Prijavi se z GoogleID

» »

Mango prihaja že septembra?

Mango prihaja že septembra?

Ene izmed prvih javnosti namenjenih naprav z Windows Phone 7.5 naj bi bile delo Nokie

vir: TechCrunch
TechCrunch - Zahvaljujoč organizatorjem Imagine Cupa, ki deluje s pomočjo Microsofta, lahko zdaj skorajda z gotovostjo trdimo, da kodno ime Mango predstavlja izdajo Windows Phone s številčno oznako 7.5. Očitno bo operacijski sistem dokončan še poleti, saj naj bi bil za končno uporabo na voljo že v septembru. Do septembra bodo namreč svoje mobilne telefone, opremljene z Mangom, prejeli vsi finalisti Imagine Cupa, kar so organizatorji le-tega potrdili prek svojega računa na Twitterju. Pravzaprav ni skrivnost, da Microsoft cilja na dokončanje Manga še pred oz. najkasneje v septembru, ko naj bi končno različico prejeli izdelovalci mobilnih telefonov. Tako bi se ti lahko v miru pripravili na končni izid nekoliko kasneje v jeseni, ko bi bili novi gonilniki in vse kombinacije programske ter strojne opreme dodobra testirane, s čimer bi se izognili težavam pri končnih uporabnikih. Če bodo finalisti Imagine Cupa svoje mobilnike prejeli že septembra, seveda ni nujno, da bodo dobili javnosti namenjene naprave. Zlahka bi šlo za zadnje razvojne različice operacijskega sistema oz. končno različico Windows Phone 7.5, ki pa bi tekla na prototipnih napravah. Podobno se je že zgodilo s prvo izdajo Windows Phone 7, ki so jo 3 mesece pred izidom platforme prejeli zmagovalci tekmovanja za razvoj aplikacij, prav tako pa so nekaj tednov pred javnim izidom vsi udeleženci Googlove konference I/O prejeli posebne izdaje 10,1-palčnih Galaxy Tabov. V vsakem primeru bodo prejemniki aparatov zlahka preživeli z rahlo nedodelano programsko oz. strojno opremo, saj gre za razvijalce programske opreme, ki bodo nove igračke najverjetneje v velikem številu tudi izkoristili za ustvarjanje novih programov za Windows Phone.

4 komentarji

uros_m ::

Lepo, lepo.

filip007 ::

Kdaj bo pa marakuja?
Plejstejšon.

Bor H ::

Kje ste zdej pametnjakoviči ki ste zaradi NoDota trdili da očitno sploh ne bo letos Mangota? Dejmo no, oglaste se zdj...geesh.

bolj ontopic: Mango ma par fajn izboljšav, žal pa tudi par strelov v prazno: browser je bolj neroden pri delu s tabi, search funkcija je degradirana, poraba baterije se mi zdi rahlo višja..

Bor H ::

RTM: http://www.engadget.com/2011/07/26/micr...

ostajam pri prejšnjem mnenju, da bi blo lepo slišat gručo hateboyev, ki trdijo da itak mangota ne bo pred pomladjo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Premiera nokij z Windows Phone v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
5411520 (9305) Gandalfar
»

Konec maja bo Microsoft predstavil naslednjo različico Windows Phone

Oddelek: Novice / Windows Mobile
152884 (2130) Bor H
»

Mango oz. Windows Phone 7.5 morda prihaja šele prihodnje leto

Oddelek: Novice / Windows Mobile
62873 (2174) filip007
»

Imaginecup - Si ustvarjalen? Imaš ideje? Si želiš v New York?

Oddelek: Programiranje
61074 (623) LeQuack
»

Napovedan Windows Phone '7.5'

Oddelek: Novice / Windows Mobile
345969 (4957) Yoni

Več podobnih tem