» »

Netflix zagnal igričarsko ponudbo

Netflix zagnal igričarsko ponudbo

Netflix - Po več mesecih preizkušanja so pri Netflixu lansirali prvih pet iger, s katerimi svoj repertoar vsebin širijo še na interaktivno digitalno zabavo. Zaenkrat še ne gre za pravi servis za pretočno igranje, temveč zgolj dodatek k obstoječi ponudbi.

Letošnjega julija so pri Netflixu objavili, da svojo dejavnost razširjajo tudi na področje iger. Ker gre za največjega ponudnika videa na zahtevo, je novica sprožila kar dosti vznemirjenja, poleg pa so privabili tudi nekdanjega Electronic Artsovega menedžerja Mika Verduja. Toda pri podjetju so sami kmalu pomirili, da zaenkrat še ne nameravajo lansirati gromozanskega servisa za pretočno igranje, kot sta Googlova Stadia in Amazonova Luna, temveč ciljajo na nekaj v smeri Applove posrečene storitve Arcade. Se pravi, igre bodo preprosto dodaten del ponudbe v okviru Netflixovih naročnin, v vlogi založnika in producenta pa bodo imeli tudi lastno vejo razvoja. Za namen slednje so septembra prevzeli studio Night School, ki ga poznamo po avanturi Oxenfree.

Od danes je v trgovini Play Store globalno na voljo prva peterica naslovov: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast in Teeter Up, ki jih je mogoče pognati zgolj z Netflixovo naročnino in ne vsebujejo oglasov ali mikroplačil. Gre torej za mobilne igre, ki bodo do nadaljnjega domena takšne ponudbe, saj v podjetju še niso povedali, ali in kdaj se bodo lotili tudi kakšnega večjega naslova za PC ali konzole. Jutri bo mogoče omenjeno peterico pognati tudi neposredno iz Netflixove mobilne aplikacije, medtem ko naj bi jih Applove naprave ugledale "v prihajajočih mesecih". Med tehnološkimi velikani je Netflix torej v tem segmentu še precej zelen, toda izziva so se očitno odločili lotiti zelo počasi in premišljeno - pred tednom so ob robu četrtletnega poročila navrgli, da so nakupi drugih studijev sicer v načrtu, a da se ne nameravajo spustiti v podivjano prevzemanje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri so vzroki za težave igričarskega servisa Stadia?

Oddelek: Novice / Igre
143988 (2631) Jarno
»

Disney+ utegne močno spremeniti trg pretočnih TV storitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5414994 (11346) stajerckozu
»

Beta test pretočnega servisa xCloud se začne prihodnji mesec

Oddelek: Novice / Igre
115688 (4704) Markoff
»

Google najavil prelomno platformo za pretočno igranje Stadia

Oddelek: Novice / Igre
1710064 (8144) hamez66
»

Netflix pobrisal vse kritike uporabnikov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15225304 (19324) leiito

Več podobnih tem