»

Nov test

Slo-Tech - Tlačkomati... to je tema novega Slo-Techovega testa. In sicer trije tlačkomati, vsi deklarirani pri 24x pisanju, 10x prepisovanju ter 40x branju. Zastopani so Teac, Yamaha ter Plextor. Kliknite sem in si zadevo preberite...
Kaj imate raje hitrost, zanesljivost ali razširjene funkcije? Morda kombinacijo vsega? Preberite si test in se ne podlagi le-tega odločite.

13 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Da, tale zadnja anketa je bila malce čudna (S trenutnim vodstvom sem zadovoljen: ). Primoža je samo zanimalo, kakšen bo odziv... No, odziv je bil takle: V času od 19:33 do 21:35 (2uri) je za "Da" glasovalo 108 ljudi. Moram reči, da sva s Primožem (in ostalo vodstvo) kar zadovoljna.
No, sedaj pa k bolj "resni" anketi, ker se nekateri pritožujejo, da je ta anketa pa oh-in-sploh neumna in brezvezna. :D

8 komentarjev

Lastim si ... miško.

Slo-Tech - krogljično; 46% (413)
optično.; 43% (381)
Čevap-roler. 11% (98)
Skupaj glasov: 892
Moram reči, da me je kar presenetila tale anketa. Mislil sem, da ima manj ljudi optične miši... jest upam, da vam vsem dobro služijo, ker jest je ne zamenjam LED diode več za krogljico.
P.S.: Glasovanje pri tokratni anketi je absolutno obvezno za vse! >:D

19 komentarjev

Ventilator brez mrtve točke

Overclockers Australia - Večina ventilatorjev ima na sredi elektronsko vezje, ki vrti lopatice. Ker je to vezje dokaj veliko ter obilno pride do mrtve točke, kjer veter ne piha. To je ravno na sredini ventilatorja, tam kjer pri večini hladilnih reber potrebujemo ravno najboljši zračni pretok.
Nekateri proizvajalci hladilnikov za računala so se temu izognili tako, da so namontirali na rebra kar 2 ventilatorja. Samo zakaj bi povečevali glasnost ter porabo z dvema zrakomlatoma, ko lahko brihtni inžinirji sestavijo ventilator brez mrtve točke.
Kako? Enostavno (ok, ideja je enostavna), zakaj pa...

12 komentarjev

AOL na Linux, AOL-client na Mozillo

Slashdot - AOL se je odločil, da bo večino svojih strežnikov prenesel na Linux. Razlog je samo en - cena.
Druga, bolj zanimiva stvar pa je, da bodo šli na svojih odjemalcih iz IE na Mozillo. To pomeni okoli 30 miljonov novih uporabnikov mozille. Pravijo, da pri tem to, da se z Microsoftom ne marajo (in precej tožijo) ni razlog za zamenjavo, ampak da gre za popolnoma tehnične razloge. No po drugi strani še ni pričakovati AOL odjemalca za Linux... ker noben Linux luser ne uprablja AOLa :).

7 komentarjev