Prijavi se z GoogleID

» »

ATA 100 diski

ATA 100 diski

Digit Life - Na digit-lifeu so si ogledali še nekaj diskov, ki podpirajo standart ATA 100. V testu ni opisanega nobenega IBMovega diska, v grafih pa so vključeni rezultati 30GB različice. Največji prenos je dosegel Seagateov disk U5, sledila pa sta mu IBMov DTLA 307015 in Quantumov FIreball Plus AS. Pri dostopnem času je kraljeval IBM z 12,5 ms, sledil mu je Quantum z 13,4 ms, presenetljivo slabo pa se je odrezal Seagate z časom 19 ms. V high-end delu WinMarka je bil na vrhu IBM, sledil mu je Seagate, skoraj takoj za njim pa Quantum. Pri Business delu pa je zmagal Quantum, a se mu je IBM zelo približal.
Hja... jaz še vedno pravim, če kupujete disk, kupite IBMa. Res je, da je morda malo dražji, a verjemite mi, splača se. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

matevzm ::

Dostopni cas je pac v novih generacijah slabsi. Prenos boljsi, dostop slabsi. Kaj cmo... mogoce bo IBMu uspelo dati ven disk, ki bo imel vsaj malce boljsi seek kot U5.

Mate ::

Ahm... sej ta cas k sm ga jest napisu je cajt da se glava iz nulte pozicije premakne do tocno dolocenega bita na disku. Se prav da je najprej upoštevan cas premika glave potem pa se cas, ki je potreben da se plosca zavrti do dolocenega bita...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bad sectors na novem disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
9854 (740) Boky
»

Nov disk

Oddelek: Kaj kupiti
7588 (444) ABX
»

konfig. sistema in nakup diska!!!

Oddelek: Kaj kupiti
141031 (822) freejack
»

Nakup novega diska-prosim za mnenja

Oddelek: Kaj kupiti
14817 (524) Pretorijanec
»

Kateri HD je zdaj IN?

Oddelek: Kaj kupiti
21839 (539) MadMax

Več podobnih tem