» »

Virgin Orbit tudi uradno v prisilno poravnavo

Virgin Orbit tudi uradno v prisilno poravnavo

Slo-Tech - Konec tedna smo poročali, da je Virgin Orbit začasno ustavil poslovanje, danes dopoldne pa so uradno potrdili, da gredo v prisilno poravnavo (Chapter 11). Izvršni direktor Dan Hart je v izjavi dejal, da ima ta način največjo možnost za nadaljevanje delovanje podjetja in poplačilo upnikov s prodajo.

V prisilni poravnavi bodo podjetju odpisali del dolgov, hkrati pa podjetje išče strateškega kupca, ki bi zagotovil nadaljevanje poslovanja. Za zdaj takšnega kupca še niso našli, zato se zdi verjetnejša odprodaja podjetja po delih. Ustanovitelj Richard Branson je zagotovil 31,6 milijona dolarjev za nadaljevanje poslovanja v minimalnem obsegu, dokler podjetje ne najde kupcev. A Branson bo sredstva podjetju posodil, s čimer se bo še okrepil na prvem mestu med upniki, kar mu omogoča narekovanje pogojev prisilne poravnave.

Virgin Orbit je razvijal svojstven način utirjanja satelitov, ki so jih izstreljevali z Boeinga 747. Za tehnologijo, ki omogoča zgolj izstrelitve manjših satelitov v nižje orbite, so potrošili milijardo dolarjev, kar je nesorazmerna potrata denarja. Podjetje je imelo 675 zaposlenih, kar je skupaj z razvojem stalo več, kot so lahko računali za posamezno izstrelitev (12-14 milijonov dolarjev).

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virgin Orbit zaposlene poslal na čakanje

Oddelek: Novice / Rezultati
93270 (2101) Unchancy
»

Virgin Orbit neuspešen pri izstrelitvi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
73842 (2596) Magic1
»

Virgin Orbitu uspel prvi polet, NASA pa je zamočila glavni test motorjev rakete SLS

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
217958 (5923) Nikec3
»

T-2 vložil predlog za začetek prisilne poravnave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8826694 (21285) Macketina
»

Lastništvo zaposlenih

Oddelek: Problemi človeštva
492945 (1842) Thomas

Več podobnih tem