»

Detonatorji

Slo-Tech - Ko sva z alien-wjem premlevala, kakšen članek naj bi napisal, sva kaj kmalu prišla na idejo primerjave nVidiinih Detonatorjev med sabo. Vem, da je tema že izlajnana na veliki večini HW&OC straneh, ampak smo rekli, da se testiranje še iz n-tega zornega kota pač splača. Alien-w se je zadeve lotil zelo resno, tako resno, da je uvedel celo svojo enoto za merjenje hitrosti grafične kartice, tech imenovano. Če še vedno ne veste, katere Detonatorje za vraga namestiti, vam ogled močno priporočam.

12 komentarjev

Nove TYAN matične plošče

X-Bit Labs - TYAN je danes objavil, da bo na trg poslal štiri nove matične plošče za osebne uporabnike in štiri nove matične plošče za strežnike. Predstavil vam bom samo matične plošče za osebne uporabnike. Njim bodo torej namenjene:
  • Thunder i860 (S2603) bo imela dve Socket603 ležišči. Bazirana bo na Intel 860 (Colusa) čipovju, podpirala bo Intel Pentium 4/Foster procesorje, imela bo 8 RIMM rež, 1 AGP 4x, podporo ATA 100 standardu, dvokanalni Ultra160 SCSI in 64bit PCI reže. Prototipi plošče so že v obtoku, masovna proizvodnja pa se bo začela v tej četrtini leta.
  • Thunder K7 (S2462) bo imela dve SocketA ležišči. Bazirana bo na AMD-760MP čipovju, delovala bo na PC2100/PC1600 DDR SDRAM-u, imela bo AGP Pro režo, podporo ATA 100 standardu, dvokanalni Ultra160 SCSI in 64bit/33MHz PCI reže. Za razliko od Thunder i860 (zgoraj) bo imela še dva vgrajena LAN kontroleja. TYAN je to ploščo že razkazal na različnih razstavah letos (CEBIT), masovna proizvodnja pa naj bi se začela v tej četrtini leta.
  • Thunder K7X...

2 komentarja

AMD Thunderbird 1.4GHz že maja?

X-Bit Labs - Sodeč po tej informaciji, bo novi Thunderbird izšel že maja. Informacija je nepotrjena, a precej verjetna. Sedaj, ko hoče AMD tekmovati z Intel-om povsod, torej tudi v areni najhitrejših, oba proizvajalca mečeta na trg procesorje z vedno višjimi frekvencami skorajda vsak teden. Drugače pa ni na novem Thundrbird-u nič presenetljivo novega. Še vedno bo imel 128Kb prvostopenjskega in 256Kb drugostopenjskega pomnilnika.

6 komentarjev

Izpad

Slo-Tech - Zaradi posodobitve programskih paketov na našem ubogem strežniku, je za danes napovedan izpad Slo-Techa od 19:00 do 19:30. Nič resnega, Primož bo malo mešal ter posodobil PostGreSQL. Baje je izšla nova verzija, zatorej jo zapopadamo ko nori . Potrpite, saj bo.

0 komentarjev

32MB na disketi

EverythingUSB - Nemogoče? Ne, po najnovejših podatkih. Ker je 1.44 disketa med ljudmi še vedno dokaj priljubljena, ima pa eno veliko napako, se je Panasonic spravil k odpravljanju te "velike napake". Vse 1.44 diskete imajo za današnji čas premalo velikost shranjevanja podatkov. Zato je Panasonic razvil SuperWriter 32, ki na navadno, 1.44 disketo, lahko shrani do 32MB podatkov. Za to ne potrebujete novih disket ali kaj drugega. Le SuperWriter 32. To povečanje v velikosti je Panasonic dosegel z zgostivijo zapisa na disketi. Ou, samo ena težava je. Če hočete disketo spet prebrati, mora imeti računalik za, na novo povečane diskete, imeti SuperWriter 32.

22 komentarjev

Kyro III

X-Bit Labs - Pri nas še ni ne sluha ne duha o Kyru II, vendar ljudje pri STM že načrtujejo nov Kyro čip! Novi čip bo imenovan Kyro III (kako originalno) in bo imel vse, česar Kyro II nima. Kyro III bo imel strojno podprto T&L enoto, deloval pa bo pri frekvencah nad 150MHz. Za razliko od predhodnika bo imel 4 teksturne cevovode in ne 2 kot Kyro II. Glavni razlok za (delno) nepopularnost Kyra II je pomankanje T&L enote. Če bo STM to napako odpravil, se nam obeta velika vojna na področju grafičnih kartic. S to izboljšavo in veliko drugimi, ki jih ponuja STM, bo postal velik tekmec Nvidii. Če pride do tega, bomo največ pridobili mi, kupci. Si predstavljate tako ažurno nižanje cen grafičnih kartic, kot je danes padanje cen procesorjev? Kartica naj bi izšla že letos jeseni!

15 komentarjev