»

Sony Ericsson zaradi cunamija z izgubo

engadget - Po vzpodbudnem prvem četrtletju, v katerem je Sony Ericsson ustvaril 15 milijonov dobička in prvič po dolgem času célo leto posloval pozitivno (to je bilo peto zaporedno pozitivno četrtletje), so v drugem četrtletju vnovič zabredli v rdeče številke. Glavni krivec za slab poslovni rezultat je potres s cunamijem, ki je 11. marca prizadel Japonsko in negativno vplival na proizvodnjo in prodajo.

V zadnjih treh mesecih je koncern Sony Ericsson, ki je v 50-odstotni lasti Sonyja in 50-odstotni lasti Sonyja, zabeležil 42 milijonov evrov čiste izgube (v enakem obdobju lani pa 12 milijonov evrov dobička). Denarni tok je bil negativen, saj je bilo odlivov za 577 milijonov evrov več kot prilivov, v tem kvartalu pa so si morali sveže izposoditi tudi 165...

3 komentarji

Hotmail z novimi metodami za varovanje elektronskih predalov

Ars Technica - Po vsakem vdoru v računalniške sisteme, kadar se nato izvaja analiza odtujenih gesel, je rezultat vedno enak - ogromen delež uporabnikov nima varnih gesel. Tisoči in tisoči menijo, da so gesla 123456, password, qwertz in podobna varna. To je voda na mlin napadalcem, ki jim sploh ni treba vdreti v bazo podatkov, ampak se enostavno prijavijo kot uporabnik in preizkusijo nekaj najpogostejših gesel. Hotmail je obupal nad opozarjanjem uporabnikov, zato bodo najbolj pogosta nevarna gesla preprosto prepovedali.

Po novem tako ne bo več mogoče registrirati uporabniškega računa z...

22 komentarjev

Googlov učinek na človeški spomin je znaten

Science Blog - Se vam v dobi interneta in obče dosegljivosti informacij zgodi, da se za božjo voljo ne morete spomniti drobcev podatkov, za katere bi še pred dvajsetimi leti prisegli, da se jih ni težko spomniti? Odkar si nam zaradi mobilnih telefonov ni treba več zapomniti telefonskih številk, zaradi satelitske navigacije točnih napotkov in interneta informacij, se zastavlja vprašanje - ali smo zaradi vseh tehnoloških pomagal vedno bolj neumni? Znanstveniki z Univerz Columbia in Wisconsin ter Harvarda so raziskali tako imenovan Googlov učinek in ugotovili, da dejansko obstoji. Zaradi interneta se spreminja količina in vrsta podatkov, ki si jih zapomnimo, a to nas ne poneumlja.

Kot pišejo v članku Google Effects on Memory: Cognitive Consequences of Having Information at Our Fingertips, ki...

54 komentarjev

Mango prihaja že septembra?

Ene izmed prvih javnosti namenjenih naprav z Windows Phone 7.5 naj bi bile delo Nokie

vir: TechCrunch
TechCrunch - Zahvaljujoč organizatorjem Imagine Cupa, ki deluje s pomočjo Microsofta, lahko zdaj skorajda z gotovostjo trdimo, da kodno ime Mango predstavlja izdajo Windows Phone s številčno oznako 7.5. Očitno bo operacijski sistem dokončan še poleti, saj naj bi bil za končno uporabo na voljo že v septembru. Do septembra bodo namreč svoje mobilne telefone, opremljene z Mangom, prejeli vsi finalisti Imagine Cupa, kar so organizatorji le-tega potrdili prek svojega računa na Twitterju. Pravzaprav ni skrivnost, da Microsoft cilja na dokončanje Manga še pred oz. najkasneje v septembru, ko naj bi končno različico prejeli izdelovalci mobilnih telefonov. Tako bi se ti lahko v miru pripravili na končni izid nekoliko kasneje v...

4 komentarji

Spotify predstavljen v ZDA

TechCrunch - Naročniška glasbena storitev Spotify je svojo širitev po svetu opravila v nasprotni smeri od običajne. Običajna smer je namreč začetek v ZDA, nato pa širitev drugod po svetu, medtem ko je bil Spotify sprva predstavljen prav v Evropi in je šele zdaj na voljo tudi v ZDA, na veliko navdušenje tehničnih blogov z druge strani luže. Med predstavnike stare šole, ki so se sprva pokazali v ZDA, lahko štejemo Pandoro, iTunes Music Store, Googlov Music ter navsezadnje video ponudnike Netflix in Hulu, kateri v Sloveniji še vedno niso na voljo ter v nekaterih primerih nimajo prave zamenjave. Spotify, sicer neuradno, pri nas namreč deluje.Sama storitev v ZDA je v primeru Spotifya enaka, kot v Evropi, programi so namreč trije, en brezplačni ter...

13 komentarjev

Znane frekvence prihajajočih procesorjev FX, AMD pripravlja trojedrni Llano

techPowerUp! - Čeprav vemo kar nekaj podatkov o prihajajočih AMD-jevih procesorjih FX, poznanih pod kodnim imenom Zambezi ter z arhitekturo Bulldozer, vse do sedaj nismo vedeli frekvenc, pri katerih bodo tekli. To je razkrila najnovejša tabela, ki so jo objavili pri techPowerUP!. Sicer z nami delu znane informacije, npr. to, da bodo procesorji sedli v ležišče AM3+, da so izdelani z 32 nm SOI postopkom, da imajo 8 MB deljenega tretjenivojskega predpomnilnika ter po 2 MB drugonivojskega pomnilnika na modul (1 MB na jedro torej). Izkazalo se je še, da je celotna sedmerica v tabeli opisanih procesorjev del linije Black Edition, torej imajo odklenjen množilnik frekvence, kar olajša navijanje.

Podrobneje so predstavljeni trije osemjedrniki, FX-8150, FX-8120 in FX-8100, kjer srednjega pričakujemo šele proti koncu letošnjega leta. Delovne frekvence trojice sicer znašajo 3,6, 3,1 oz. 2,8 GHz, s samodejnim...

24 komentarjev

Google z rekordnimi prihodki povečal dobiček

CNet - Včeraj po koncu trgovanja je Google objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, iz katerih lahko veje optimizem delničarjev. Prihodki celotnega koncerna so znašali devet milijard dolarjev, kar je absolutni rekord podjetja. Od tega dve tretjini odpadeta na matični del podjetja Google.com, preostanek pa širše omrežje.

Dobiček se je v primerjavi z lanskim letom povečal za 36 odstotkov na 2,5 milijarde dolarjev. To znese 8,74 dolarjev na delnico na četrtletje, kar postavlja letni P/E na 15,1.

Prodaja na mednarodne trge že zavzema več kot polovico vse prodaje, saj se je povečala za eno odstotno točko na 54 odstotkov v primerjavi s prvim letošnjim četrtletjem.

V zadnjih treh mesecih je...

7 komentarjev

Zemljevid vseh podmorskih kablov

Internetni podmorski kabli, sedanjost

Slashdot - Večina medcelinskega internetnega prometa in tudi dobršen del intrakontinentalnega (recimo v Afriki) poteka po podmorskih kablih, ki so razpredeni po svetovnih oceanih. Ker jih polagajo različna podjetja za različne naročnike, je težko dobiti točne podatke, kje vse so nameščeni. Plačljive informacije o tem seveda obstajajo - če ne drugače jih morajo imeti ladje - a niso zastonj. Na TeleGeography je tak zemljevid podmorskih kablov moč kupiti za 250 dolarjev. Če ga nujno potrebujemo, ni drago, a Greg Mahlknecht iz južnoafriškega Durbana se je odločil izdelati brezplačen zemljevid - predvsem zato, ker je mogel.

Preiskal je domala celotni internet in si sproti zapisoval lokacije in...

7 komentarjev

Novi rezultati prodaje osebnih računalnikov

Ars Technica - Rezultate prodaje osebnih računalnikov v drugem letošnjem četrtletju sta pripravili dve podjetji, IDC in Gartner, njuni rezultati pa se kljub manjšim razlikam v splošnem bolj ali manj skladajo. Čeprav se je prodaja v svetovnem merilu povišala, po podatkih Gartnerja za 2,3, po podatkih IDC-ja pa za 2,6 %, obe podjetji poročata, da je prodaja nekoliko upadla v ZDA (5,6 oz. 4,2 odstotka za Gartner oz IDC); Gartner obenem poroča še, da je prodaja upadla tudi na skupnem področju Evrope, Srednjega Vzhoda ter Afrike, kjer padec znaša 4,8 %. Položaji na svetovni lestvici so sicer večinoma enaki, kot v drugem četrtletju lani, razen Acerja in Toshibe. Acer je navkljub željam po preskoku na prvo mesto izgubil 3,1 odstotne točke tržnega deleža in z 10,9 % pristal na...

0 komentarjev