» »

OpenAI iz pogojev uporabe odstranil prepoved uporabe v vojaške namene

OpenAI iz pogojev uporabe odstranil prepoved uporabe v vojaške namene

Nova verzija

Stara verzija

Slo-Tech - OpenAI je ta teden malce spremenil pogoje uporabe, o čemer javnosti niso posebej obveščali. S strani, kjer so opisani pogoji, je izginila prepoved uporabe tehnologije za razvoj orožja, za vojsko in vojskovanje. Teh omejitev od 10. januarja ni več, ostaja pa prepoved uporabe storitve na način, ki bo povzročal škodo uporabniku ali drugim ljudem ter, prepoved izkoriščanja za razvoj ali uporabo orožij. Besedi vojska in vojskovanje pa sta tiho izginili.

Za spremembo ni nobenih zloveščih namenov, mirijo v OpenAI. Tiskovni predstavnik Niko Felix je za The Intercept povedal, da so posodobili pogoje uporabe, da bi bila splošna načela enostavna za uporabo in priklic. Dodaja, da je dikcija Ne škodi drugim splošna in enostavno razumljiva ter relevantna v več kontekstih. Prav tako še vedno izrecno prepovedujejo orožje, je dodal.

Ali beseda "harm", ki se pojavlja v pogojih, preprečuje vsakršno vojaško uporabo, Felix ni izrecno odgovoril. Ponovil je le, da nikomur, niti vojski, ne dovoljujejo uporabe tehnologije za razvoj orožja, škodovanje ljudem, uničevanje lastnine in spodkopavanje varnosti drugih storitev ali sistemov. A to ni popolna prepoved uporabo v vojski, kot je veljalo doslej. Temu pritrjujejo tudi strokovnjaki. OpenAI si je z novimi pogoji uporabe priprl vrata za sodelovanje z vojsko na infrastrukturnih in podobnih projektih.

2 komentarja

Seljak ::

Pravilna odločitev, če želiš zares finančno in "dolgoročno" uspeti...

Glugy ::

Lahk bi bili bolj odkriti namest tega nategovanja. Pa zakaj mora imet čist vsaka firma uporabnike za budale? Pa ne rečem sej ni nujno slabo da dajo v določenih primerih tehnologijo v vojaške namene. Sam nategovat z tem da so pogoje spremenil zato da so bolj "enostavna za uporabo in priklic" je pa prov delanje norca iz raje. Vsi vemo da ima vojska poseben status v družbi. Izločit izrecno to direktno iz pogojev ni in ne more bit sam stvar "enostavne uporabe". Če bi bili res temu tako bi se kljub poenostavljanju splošnih načel za lažje razumevanje posebej zavezal da z vojsko ne bodo sodeloval. Ampak tega niso naredil. Torej je razlog več kot očiten. Želijo si vojaškega denarja.

Zakaj se morajo vse firme iti vojno proti iskrenosti? Bolano!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13927567 (2388) Rias Gremory
»

Github omogočil Copilot za vse uporabnike

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
67729 (1858) Phantomeye
»

Apple zaposlenim prepovedal uporabo ChatGPT

Oddelek: Novice / Ostale najave
156496 (394) Mr.B
»

Microsoft in OpenAI v še tesnejše zavezništvo

Oddelek: Novice / Ostale najave
297345 (4622) AtaŠtumf
»

Microsoft vlaga milijardo dolarjev v OpenAI

Oddelek: Novice / Ostale najave
138419 (7467) vostok_1

Več podobnih tem