» »

Pretočno igranje prihaja na xboxe kot nadstandardna ugodnost

Pretočno igranje prihaja na xboxe kot nadstandardna ugodnost

Xbox News - V Microsoftu so najavili, da njihova storitev pretočnega igranja iz oblaka, s katero so doslej skušali xboxove igre razširiti na druge platforme, konec leta prihaja tudi na same konzole, s čimer gre za zanimivo širitev funkcionalnosti takšnega načina igranja.

Pretočno igranje iz oblaka je doslej slonelo na premisi, da uporabniku ni potrebno zapravljati za drag igričarski hardver, saj igro poganja strežnik, nakar se slika pošilja na praktično katerikoli zaslon - če seveda odmislimo manjše ali večje tegobe z latenco in nižjo kvaliteto grafike. Tako delujejo vsi aktualni tovrstni servisi, od Stadie do Geforca Now. Toda na predvečer začetka prireditve Gamescom, ki bo tudi letos potekala virtualno, so pri Microsoftu naznanili idejo, ki kaže, da cloud game streaming le dozoreva in postaja vse bolj normalen del ponudbe. Približno okoli božiča bodo lahko uporabniki računa Game Pass Ultimate pričeli Microsoftov Cloud Gaming (nekdanji xCloud) uporabljati tudi na konzolah Xbox Series X/S in Xbox One. Doslej je bil namreč namenjen PCju, tablicam in telefonom.



Zakaj bi želeli pretakati igro na konzolo, če jo lahko z isto naročnino namestimo na napravo in igramo brez dodatnega zamika? Gre za bonbončke, v glavnem namenjene udobju: s takšno storitvijo bo mogoče igro na hitro preizkusiti, preden bomo sprožili dostikrat zamudno nameščanje, oziroma jo celo igrati med samo inštalacijo. Ker je shramba podatkov na konzolah v luči vse večjih velikosti iger razmeroma omejena, bomo lahko manj "akcijske" naslove izbrisali in jih namesto tega igrali iz oblaka. Že pred meseci pa so v Redmondu omenili, da resno načrtujejo tudi storitev, skozi katero bo mogoče na konzolah prejšnjih generacij, kot je One, igrati ekskluzive za najnovejše naprave. Koliko bo takšen prijem praktičen, bo odvisno predvsem od gladkosti, s katero bomo lahko prehajali med različnimi režimi igranja; določene odgovore bi lahko dal beta preizkus, ki se bo v okviru programa Xbox Insider pričel jeseni.

Seveda pa je obvezen poudarek, da Microsoft Slovenije v tem oziru še vedno ni našel na zemljevidu.

1 komentar

ahac ::

Microsoft Slovenije ne najde na zemljevidu pri nobeni gaming zadevi.
Če bi zaposlene na Microsoft Slovenija vprašal o gamingu... sploh ne bi vedl kaj to je. Za njih je obstaja samo software za tajnice, ki ga lahko prodajo raznimim firmam.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri so vzroki za težave igričarskega servisa Stadia?

Oddelek: Novice / Igre
143969 (2612) Jarno
»

XBOX Series X ali PS5? (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
6012202 (9663) Gregor P
»

Končno vemo, kako bo videti Playstation 5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
6313694 (9937) tikitoki
»

Beta test pretočnega servisa xCloud se začne prihodnji mesec

Oddelek: Novice / Igre
115625 (4641) Markoff
»

xCloud: še Microsoftova pretočna storitev za igre

Oddelek: Novice / Igre
266663 (5154) MrStein

Več podobnih tem