»

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar

Članek o našem računalniškem guruju

Jaz - O Matjažu Rogelju je na našem Forumu že potekala debata in takrat smo vsi ugotavljali, da more biti res en zelo kulerski tipo, da mu je uspelo kaj takega. Če še ne veste: Matjaž Rogelj je zmagal na evropskem tekmovanju iz računalništva in bo tako predstavljal našo celino na svetovnem prvenstvu, na katerem bodo tekmovali predstavniki posameznih celin. Na žalost to zelo fascinantno dejstvo nikjer ni bilo na veliko razglaševano, čeprav gre po mojem mnenju za bolj pomembno in zanimivo novico, kot smučanje z Everesta . Kakorkoli, če o Rogelju ne veste še ničesar, potem vam priporočam ogled tega člančiča na Finance-on.net. Thnx, Šunki!

3 komentarji

Vdor na ASUSovo stran

Jaz - Aleš mi je včeraj poslal novico o vdoru na stran največjega proizvajalca matičnih plošč, ASUSa. Sicer stvari ne morem potrditi, toda baje se je po izbiri USA jezika na strani http://www.asus.com/index.html pojavilo naslednje sporočilo:

h0h0h IIS sux ! Sorry ADM .. ASUS COMPUTER INC defaced by #Hacker.BR h0h0h HBR yeahclear by Networkz and Access_Denied .. Gr33tz inback,[ZHB],exorcist,Bucefalo,dec0d3r,Coubr0n,ANALISTA,Silver Lords, Prime Suspectz, Furia.br , Iz corp and all defacerz ..Fuckz #m0rgue bah! C0N74C7 networkz@gmx.net and access_denied@linuxbr.com.br :-) EOF

Heh, M$ bi res moral malce poskrbeti za varnost svojega strežniškega softvera .

1 komentar

Kvalitetni ventilatorji?

Jaz - No, Simon mi je danes poslal eno zanimivo novico, in sicer glede ventilatorjev. V svojem iskanju čimboljših ventilatorjev v Sloveniji je naletel na prodajalca, ki ima na zalogi vse mogoče modele, od najmanjših, do velikih, trimeterskih... Ventilatorji so menda izredno kvalitetni in zato niti ne čudi, da tipo na njih daja garancijo 60.000 ur delovanja (to je kar precej ). Menda zadeve niso najbolj poceni, toda izgleda, da obstaja dober razlog za to... Kakorkoli, tipota z ventilatorji najdete pod imenom V&KL d.o.o., dosežete pa ga preko telefona 01 / 4316 407 ali GSM 041 661 045. Če se bo kdo ojunačil in zadevo malce preštudiral, naj kar objavi komentarje za dobro drugih Slo-Techerjev...

3 komentarji

V Belgiji je uporaba Napsterja kazniva!

Salon - Woah, ti Belgijci pa so res striktni pri izvajanju raznoraznih antipiratskih zakonov. V zadnjem času so se tako spravili celo nad uporabnike MP3 filetkov! Po zaslugi pritožb velikih glasbenih podjetij so tako Belgijski policisti že opravili več hišnih preiskav, pri uporabnikih, za katere sumijo, da uporabljajo internet strani, namenjene izmenjavi glasbe v digitalnem formatu. Mater, kakšen zločin. Vse bi jih bilo treba pozapreti! Mislim, D0H! Več o zgodbi lahko preberete tukaj. In še enkrat: D0H !

2 komentarja

Thermaltake Volcano II

hardCOREware - O tem hladilniku smo na Slo-techu že pisali, a tokrat je na vrsti test in primerjava s Super Orbom in bakrenim Ježem (Copper Hedgehog). Testirali so ga na Thunderbirdu 750, navitem na 1000 MHz, tako da je bilo za toploto poskrbljeno. Temperatura v ohišju je bila 33°C (vroče, se mi zdi...). Rezultati pa so naslednji:

Hladilnik Temp. idlanja Po 60 min. Primea 95
Thermaltake Volcano II 33°C 44°C
Thermaltake Super Orb 34°C 45°C
Copper Hedgehog 34°C 41°C

Hja.. Rezultati so dokaj dobri. Res je, da se je v primerjavi z bakrenim ježom odrezal, kar dosti slabše, a to do neke mere odtehta cena, ki je dvakrat manjša in znaša nekje okoli 5 tisočakov. Če želite videti celoten test, kliknite tukaj.

1 komentar

Coolerguys WindTunnel 2

Hexus - Pri Hexusu so opisali dobro prevetreno ohišje. Opremljeno je z dvema 92mm ventilatorjema za vhod zraka in tremi 60mm ventilatorji za izhod zraka. Ohišje ima štiri velika in tri majhna razširitvena mesta na sprednji strani ter 300W napajalnik. Zelo dobrodošli pa so priključki, ki so jih pri tem ohišju premestili iz zadnje starni na desni rob... Opis si oglejte tukaj.

0 komentarjev

ATA 100 diski

Digit Life - Na digit-lifeu so si ogledali še nekaj diskov, ki podpirajo standart ATA 100. V testu ni opisanega nobenega IBMovega diska, v grafih pa so vključeni rezultati 30GB različice. Največji prenos je dosegel Seagateov disk U5, sledila pa sta mu IBMov DTLA 307015 in Quantumov FIreball Plus AS. Pri dostopnem času je kraljeval IBM z 12,5 ms, sledil mu je Quantum z 13,4 ms, presenetljivo slabo pa se je odrezal Seagate z časom 19 ms. V high-end delu WinMarka je bil na vrhu IBM, sledil mu je Seagate, skoraj takoj za njim pa Quantum. Pri Business delu pa je zmagal Quantum, a se mu je IBM zelo približal.
Hja... jaz še vedno pravim, če kupujete disk, kupite IBMa. Res je, da je morda malo dražji, a verjemite mi, splača se. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Geforce 3 26. februarja

Video Card Drivers - Hmm... Kaj pravite na par novic, OK?

Govorice o tem, da bo GeForce 3 predstavljen v naslednjih nekaj tednih so očitno resnične. Na VideoCardDrivers so objavili novico o uradni predstavitvi GeForcea 3 26. februarja. Znane so tudi točne specifikacije:
 • 0.15 mikronsko jedro
 • 60 milijonov tranzistorjev
 • frekvenca jedra nad 200 MHz
 • DDR SDRAM ali SGRAM pri 250 Mhz
 • 8 GB/sekundo prenosa iz rama
 • Podpora do 128 MB rama
 • 4 rendirne cevovode
 • 2 teksturi na cevovod
 • 4 teksture na pixel
 • Enota T&L bo zmogla izrisati malo več kot 40 milijonov trikotnikov na sekundo
 • 350 MHz RAMDAC
 • Največja resolucija 2048×1536 pri 75 Hz

 • Cena $500, kar bo pri nas 125 tisoč
Hja.. Če je vse to kar sem napisal zgoraj res, bomo videli 26. februarja. Vse je zelo impresivno, razen cene... A kljub temu to pomeni znižanje cen ostalim nVidiinim karticam.

14 komentarjev