» »

Losangeleška policija zbira podatke o profilih na družbenih omrežjih o vsakem, ki je v postopku

Losangeleška policija zbira podatke o profilih na družbenih omrežjih o vsakem, ki je v postopku

Slo-Tech - Losangeleška policija je v standardni postopek, ki ga izvede pri razgovorih z državljani (field interview), ne le pridržanih ali osumljenih kaznivih dejanj, dodala poizvedovanje o računih na družbenih omrežjih. Brennan Center for Justice pri pravni fakulteti newyorške univerze je pridobil obrazce (field interview cards), ki jih v tem primeru izpolni policist. Tam je po novem tudi polje, kamor policist vpiše podatke o vzdevkih oziroma imenih na družbenih omrežjih. Na to je direktor policije v Los Angelesu Michel Moore v okrožnici še posebej opozoril policiste in poudaril, da bodo preverjali, ali so izpolnjeni obrazci popolni. Druge policijske uprave tega še ne počnejo, so ugotovili v Brennan Centru.

Novost v Los Angelesu velja že od leta 2015, ko so na obrazec prvikrat dodali polje za družbena omrežja. Tedaj novost ni dvignila veliko prahu, ker jo je malokdo opazil. A policija se je že tedaj zavedala, da so ti podatki zelo koristni tudi pri spletnem nadzoru nad posamezniki, kjer gre za zbiranje javno dostopnih informacij o objavah na družbenih omrežjih, prijateljih in sledilcih, pripadnosti skupinam itd. Podatki ne ostanejo le v Los Angelesu, temveč se s sodelovanjem z zveznimi agencijami širijo dalje. V preteklosti so bili že odkriti primeri, ko so si policisti podatke izmislili, tako da so bili posamezniki videti kakor kriminalci.

Posameznikom seveda ni treba razkriti podatkov o profilih na družbenih omrežjih
. A policisti tega ne izpostavijo, zato posamezniki mnogokrat te podatke razkrijejo. Razlogov je več, največkrat pa gre za nepoznavanje pravic ali željo, da se interakcija s policistom čim prej konča. Vsi podatki, ki se tako zberejo, se posredujejo v programsko opremo Palantir. Pripravljajo se tudi na začetek uporabe programske opreme Media Sonar, ki bo omogočila nadzorovanje družbenih omrežij.

9 komentarjev

mailer ::

Očitno bo Biden kmalu podpisal zakon v katerem je sodelovanje na omenjenih platformah nujno za vse, ki prejemejo državno plačo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

_Hammer_ ::

To je le kaplja v morje z vsemi drugimi orodji, ki jih uporabljajo in ki so na voljo.
https://www.wired.com/story/there-are-s...

nekikr ::

Joj, ti butasti Kitajci in njihov nadzor, kaj vse bodo še naredili, ni čudno, ko pa tisti riž natepavajo....A? Kaj? A Američani? Aja, huh. Oni so itak butasti, vse kar je njihovo je bedno. Pri nas to ni možno. Ane? Ane da ne? No, razen, če bo potreba po boju zoper terorizmu in nalezljivimi boleznimi, takrat pa ok. Ampak samo dokler grožnja ne mine!

Oberyn ::

Hm, bojim se, da bodo nas, ki ne uporabljamo teh vsemogočnih omrežij, začeli obravnavali tako kot necepljene. Nekako kot neprilagojene člane družbe. Čeprav, tudi jaz sodelujem na dveh takih omrežjih, na slotech in na enem vrtnarskem forumu, garkelc ali nekaj takega, kjer sem pred 7 leti nekaj vprašal glede paradižnika. Upam, da LA policija zaenkrat teh dveh nima na seznamu družbenih omrežij.

poweroff ::

Palantir?

Spet Peter Thiel v ozadju. Isti človek, ki je v ozadju N26.
sudo poweroff

kow ::

Oberyn je izjavil:

Hm, bojim se, da bodo nas, ki ne uporabljamo teh vsemogočnih omrežij, začeli obravnavali tako kot necepljene. Nekako kot neprilagojene člane družbe. Čeprav, tudi jaz sodelujem na dveh takih omrežjih, na slotech in na enem vrtnarskem forumu, garkelc ali nekaj takega, kjer sem pred 7 leti nekaj vprašal glede paradižnika. Upam, da LA policija zaenkrat teh dveh nima na seznamu družbenih omrežij.


Več nas je, bolje je za nas. Verjetno se celo splača investirati v fake profil. Kjer likeas serijo "Friends", beres Da Vincijo sifro, pa naredis kaksno fotko krožnika v restavraciji. Skratka, si prilagojen in ne prevec inteligenten državljan.

belo mleko ::

Fake profil ne bo pomagal, če se bo šlo po avstralski poti. Na to sem že opozarjal pri napovedi digitalne osebne, nad katero se nekateri tako navdušujejo. To se namreč z lahkoto predpiše kot obvezno sredstvo za prijavo na formih. Avstralci se s tem že hvalijo. Seveda jim Google in FB pri tem ploskajo.

https://www.dta.gov.au/our-projects/dig...
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Sindrom ::

Oberyn je izjavil:

Hm, bojim se, da bodo nas, ki ne uporabljamo teh vsemogočnih omrežij, začeli obravnavali tako kot necepljene. Nekako kot neprilagojene člane družbe.

Tole se pa čisto strinjam. Že če nimaš mobilnega telefona danes, si čudak. Če pa ne boš mel družbenih omrežji, boš pa kmalu še večji. Kmalu pa samo teroristi na bodo uporabljali teh stvari, zato jih bo treba takoj zapreti.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

dexterboy ::

Ste že pozabili Bidonarjevih Three Strikes and Out?





Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hekerji od argentinskega telekoma neuspešno zahtevali 7,5 milijona dolarjev

Oddelek: Novice / Varnost
186027 (2915) Horas
»

Družbena omrežja odstranjujejo zloglasni dokumentarec zaradi neresnic o covidu-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6411796 (8062) Reycis
»

Evropski varuhi zasebnosti: delodajalci ne smejo preverjati kandidatov na družbenih o (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9225257 (20925) PaX_MaN
»

Isohunt mrknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5522082 (16283) MuadDib

Več podobnih tem