»

Piran 2002

Slo-Tech - Do tega trenutka se vas je prijavilo 25. Glede na to da je prostor velik in nagrad veliko, si želimo večje udeležbe. Prijavi se!

Še nekaj podrobnosti. Lan bo seveda v soboto in nedeljo ter v noči vmes, čeprav bo v soboto imelo prioriteto tekmovanje iz vaših navijaških sposobnosti (glej opis).
In kot drugič, dostop do računalnikov in igranje bosta seveda možna celo noč.

22 komentarjev

Thoroughbred iz 1.53 na 1.90 GHz

VR - Zone - Heh, procesorja še ni na trgu, pa ga že navijajo [:D]. Odklikajte na to stran ter si oglejte prvi vtis nove AMDjeve 0.13 mikronske zverine. Procesor je preizkusil na Iwill XP333-R ter EPoX 8K3A+ ter ugotovil, da plošči s prepoznavo procesorja ter dovodom pravilne voltaže nimata težav. Procesor je tudi navil ter z zračnim hlajenjem dosegel vrtoglavih 1.90 GHz. Se že veselite?

0 komentarjev

Hynix Micronu "ne"

ARNet - 22. 4. je bila objavljena novica dneva, saj smo zvedeli, da je Micron s Hynixom podpisal Memorandum of understanding, saj sta se odbora podjetij strinjala z Micronovo namero o nakupu Hynixa. Danes, le nekaj ur pred iztekom pogodbe, je Hynix zavrnil Micronovo pogodbo. Razlog? Načrt naj bi znatno precenil vrednost Micronove delnice, ki naj bi odkupila celotno Hynixovo pomnilniško proizvodnjo. Veselo na branje!

0 komentarjev

Vesele praznike!

Slo-Tech - V imenu celotne ekipe Slo-Techa vam želim prijetne praznike. Sicer malo pozno, a vseeno [:D]. Tudi jaz sem danes z Materjo™ ter Očetom™ krenil proti Obali. Kaj sem videl? Dolge kolone. Upam, da ste vi imeli več sreče pri potovanju na lepše [:D].

5 komentarjev

Izvirnost

NeoSeeker - Za drugo generacijo Itanium procesorjev je Intel najavil, da se bo imenovala kar preprosto Itanium2. Kodno oziroma razvijalsko ime za to 64-bitno mašinico je bilo McKinley, in je predvsem namenjeno za delovne postaje in strežnike. Njegov predhodnik Itanium je sicer močan procesor, toda Itanium2 naj bi bil 1,5 do 2x boljši (hitrejši?) od predhodnika. Več si preberite na NeoSeekerju.

0 komentarjev

Velika primerjava notesnikov

PC World - Na PCWorld.com so naredili veliko primerjavo najnovejši prenosnih računalnikov. Vsi tiktakajo pri procesorskih hitrostih višjih od 1GHz, za lažjo primerjavo pa so jih razdelili na dve skupini: "power" in "value", jih stehtali, preizkusili trajanje baterije, prijaznost do uporabnika, velikost ekrana...

Saj je bolje da ne naštevam, ker vem, da so imeli ogrooomno dela. Razpredelnico z vsemi podatki in ocenami si oglejte tule, začetek celotnega 19 strani dolgega članka pa je tu.

1 komentar

AMDjevi novi procesorji

X-Bit Labs - AMD je imel predstavitev svojega dela in na njej so kazali svoje nove procesorje. Izbranci so tako lahko vrgli uč na dva serverja, ki sta imela za centralni procesni enoti 64-bitna Sledgehammerja (Opteron) in dve delovni postaji zgrajeni okoli ClawHammerjev. Uporabljali so 64-bitno verzijo Windows Server in celo 64-bitni Internet Explorer. Eden od namenov prikaza je bil tudi prikazati združljivost in dobro sodelovanje z 32-bitnimi aplikacijami. Če vas zanima več: klik ali klik.

Povedali pa so še nekaj o novih 32-bitnih procesorjih s Thoroughbred jedrom. Le-ti naj bi bili hitrejši od Palominov pri istih frekvencah. Vprašanje je le, če jim verjamemo. Sicer je pa vse že pripravljeno, le še marketing mora dati zeleno luč, da bo stvar izšla.

0 komentarjev

Brušenje hladilnih teles

NeoSeeker - Na NeoSeekerju so napisali krajši članek o brušenju hladilnih reber. Zbrusili so procesorski in vezno-čipovski [:8)] hladilnik. To je zelo priporočena "modifikacija", saj so lahko razlike v temperaturah enormne, ker tovarne ne znajo ali ne uspejo narediti dovolj ravne površine.

Sicer imamo članek o brušenju hladilnih teles tudi na Slo-Techu (glejte postavko "Brušenje Gorba"), vendar več informacij nikoli ne škoduje (ali pač?). Članek tukaj.

0 komentarjev

Test Intel 1.8 Ghz P4 procesorja

Hexus - Sicer te hitrosti niso nič novega pri Intelu, je pa zgrajen na Northwood jedru, kar pomeni 0.13 mikronsko izdelavo, kar posledično zmanjša porabo in segrevanje procesorja ter poveča njegove navijaške sposobnosti - testiran primerek se je dobro počutil na 2304 MHz, kar je 500 MHz več od tovarniške hitrosti[:)]. Članek si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Kompatibilnost novih Athlonov

X-Bit Labs - Novi 0,13 mikronski Athloni naj bi bili povsem kompatibilni s starejšimi matičnimi ploščami, v katere smo lahko vtaknili 0,18 mikronske predhodnike s Palomino jedrom. Na x-bit labsih to sklepajo po tem, da se jedro novih XPjev ni spremenili veliko in po podatkih proizvajalcev matičnih plošč, ki trdijo, da ne bodo veliko spreminjali zasnove svojih plošč.

Edino kar bi lahko bil problem, je napetost jedra. Toda ker se večini matičnih plošč da le-to nastavljati, ne bi smelo biti problema. Sam mislim, da bo potreben samo flash BIOSa, ali pa še to ne. Abit ima celo že popravljene BIOSe za nove procesorje, tako da je vsaka skrb odveč. Celotna novica tukaj.

3 komentarji