»

Microsoft naredil svojo lastno YouTube aplikacijo za WP, pa brez oglasov in z download gumbom

RedWriteWeb - Trend "dobrih medsosedskih odnosov" med Microsoftom in Googlom se, kot kaže, nadaljuje. Mircosoft je pravkar izdal svojo lastno YouTube aplikacijo za mobilno platformo Windows Phone, potem ko Google ni bil pripravljen investirati časa zavoljo "pomanjkanja uporabnikov", niti ne po Microsoftovi izrecni novoletni prošnji/nerganju. Aplikacija je seveda čisto lična, se je pa Microsoft kar moral potruditi in dodati par funkcij, ki jih v uradnih YT aplikacijah ni (in jih tudi ne sme biti): AdBlock in zmožnost prenosa (downloada) posnetkov.

Aplikacija tako odstrani morebitne pre-/post-roll video oglase, ki jih na našem trgu resda skoraj ni, so pa v ZDA precej pogosti. Potem skensla tudi video overlay oglas, ki se prikaže na začetku predvajanja...

44 komentarjev

Ušle informacije o Google Play Games za Android

Android Police - Tri dni pred za sredo napovedano konferenco Google I/O so na splet ušle podrobnosti o novi storitvi Google Play Games. Gre za igralno platformo za Android, ki bo konkurenca Applovemu Game Centru.

Bistvo se skriva v povezavi z družabnim omrežjem Google+, kjer bo mogoče iskati soigralce ali se pohvaliti z rezultatom in napredkom v igri (highscore) in spremljati sezname najboljših igralcev. Igrati bo mogoče v realnem času ali izmenjaje, možno se bo pomenkovati (chat), omogočiti obvestila (notifications), povabila (invitations) in podobno, seveda vse prek Googla+. To je še eden izmed načinov, s katerimi želi Google uporabnike zvabiti na svoje omrežje Google+, ki se še vedno ni najbolje prijelo.

Ena od pomembnih funkcij je tudi shranjevanje podatkov o shranjenih...

8 komentarjev

Sony prvikrat po petih letih z dobičkom

Sony - Sony se je končno izvil iz rdečih številk številk, so sporočili iz japonskega giganta. Prvikrat po petih letih so namreč končali leto z dobičkom. V fiskalnem letu, ki se je zaključilo konec marca, so zbrali 6800 milijard jenov prihodkov (51,5 milijard evrov), kar je skoraj pet odstotkov več kot leto pred tem. Ustvarili so 43 milijard jenov dobička (330 milijonov evrov), medtem ko so predlani beležili desetkrat tolikšno izgubo. Letos naj bi dobiček rasel, sporočajo iz Sonyja, in do konca leta dosegel 50 milijard jenov.

Glavnino dobrega rezultata je prineselo zadnje četrtletje, ko je jen zaradi napovedi japonske centralne banke o podvojitvi količine denarja v obtoku, začel izgubljati vrednost, kar je blagodejno vplivalo na izvoz. Jen je pred dnevi celo presegel psihološko...

4 komentarji

HTML5 bo vseboval DRM

Številni se sprašujejo, ali je v odprto naravnani HTML5 specifikaciji sploh prostora za DRM.

vir: FSF
Ars Technica - Mednarodni konzorcij W3C, ki pripravlja ključne tehnične standarde za delovanje svetovnega spleta, je ta petek izdal prvi delovni osnutek standarda EME (Encrypted Media Extensions), beri DRM-ja za brskalnike. Delovna skupina, v kateri sedijo po en predstavnik Googla, Microsofta in Netflixa, je torej svoje delo zaključila uspešno in tudi razmeroma hitro, saj so začeli pred borimi štirimi meseci.

EME je precej abstrakten standard, ki sam po sebi ne vsebuje nobene DRM implementacije, ampak zgolj definira javascript vmesnik (API) za njegovo uporabo....

52 komentarjev