» »

Kyro III

Kyro III

X-Bit Labs - Pri nas še ni ne sluha ne duha o Kyru II, vendar ljudje pri STM že načrtujejo nov Kyro čip! Novi čip bo imenovan Kyro III (kako originalno) in bo imel vse, česar Kyro II nima. Kyro III bo imel strojno podprto T&L enoto, deloval pa bo pri frekvencah nad 150MHz. Za razliko od predhodnika bo imel 4 teksturne cevovode in ne 2 kot Kyro II. Glavni razlok za (delno) nepopularnost Kyra II je pomankanje T&L enote. Če bo STM to napako odpravil, se nam obeta velika vojna na področju grafičnih kartic. S to izboljšavo in veliko drugimi, ki jih ponuja STM, bo postal velik tekmec Nvidii. Če pride do tega, bomo največ pridobili mi, kupci. Si predstavljate tako ažurno nižanje cen grafičnih kartic, kot je danes padanje cen procesorjev? Kartica naj bi izšla že letos jeseni!

15 komentarjev

Mate ::

Mwhaha STM rulezz!

Pretorijanec ::

No, pa ste se vsi tako bali, da ne bo nobene konkurence priti Nvidii! STM je car!

BigFoot ::

hehe, to bi pa znala bit moja naslednja grafa :D

Dalmatinc ::

Kot sem rekel Nvidije ne bom imel nikoli v svojem Računalniku....

sleby ::

razloK :>

VASkO ::

Senitel, kje si?

JLP ::

To! Ho?mo ?e ve? konkurence.

MATiCEK ::

Dalmatinka: To si pa zaj res prav povedal, Never nVIDIA....:P
zgleda da bo Kyro III moja next karta !!!:)

luni ::

VASKo zakaj skoz sprasujes kje je Senitel? Ker bos rekel da je pro-nvidiaš. Pomota! Senitel je na strani tistega čipa, ki v tistem trenutku ponuja največ in tako že nekaj časa zagovarja tudi Radeona... Toliko da veš. Je pa res vprašanje kje je [:]

VASkO ::

Senitel tudi vcasih butne kako cisto brezvezno. Tako pravi, da je Kyro2 karta za odmet, ker nima T&Lja. Kje za vraga pa danes lahko uporabis T&L?
In ja, sem spilal Giants na Gf2MX (jo imam) in tudi brez T&L podpore dela enako kot s T&L.

Senitel ::

Kdaj sem pa jest reku, da je Kyro za na odmet??? A mi lahko en pove kdaj je blo to?
Reku sem samo, da je za moje pojme GeForce ali Radeon še zmeraj boljši. Kyro 2 in tudi 1 sta pa še zmeraj precej boljši kartici od Voodoo 5.
Hardware t&l pride v poštev v praktično v vseh novejših igrah (tudi Giants). To kakšna je razlika med strojnim t&l in softwareskim t&l pa je odvisno od hitrosti procesorja in same zahtevnosti (količine trikotnikov) v igri.
Sedaj pa mal obrazložitve zakaj dajem Kyra za GeForce-a in Radeon-a:
Vse trenutne rešitve, ki drastično zmanjšujejo preobremenjenost pomnilnika se ne obnesejo najbolje (tako "tile based rendering", kot tudi "hidden surface removal" ala 3dfx). Praktično noben programer ni za take fore. In take fore se ne uporabljajo nikjer drugje v celotni grafični industriji.
Dean Šukić (CroTeam) je rekel, da kljub temu, da je v SS največji problem "overdraw" (zato Kyro tuki prehiti celo ultro), bi še zmeraj glasoval za "brute force"...
Ali pa kaj je rekel Sweeney ko je NVidia prevzela 3dfx? Da upa, da bo NVidia tehnologijo (hidden surface removal), ki jo je dobila od 3dfx-a in, ki jo je 3dfx kupil z GigaPixlom, čimprej pokopala...
Take fore so problem, ki ni viden za širše množice... Lahko pa povzroča probleme programerjem.
Ali se splača kupiti Kyra 2? Najbolj neugodni nakupi so nakupi med menjavanjem generacij, in Kyro 2 je prišel med menjavanjem generacij... Kyro 2 bi bila zelo dobra zadeva nekaj mesecev nazaj. Tako pa Kyro 2 nebo dolgo tako dobra rešitev kot je sedaj (in tudi MX ni več dober nakup)... GeForce 3, Radeon 2, Matrox G550 (G800??), To so čipi okrog katerih se bo vse skupaj vrtelo čez nekaj mesecev.

P.S.: Za Kyra III se govori, da bo imel povsem nov render engine. In če kdo mene vpraša to pomeni konec tile based renderinga na Kyru... Čeprav je to zgolj ugibanje...

VASkO ::

meni ze ta hiter "razvoj" gre totalno na kurac, ker se mi zdi, da mi samo podpiramo ta kurcev razvoj, ki pa nikam ne gre. Kdo pa zdaj rabi Geforce3 pa aleluja graficne kartice, ko pa se npr. vseh finkcij dvojke ne izkorisca nobena igra. Zakaj treba vedno nekaj menjavat in to na POL LETA? Naj se grejo solit.;((

Pretorijanec ::

Senitel: hm, interesting point! Do zdej mi še nikol ni noben tko dobr argumentiru slabih strani Kyra II. Ponavad so eni lamerji kr u tri dni govoril, da je slab. Senitel, svaka ti čast!

undefined ::

Ko bo GF2 MX prehitel Kyro2, bom pa verjel vsaki Senitelovi besedi, in častil NVIDIO. ;)

Jinxy ::

Ne vem, zakaj tolk pljuvate cez Tile Based Rendering al pa HSR, temu se rece OPTIMIZACIJA in vsak dober programer nej bi imel to besedo v svojem slovarju.

Se manj logicne se mi zdijo pa izjave v stilu, da se ne obneseta najbolje, kar sploh ni res...cudezev pac ni za pricakovati, vsaka pohitritev je pa vedno dobrodosla!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Geforce 3MX vs Geforce 2GTS

Oddelek: Zvok in slika
111306 (1094) _Mortal_
»

grafična kartica !

Oddelek: Zvok in slika
311831 (1390) ABX
»

KYRO 2 -- najboljši (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
614688 (3684) Paramedic
»

kyro II ali GTS 64mb

Oddelek: Kaj kupiti
231832 (1489) OldSkul
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441860 (1209) YiMMi

Več podobnih tem