»

Nov oddelek - Anonimni eksperiment

Slo-Tech - Kot že ime pove, je ta oddelek trenutno v eksperimentalni fazi. Glede na to, da smo si vsi na tem forumu ustvarili neko ime, nas je zanimalo, kaj se zgodi, če vašim sporočilom povezavo z vašo identiteto odvzamemo.

Dodatek k pravilom:
- v tem oddelku veljajo splošna Slo-Tech pravila (z dodatki)
- pritožb nad moderiranjem v tem oddelku NI (ker ne moremo ugotoviti, ali se res pritožuje avtor moderiranega sporočila)
- moderatorskih ukrepov razen izbrisa NI (kar pomeni, da bomo precej brisali, če bo potrebno)
- nazivov NI (ker ne vemo, kdo ste)

Če želite imeti debato, kjer se boste lahko posluževali običajnih postopkov zoper moderatorje, uporabite ostale oddelke.

Veliko zabave.

92 komentarjev

Napad s slovarjem na Twitter

Wired Blog - Kot poročajo na Wiredu in Coding Horror, je 18-letni napadalec, znan pod vzdevkom GMZ, pred kratkim vdrl v številne račune Twitter, med drugim tudi v račun Baracka Obame in Fox News.

Pri vsem skupaj pa je najbolj zanimiv način, na katerega je napadalec uspel izpeljati vdor.

Napadalec je namreč uporabil napad s slovarjem. Gre za ugibanje gesel s pomočjo slovarja (preverjanje vseh besed v slovarju), kar je bilo mogoče uporabiti zato, ker Twitter ni onemogočal večkratnih poskusov prijave.

Kot so izračunali na Coding Horror, bi preverjanje vseh angleških besed (vsako sekundo eno) trajalo slaba dva dni. Proti takšnim napadom se je seveda mogoče povsem enostavno zavarovati tako, da strežnik za vsakim neuspešnim poskusom prijave počaka dlje časa in šele nato dovoli nov poskus. Kar preseneča je, da očitno pri Twitterju tega ne vedo ali pa so to pravilo preprosto zanemarili.

Smola, še posebej, če uporabljate isto geslo za različne storitve ...

28 komentarjev

Kitajci blokirali Wikinews

Slashdot - Po dobri stari navadi so se kitajski veljaki spet odločili blokirati stran, ki bi utegnila povečati védenje o svetu in zamajati komunistične vrednote. Tokrat je na udaru različica novic Wikinews v kitajskem jeziku, medtem ko je angleška verzija na Kitajskem še vedno normalno dosegljiva. Kaj jih je tako razpenilo, da so potegnili kabel iz usmerjevalnika, ni znano. V preteklih podobnih akcijah so jim šle v nos vesti o občutljivih temah, kot so Tajvan, Tibet, Trg nebeškega miru ipd. Wikinews jih je optimistično zaprosila za izjavo, a se še niso utegnili odzvati. Mimogrede spomnimo, da ima Kitajska zelo ambivalentne občutke do projektov Wiki - samo Wikipedijo so blokirali že mnogokrat, nazadnje po zaključku lanskih olimpijskih iger, ko so nenadoma pozabili na vse obljube o prostem dostopu do spleta.

0 komentarjev

AMD pocenil Radeon HD 4870 X2

X-Bit Labs - AMD oz. njegov grafični del ATI je pretekli teden objavil dobrodošlo novico, da bo znižal priporočeno maloprodajno ceno za Radeon HD 4870 X2. Stara cena je znašala 549 dolarjev, AMD pa jo je velikodušno spustil za okroglih 100 dolarjev. X-Bit Labs poroča, da nekateri AMD-jevi partnerji ponujajo celo dodatni 50-dolarski rabat, tako da kartica efektivno stane 400 dolarjev. Razlog za te poteze gre bržkone iskati pri tekmecu, saj naj bil Nvidiin GeForce GTX 295 prekosil AMD-jev model. AMD je že ob predstavitvi zadnjih poslovnih rezultatov napovedal, da je njegov cilj ponovno osvojiti 50-odstotni tržni delež, in takšne akcije so ena izmed poti do cilja. Žal se je bati, da to ne bo dovolj, saj je trg za še vedno razmeroma drago dvojedrno kartico z ogromno porabo prostora in elektrike plitev.

13 komentarjev

Dodatek za Red Alert 3 marca

vir: Kotaku
Slashdot - Po tem ko smo se pred dobrima dvema mesecema veselili izida tretje inkarnacije strateške igre Red Alert, nas je založnik Electronic Arts razveselil še z novico, da prihajajo dodatki. V slogu dodatkov Counterstrike in Aftermath za Red Alert in Yuri's Revenge za Red Alert 2 bo trojko dopolnila razširitev Uprising, ki jo pričakujemo marca. Dodatek bo na voljo le za PC-je in bo dopolnil le enouporabniški način igranja. Zgodba se bo nadaljevala, kjer je ostala,...

8 komentarjev

USB 3.0 v praksi na CES-u

Slashdot - Konec preteklega leta je bil dorečen standard za USB 3.0, tako da smo lahko na letošnjem CES-u že videli demonstracijo delovanja tega standarda. Seagate in Symwave sta skupaj predstavila klopčič, ki ga sestavljata disk FreeAgent prvega in krmilnik slednjega proizvajalca. Trdijo, da je nov standard desetkrat hitrejši od USB 2.0 in da zmore 5 Gbps, poleg tega pa bo lahko napravam nudil več elektrike in jim omogočal tudi spanje. Prve zaresne naprave pričakujemo prihodnje leto.

10 komentarjev