» »

DVD-RW vs. DVD+RW

DVD-RW vs. DVD+RW

Tech Report - Na Tech Report so si ogledali dve DVD pečki, in sicer Pioneer DVR-A03 in Philips DVDRW208. Ogledate si lahko obilico primerjav, testov, benchmarkov, grafov, preglednic kompatibilnosti...

>> klik

3 komentarji

GrizlyBear ::

Vse lepo in prav, opogumljen ob podobnem clanku (hvalnici DVD+RW) sem zacel resno razmisljat o nakupu DVD+RW pogona, ki je malo cenejsi od Pioneerja, pa tudi izbira je vecja (ceprav je baje pogon vedno enak, samo ime firme zamenjanjo). Za zacetek sem si kupil en prazen DVD+RW ploscek, znamke PHILIPS, na katerega mi je preko VIPa uspelo prekopirat vsebino iz doma narejenega DVD-R. S tem plosckom (sposodil sem si se eden DVD-RW) sem se odpravil kupovat domac DVD predvajalnik.


Razen v Pioneerjeveih predvajalnikih visjega cenovnega razreda, mi ni niti v enem drugem uspelo pogledati vsebine DVD+RWja, medtem ko z DVD-RW ji ni bilo večjih tezav (ca. 90% uspesnost). Dokoncno mi je voljo vzel Philips, cigar predvajalnik (nov model) ni pokazal niti najmanjsega veselja po DVD+RW diskih, ceprav je Philips eden izmed glavnih tovarn, ki stoji za tem standardom.;(


V razmislek se en problemcek. Kot je ze clanek nakazal, se ga za kopiranje DVDjev ne splaca uporabljat.
Za obdelovanje domacih video kaset (neglede na standard) pa je potrebne se kr nekaj dodatne opreme (vsaj kartica za zajemanje signala), v primeru digitalnega videa pa se kr zajeten kup diskovja. Ce hocete kasneje vse to posnet kot DVD pa potrebujete se MPEG2 encoder, ki vam bo pa znal po mojih izkusnjah pobrati najvec casa in zivcev, pa se kvaliteta na koncu ne bo zadovoljiva.


Da vec standardov ne prinese nic dobrega, pa se je v racunalnistvu zal ze preveckrat dokazalo.

PS. Pioneer je medtem izdal ze novo verzijo DVR-A04

TheHijacker ::

Nedolgo tega smo izdali RPC-1 firmware za ta model, ki onemogoči regijsko zaščito. V izdelavi pa je tudi 2x4all patch, ki bo omogočal peko s 2x hitrostjo tudi za medije, ki niso od Pioneerja.

http://www.firmware.fr.st

Webmojster ::

Še zmeraj je "dve DVD pečki"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

smartbuy DVD+RW in DVD-RW

Oddelek: Pomoč in nasveti
5817 (739) Pesimist
»

DVD-rw

Oddelek: Strojna oprema
7699 (617) strelajasna
»

DVD RW SONY VS. DVD RW LG

Oddelek: Kaj kupiti
111701 (1519) Quikee
»

DVD-RW

Oddelek: Kaj kupiti
171292 (1043) Border
»

DVD-RW, DVD+RW, DVD-RAM-->HELP ME!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71412 (1069) [Eraser]

Več podobnih tem