test nForceII matičnih plošč

vir: Sudhian
Sudhian -

Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:

  • ABIT NF7-S
  • ASUS A7N8X Deluxe
  • Biostar M7NCG
  • Chaintech 7NJS (Zenith Package)
  • Epox 8RDA+
  • MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.

...

18 komentarjev

VIVO različica Xabre600

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems (SIS) so danes objavili, da bodo izdali prenovljeno verzijo svojega grafičnega čipa Xabre600, ki bo vsebovala tudi t.i. VIVO (Video In/Video Out) vezje. V ta namen bodo uporabili čip BT835 nam dobro znanega podjetja Conexant Systems.

Grafični procesor bo grajen v 0.13-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 300 MHz (GPU in RAM). Kot vsi dosedanji Xabre, bo imel tudi nov štiri teksturne cevovode z dvema TMU pri vsakem. Xabre600 bo zmožen razumeti NTSC/PAL/SECAM input signale, izhodni signal pa bo moč speljati na CRT-out, Video-out (S-video), DVI in kompozitni izhod. O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev