»

NEST.2007 (IV)

Slo-Tech - Malo novih podatkov o tem kaj se dogaja. Letos bomo nazaj uvedli overclockersko delavnico, zato vsi, ki vas tovrstno početje zanima, vabljeni.

Prostor je že 70 odstotno zaseden. Po potrebi lahko število mest trenutno še povečamo, zato se prijavite zdaj. Naslednji teden bo omejitev takšna kot je.

Za vse prisotne bomo ponovno organizirali tekmovanje iz sestavljanja in razstavljanja računalnika ter lotanja (česa točno naj zaenkrat ostane skrivnost).

Več podatkov

20 komentarjev

Samsungov BD/HD DVD predvajalnik bo stal okoli 400 €

DigiTimes - Samsung je prejšnji teden na konferenci IFA v Nemčiji razkril, da bodo v zadnjem četrtletju 2007 splavili svoj prvi univerzalni predvajalnik (BD-UP5000), katerega modri laser bo sposoben brati zapis tako po standardu blu-ray kot tudi po standardu HD-DVD. V primerjavi s prvim univerzalnim predvajalnikom, ki ga je na trg poslalo podjetje LG ( LG BH100), bo Samsungov nekoliko naprednejši, saj bo obogaten z interaktivnima tehnologijama HDi in BD-J.

Samsungov Duo HD BD-UP5000 bo sprva na voljo v Evropi, in sicer za dokaj presenetljivo nizko ceno okoli 400 €. Njegov edini tekmec iz logov LG Electronics se trenutno namreč prodaja po ceni med 700 in 800 € (1000 - 1200 $).

Novice na blu-ray.com, DigiTimes in X-bit labs.

39 komentarjev

Cena Xbox 360 ostaja enaka, a prihaja nov "special edition" model

Daily Tech - Na področju igralnih konzol je trenutno zelo pestro - prejšnji četrtek je Microsoft prijetno presenetil z podaljšanjem garancije iz enega na tri leta, Sony pa praktično hkrati naznanil znižanje cene 60 GB modela PS3 za 100 $ ter splavitev novega 80 GB modela, ki bo novi ponosni lastnik najvišje cene za igralno konzolo. Nekateri so zato željno pogledovali proti Microsoftu in napovedovali, da bo velikan iz Redmonda v kratkem sledil potezi japonskega...

4 komentarji

Konami nezadovoljen z znižanjem cen PS3

Reuters - Kot smo že poročali, je Sony pred kratkim pocenil PS3 za 100$, kar pa je dvignilo kar nekaj prahu pri založniku Metal Gear Solid-a. Konami meni da tudi to znižanje ne bo povečalo prodaje PS3. Kot rezultat vidijo slabo prodajanost njihove novo prihajajoče igre Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Kot navaja Reuters po besedah Kazumi Kitaue-a, glavnega pri Konamiju za Severno Ameriko in Evropo:
"I wonder if Sony can win back user support by the price cut of just $100."
"I don't expect a substantial impact... With $500, you can buy a personal computer."
Konamijeva igra Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots je vsekakor težko pričakovan naslov za PS3. Vendar ali lahko pričakujemo igro tudi v drugih formatih in ne le za PS3:
"Since Metal Gear was born on the PlayStation, we would like to keep it a PlayStation game. But we might have to take some steps."
But we might have to take some steps. - Seveda, kakor da nameravajo izdati špil za PC.

9 komentarjev

0-day exploits = 0-year exploits

Ars Technica - Kot poroča Ars Technica, je imela na nedavni konferenci SyScan Conference, direktorica podjetja Immunity, Justine Aitel predstavitev z naslovom "The IPO of the 0day".

V predstavitvi je predstavila nekaj zanimivih statistik o tim. 0-day izrabah varnostnih ranljivosti, ki so objavljene na internetu. Izkazalo se je namreč, da od objave 0-day izrabe varnostne ranljivosti do izdaje popravka zanj v povprečju mine 348 dni. Najdaljši odzivni čas je bil po njegovih ugotovitvah 1080 dni (več kot tri leta), najhitrejši pa 99 dni.

Aitelova tudi ugotavlja, da se 0-day izrabe varnostne ranljivosti čedalje bolj usmerjajo v finančni sektor, podjetjem pa priporoča, da zaposlijo ali najamejo hekerje, ki se bodo ukvarjali z varnostjo njihovih sistemov.

Morda pa bi podjetja kakšno izrabo varnostne ranljivosti lahko tudi odkupila?

15 komentarjev

Čas za opazovanje noctilucentnih oblakov

New Scientist - Zadnja leta se povečuje število noctilucentnih oblakov. Le-ti nastajajo na velikih višinah v mezosferi (cca 80 km visoko) v polarnih predelih okoli poletnega solsticija in nato migrirajo proti bolj zmernim geografskim širinam. Ponavadi le do 50 stopinj severne (ali južne) geografske širine, v zadnjih letih pa je njihova aktivnost tako narasla, da jih lahko vidimo tudi pri nas. Letošnja poročila opazovalcev pravijo, da so jih videli tudi na 40 stopinjah severne geografske širine (Slovenija je na 46 stopinjah N).

Ti oblaki so sestavljeni iz drobnih ledenih kristalčkov, ki odsevajo sončevo svetlobo. Njihov izvor je zaenkrat še neznanka. Nekateri špekulirajo, da deluje kozmični prah oz. ostanki meteoritov kot...

6 komentarjev

AMD najavil nova TV Wonderja

Daily Tech - AMD je najavil dva nova TV tunerja, in sicer TV Wonder 650 Combo PCIe in TV Wonder 600 USB. Pri prvem gre za PCIe 1x kartico, srce katere predstavlja video procesor Theater 650 Pro, nanj pa je mogoče sočasno priklopiti digitalni in analogni TV signal. Kot že samo ime drugega pove, gre za USB TV tuner, na katerega je možno priklopit le en signal. Oba nova TV Wonderja naj bi bila uradno predstavljena septembra.

Več o tem na Daily Tech-u

9 komentarjev

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev