» »

Github omogočil Copilot za vse uporabnike

Github omogočil Copilot za vse uporabnike

Slo-Tech - Github je tik pred koncem leta omogočil uporabo pomočnika umetne inteligence (Copilot Chat) vsem uporabnikom v IDE. Prve beta teste so izvedli julija, za posameznike pa so ga začeli testirati septembra. Z včerajšnjim dnem je Copilot Chat na voljo v stranski vrstici v Microsoftovih IDE, Visual Studio Code in Visual Studio.

Brezplačno ga lahko uporabljajo učitelji, študentje in razvijalci, ki delajo na nekaterih odprtokodnih projektih. Copilot Chat poganja model GPT-4, ki ga je bil razvil OpenAI, le da je prilagojen za razvoj programske opreme. Orodju lahko zastavljamo vprašanja v običajem človeškem jeziku, ki segajo vse od implementacije posameznih funkcionalnosti do različnih testov in iskanja ranljivosti.

Copilot Chat se je učil na javno dostopnih podatkih in kosih kode, denimo na odklenjenih repozitorijih in na spletnih forumih. Zaradi tega sta si OpenAI in Microsoft v preteklosti že prislužila tožbo, a vztrajata, da gre za dopustno rabo (fair use).

Github Copilot ni zastonj. Redna naročnina stane 10 dolarjev na mesec ali 100 dolarjev na leto. Po nekaterih ocenah je to še vedno manj od dejanskih stroškov, ki so za povprečnega uporabnika 20 dolarjev mesečno, ekstremi pa so še nekajkrat dražji.

6 komentarjev

Karamelo ::

kaj zdaj je zastonj ali ni zastonj...čudno napisana novica

aja chat je zastonj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Karamelo ()

keworkian ::

Ne vem no, I prefer my own wit&skill.
Obscenities in B-Flat

sbawe64 ::

kaj zdaj je zastonj ali ni zastonj...čudno napisana novica

Brezplačno ga lahko uporabljajo učitelji, študentje in razvijalci, ki delajo na nekaterih odprtokodnih projektih.


Za vse ostale ni zastonj.
2020 is new 1984
Corona World order

Karamelo ::

keworkian je izjavil:

Ne vem no, I prefer my own wit&skill.


problem je oz bo v tem, da boš prepočasen

Lion29 ::

keworkian je izjavil:

Ne vem no, I prefer my own wit&skill.


lol, a si sploh sprobal?

JAz sem programer ze 30 let... od teh 33, delam z JS vsaj 27. Delal sem na nesteto projektih, imam ogromno izkusenj, zadosti globoko znanje programskih jezikov, dobrih praks - imam svoj flow in svoje bliznjice...

kaki 2 leti nazaj, ko so govorili o copilotu, sem se posmehoval in bil 100% preprican, da meni osebno ne bo nikoli pomagal nek X autocompleter... ni sans...

dokler nisem kako leto pa pol nazaj dejansko sprobalk, da vidim zakaj se gre in v cem je ves rave... ker vecina Devov, ki sem jih sledilk, in kar nekaj folka s katerim sem delal, so ga uporabljali in bili navduseni...

no, 2 dni po zacetku uporabe sem bil ze convertan in ne samo to... blown away in v zadnjem letu in pol pa je samo napredoval v kvaliteti..

meni osebno je izboljsal produktivnost 20-30% ... uporabljam tako copilot kot chat-GPT dnevno .. ta autocomplete je fenomenalen... in dokler ga sam ne sprobas, je tezko razumet kolko, ti dejansko pomaga (in ni in the way)... cisto nic mi ne vpliva na my wit/skill ... ampak mi samo na hitro naredi/ponudi dull/repetitive kodo.. kot recimo for zanke... ali skupek css classov, ali funkcijo za handlanje button clicka, ali import kakega modula ali ikone, etc, etc

medtem ko chat... sam nisem neki veliki fan... je prevec "out-of-the-way" ... ceprav ga dejansko lahko uporabis v tvojem workspase-u kot context... nisem nikoli imel neko potrebo ga uporabit na tak nacin... autocomplete je zadosti... za ostalo je separate chatgpt..

sem pa prepian, da bom pocasi integriral v flow tudi sam chat v vscode... ma zaenkrat je ok tudi brez
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Phantomeye ::

keworkian je izjavil:

Ne vem no, I prefer my own wit&skill.


Če uporabljaš stackoverflow (in druge)ter knjižnice in pakete drugih devov, potem že dolgo ni izključno tvoj lastni wit&skill.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon predstavil poslovnega sogovornika z umetno inteligenco: Q

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
102782 (1234) bobby
»

Kako vam je ChatGPT (oz. A.I) že spremenil življenje?

Oddelek: Znanost in tehnologija
232047 (672) BorutO
»

Apple zaposlenim prepovedal uporabo ChatGPT

Oddelek: Novice / Ostale najave
156496 (394) Mr.B
»

Umetna inteligenca zna več programskih jezikov, a površno

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
164042 (1846) SkyNet
»

Kolektivna tožba zoper Microsoft zaradi piratstva

Oddelek: Novice / Tožbe
269184 (5919) BigWhale

Več podobnih tem