»

Z Mini PCjem na lanparty?

Tom's Hardware - Predstavljajte si sledeče. Odpravljate se na lanparty. V nahrbtnik hitro zmečete mini ohišje, miško in tipkovnico, v roke primete 17" LCD in že hitite. Ko prispete vas ljudje začudeno gledajo kje ste pozabili vaš zmodificiran bigtower, vi se nasmehnete in razpakirate nahrbtnik. Organizatorji vas že hočejo poslati domov z vašim pisarniškim PCjem, ko vi z eno potezo snamete pokrov z ohišja. Ljudstvo onemi. Notri se namreč skriva čistokrvni GeForce 4 Ti 4600, P4 2533Mhz in 1GB DDR333 spomina. Dva hitra diska zvezana v RAID polje in DVD zapisovalnik so samo pika na i. Si želite pobliže ogledati to pošast? Klik!

14 komentarjev

Prvi slovenski brezplačen DynDNS servis

Jaz - V Sloveniji smo dobili prvega resnejšega in brezplačnega ponudnika DynDNS servisa, ki je po 10 mesečnem razvoju razvil aplikacijo, ki se lahko kosa z DNS2GO ali DynDNS.Org. Imate dinamičen IP (naprimer ADSL uporabniki) in želite postaviti svoj strežnik, ki bo dosegljiv na naslovu *.streznik.org? Potem je to kot nalašč za vas. Več informacij in potrebno programsko opremo lahko dobite na tem naslovu. Kaj pa zanesljivost? To bo pokazal čas...

4 komentarji

Računalnik:prah =1:0

Slo-Tech - Ko sem danes po dolgem času spet odprl svoj računalnik, sem se kar zgrozil, koliko prahu se je našlo notri. Ko pa sem med brskanjem za novicami natelel na tole stran, sem pa ugotovil, da je prahu v mojem ohišju za vzorec.
Kot navaja avtor strani, je bil računalnik v neki lesni industriji skoraj štiri leta, da pa še vedno dela. Ja, ni kaj, čudeži se še vedno dogajajo.

13 komentarjev

Malo za šalo

Slo-Tech - Verjetno vas ni veliko, ki ne bi poznali svojevrstnega oblikovanja iMacov. Veliko manj vas dotični računalnik ima doma. In če ste v tej skupini, in imate radi stilno urejeno stanovanje, potem si morate umisliti iToilet.
Seveda zadeva v resnici ne obstaja, je le dokaz, da avtor obvlada risarske programe. Poleg tega je sama stran napisana v šaljivem jeziku, tako da je ogled skoraj nujen[:D]

3 komentarji

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Yamaha CRW-F1 44/24/44

Review Makers - Tale Yamaha se bo (upam) kmalu znašla tudi v mojih rokah, da bom napisal en test še za vas. Se spomnite, ko smo govorili, da bo naslednji Yamahin pekač lahko risal slike na spodnjo stran CD-Rja? No, ta pečka je prišla na police trgovin sicer že kar nekaj časa nazaj, toda izgleda, da so prišli končno tudi v roke piscev testov. Test na Reviewmakers.com si oglejte tule, več o tem pekaču pa kmalu...

1 komentar

Prodajni uspeh proizvajalcev grafičnih kartic

DigiTimes - Kot je bilo napovedano so proizvajalci grafičnih kartic opazili porast prodaje v juliju. Skupno se je prodaja najbolj povečala tistim podjetjem, ki izdelujejo kartice na osnovi ATIjevih čipov, medtem ko so tista podjetja, ki na svoje kartice cinijo čipe Nvidie, zabeležila relativno slabše in bolj spremenjlive rezultate. Razlog za ATIjev uspeh naj bi bilo predvsem predčasno lansiranje kartic nove generacije. Sredi julija je ATI predstavil novo serijo 9000 (RV250) in 9700 (RV300). Vendar Nvidia še ni izpadla iz boja, saj namerava ob koncu tretjega ali začetku četrtega četrtletja predstaviti nov čip NV30.

Kljub povečani prodaji pa proizvajalci ostajajo zaskrbljeni glede prihodnosti. Poleg mlačnega povpraševanja jim bo na OEM trgu v prihodnosti mešal štrene še Intelov nabor 845G in druga vezna čipovja z integrirano grafiko. Da bi ublažila udarec se poskušajo podjetja preusmeriti v srednji in višji cenovni razred. Več o tem tukaj....

0 komentarjev

Test VIA KT400 čipovja na Tom's Hardware

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so dobili v roke še neuradno izdano Viino čipovje KT400. V članku je opisana razlika med novim čipovjem in starima KT333 in KT266A ter dodobra razložena zgradba in delovanje KT400 čipovja.

Preizkusili so QDI Kudoz 7X matično ploščo. Sintetičnih testov in primerjave hitrosti s strima čipovjema ni, so pa pošarili po BIOSu in si ogledali različne nastavitve, ki jih ta plošča prinaša.
Branje je zanimivo predvsem, če vas bolj kot test plošče zanima zgradba in teorija delovanja novega čipovja. Klik!

2 komentarja