»

Twitter vreden med osem in deset milijardami dolarjev

The Wall Street Journal - Konec preteklega leta je bil Twitter dokapitaliziran po ceni, ki vrednoti celotno podjetje na 3,7 milijarde dolarjev. To je zavidljiva vrednost, če upoštevamo da je bil pred poldrugim letom vreden zgolj milijardo dolarjev. Le tri mesece pozneje je Twitter vreden od osem do deset milijard dolarjev.

Predstavniki Facebooka, Googla in nekaterih drugih podjetij so se pogovarjali s predstavnika Twitterja o morebitnem prevzemu in ocenili vrednost na omenjenih osem do deset milijard dolarjev. Viri blizu vseh strani pravijo, da so pogajanja za zdaj v slepi ulici in da se prevzem ne zdi verjeten v bližnji prihodnosti. Lani je imel Twitter zbral 45 milijonov dolarjev prihodkov in zaradi visokih stroškov širjenja podatkovnih...

22 komentarjev

Francoski zakon o cenzuri interneta LOPPSI 2 sprejet

Heise - Oba domova francoske zakonodajne oblasti sta potrdila kontroverzni zakon LOPPSI 2 (Loi d'Orientation et de Programmation pour la Sécurité Intérieure), o katerem smo na naših straneh že obširno pisali. Zakon prinaša kar hudo cenzuro interneta, saj daje podlago za ustanovitev vladne službe za nadzor interneta, ki bo lahko do ponudnikov dostopa do interneta zahtevala odstranitev spornih spletnih strani z interneta. To bodo lahko počeli brez odredbe sodišča in po lastni presoji, seveda v imenu boja proti otroški pornografiji, a seznam blokiran strani bo tajen.

Z zakonom pridobivajo francoski varnostni organi pravico spletnih preiskav, za kar pa bo potreben sodni nalog. Druge novosti so še prepoved nagovarjanja otrok k samomorilskim igram na spletnih straneh, strožje kazni za krajo identitete (do dve leti zapora in...

61 komentarjev

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Jon Rubinstein predstavlja TouchPad

Slo-Tech - Več kot leto po zadnjih tabličnih novostih iz Palma, ki ga je Hewlett-Packard kupil, so včeraj pozno zvečer na prireditvi v San Franciscu predstavili nov tablični računalnik. Imenoval se bo TouchPad, poganjal pa ga bo 1,2 GHz-procesor Qualcomm Snapdragon.

Tehtal bo slabih 700 gramov, imel bo 16 ali 32 GB vgrajenega spomina in kamero, sliko pa bo prikazoval s 1024 x 768 točkami na 9,7-palčnem zaslonu. Podpiral bo VPN-je za poslovne uporabnike, videokonference in povezljivost prek Wi-Fi. Vse skupaj bo teklo na operacijskem sistemu WebOS, ki ga je HP dobil z nakupom Palma. TouchPad bo na prodaj poleti.

Druga novost iz delavnice HP-ja sta nova mobilna telefona, ki bosta prav tako tekla na WebOS. Močnejši model Pre 3 bo...

29 komentarjev

Adobe zakrpal 42 hroščev in ranljivosti

ComputerWorld - Adobe je v sklopu četrtletne izdaje popravkov za svoje programe zakrpal 42 lukenj. Od tega so jih popravili 29 v Adobe Readerju in 13 v Flashu. To je tudi prvikrat, da so izdali popravek za novi Reader X, ki vsebuje peskovnik, ki aplikacijo izolira od sistema, da bi preprečil napad zlobne kode po celotnem sistemu (podoben sistem imata tudi Chrome in Office 2010). Popravkov sta bila deležna tudi ColdFusion in Shockwave. Popravke za verzije programov za Linux bodo izdali 28. februarja.

Večina hroščev v Readerju nosi oznako kritično, kar pomeni, da so v principu lahko zlorabljeni za...

10 komentarjev

Samsung in IBM podpisala dogovor o navkrižnem licenciranju

HotHardware - Samsung in IBM sta podpisala pogodbo o navzkrižnem licenciranju, ki jima bo omogočila uporabo patentov partnerja v svojih izdelkih. Lani sta bila IBM in Samsung prvi oziroma drugi največji dobitnik patentov v ZDA, tako da ne gre za majhno množico patentov. Podrobnosti o dogovoru niso razkrili, tako da ni znano finančno ozadje niti obseg navzkrižnega licenciranja.

Samsungov namestnik izvršnega direktorja je dejal, "da bo ta dogovor obema podjetjema pomagal pospešiti tehnološki razvoj in rast poslovanja", medtem ko je IBM-ov Ken King dejal, "da so patenti in inovacije ključna komponenta v IBM-ovi poslovni strategiji. Poleg zaščite vlaganj v raziskave in razvoj jim patenti omogočajo...

1 komentar

Prvi servisni paket za Windows 7 za končne uporabnike 22. februarja

Pada zadnja 'omejitev' za uporabo Windows 7 v podjetjih

vir: Windows Vista Team Blog
ComputerWorld - Microsoft je povedal, da so dokončali prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7. Včeraj so Windows 7 SP1 (in tudi strežniško različico Windows Server 2008 R2 SP1) izdali v tako imenovan RTM (release to manufacturing). To pomeni, da se koda ne bo več spreminjala in da se bo sedaj začela distribucija do prodajalcev in sestavljavcev računalnikov po svetu.

Naročniki na TechNet in MSDN bodo lahko SP1 prenesli od 16. februarja dalje, ko bo posodobitev dostopna tudi za kupce z volumskim licenciranjem. Za celoten trg bo servisni paket na voljo 22. februarja, ko bo našel pot tudi na Windows Update.

Kot je že od Windows NT 4 navada, servisni paket ne prinaša nobenih novih funkcionalnosti, ampak zgolj popravlja napake in varnostne...

109 komentarjev