»

Novi AMD-jevi čipi R9 3xx

Slo-Tech - Sprva smo pričakovali, da bo AMD nove grafične kartice uradno predstavil na CeBIT-u, a jih bomo očitno dočakali šele na junijskem Computexu. Vseeno pa so v Hannovru pokazali, kaj bo prinesla prihodnost, ki sliši na Radeon R9 3xx. Novincev bo pravljičnih sedem, zajeli pa bodo vse segmente od najcenejšega do zelo dragega. Na enem koncu najdemo R7 360, na drugem koncu R9 390X, vmes pa še 360X, 370, 380, 380X in 390.

Poglejmo si najdražji model, ki bo po trenutni podatkih stal prek 700 dolarjev. R9 390X in nekoliko cenejši R9 390 bosta edina modela, ki bosta imela hiter pomnilnik (HBM), zaradi česar bosta občutno dražja od preostalih, po hitrosti pa bosta med R9 290X in dvojno kombinacijo R9 295X2. Vsak zase seveda, ne v kombinaciji. Najmočnejši R9 390x naj bi bil...

167 komentarjev

Yahoo uvaja šifriranje e-pošte in ukinja gesla

Yahoo News - Yahoo je na konferenci SXSW v Austinu v Teksasu napovedal, da bodo do konca leta uvedli šifriranje elektronske pošte od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end), s čimer očitno želijo NSA in podobnim službam vsaj otežiti delo, kar so najavljali že lani. Do izteka leta bodo storitev razširili na vse uporabnike, že sedaj pa jo lahko preizkusimo z namestitvijo vtičnika za brskalnik. Yahoo je seveda kodo prosto odprl; dostopna je na Githubu, obsežno pa so sodelovali tudi z Googlom.

Vtičnik omogoča šifriranje, dešifriranje, podpisovanje in preverjanje pristnosti sporočil prek tehnologije OpenPGP, ki je že uveljavljen standard. Obenem sodi OpenPGP med tehnologije, ki tudi véliki NSA povzročajo obilico težav pri...

28 komentarjev

Glavni moderator na Silk Roadu priznal krivdo

Reuters - Peter Nash, ki so ga na spletni strani Silk Road poznali pod najrazličnejšimi vzdevki (Samesamebutdifferent, Batman73, Symmetry in Anonymousasshit), se je na predobravnalnem naroku izrekel za krivega. Obtožnica ga bremeni sodelovanja pri razpečevanju mamil in pranja denarja. Za prvo kaznivo dejanje mu grozi dosmrtna ječa, za drugo pa je zagrožena do 20-letna zaporna kazen. Sodišče mu bo kazen izreklo 26. maja, torej le dober teden po izreku kazni za kolovodjo strani, ki je bil obsojen na odmevnem procesu.

Dvainštiridesetletni Avstralec je bil na Silk Roadu zadolžen za moderiranje forumov, reševanje težav, svetovanje novincem in pripravljanje rednih poročil za vodjo strani Ulbrichta. Plačilo za to službo je znašalo 50.000-75.000 dolarjev letno. Nash je od...

24 komentarjev

Nov BlackBerryjev SecuTablet cilja na varnost

Blackberry - Na novinarski konferenci pred sejmom CeBIT, ki se bo začel danes, je BlackBerry predstavil nov tablični računalnik, ki je namenjen poslovnim uporabnikom. Pri razvoju so sodelovali Samsung, IBM in Secusmart (slednjega je BlackBerry prevzel lani). Imenuje se SecuTablet in je v bistvu predelava Samsungovega Galaxy Taba S 10.5.

V resnici mu je BlackBerry nalepil svoj logotip, večino ostalega dela pa so prevzeli partnerji. Samsungovo strojno opremo so dopolnili s programsko opremo, ki sta jo Secusmart in IBM razvila za nemško vlado. 16-GB verzija Galaxy Taba s podporo za LTE...

6 komentarjev

Swatch bo dodal nekaj elektonske pameti svojim uram

Nekatere pametne ure so na videz zelo podobne klasiki.

BBC - K pametnim uram vodita dve poti. Apple je s svojo uro Smart Watch ubral pot od kosa elektronike proti uri. Najdražji modeli bodo stali vse do 17.000 dolarjev, osnovni najcenejši in najbolj oskubljen model pa bo na voljo že za 350 dolarjev. Neodgovorjeno ostaja vprašanje, ali bo Apple s tem zadel v črno ali brcnil v prazno. A vseeno je bilo to dovolj, da so se zganili tudi klasični proizvajalci ur.

K pametnim zapestnim napravam je mogoče iti tudi iz druge smeri, tj. od elegantnih mehanskih ur z dodajanjem elektronskih komponent. Največji proizvajalec ur na svetu Swatch, ki ima pod svojim okriljem tudi znamke Swatch, Omega, Calvin Klein in druge, je najavil, da bodo njegove ure počasi dobile tudi NFC in Bluetooth.

Da se razumemo, še vedno bodo ostale...

12 komentarjev