» »

Sodišče ponovno rešilo TikTok v ZDA

Sodišče ponovno rešilo TikTok v ZDA

Slo-Tech - Družbeno omrežje TikTok, ki je pri ameriški administraciji zaradi kitajskega lastništva v hudi nemilosti, zaradi česar naj bi v ameriški del vstopil Oracle, je dobilo še eno pomilostitev. Zatem ko je ameriška vlada ta teden ponovila, da lahko blokira priljubljeno aplikacijo, ker da še vedno predstavlja grožnjo za nacionalno varnost, se sodišče s tem ni strinjalo. Do 12. novembra bi moral ByteDance prodati ameriški del TikToka, zaradi česar poteka dogovarjanje z Oraclom, a je zvezno sodišče vnovič razsodilo, da je takšna zahteva nezakonita.

Prvo začasno odredbo je sodnik Carl Nichols z zveznega sodišča v Washingtonu izdal 27. septembra, s katero je preprečil zahtevo, da naj Apple in Google iz svojih spletnih trgovin odstranita aplikacijo TikTok. Postopek še ni končan, saj bo prihodnji teden potekalo zaslišanje. V nepovezanem postopku, kjer gre za tožbo treh ustvarjalcev na TikToku zoper ameriško državo, pa je sedaj sodnica Wendy Beetlestone iz Filadelfije odločila, da je ukaz ameriške administracije, da morajo podjetja TikToku prenehati zagotavljati gostovanje, prenos vsebin in drugo tehnično podporo, efektivno enak prepovedi delovanja in kot tak nezakonit. Videoposnetki na TikToku predstavljajo "informacijske vsebine" (informational materials), je odločilo sodišče. Vsebine so izrazne in informativne, podobno kot filmi, umetniška dela, fotografije in novice, kar so posebej varovane vsebine. Bela hiša vztraja, da je TikTok nevaren, TikTok pa to odločno zavrača. Kako se bo boj ameriške administracije proti TikToku nadaljeval, je v veliki meri odvisno od predsedniških volitev v torek.

3 komentarji

A-242 ::

Se gladko strinjam, da je TikTok groznja za nacionalno varnost, pa Zoom tudi. Facebook, Microsoft in Google veselo krmijo s podatki trocrkovne agencije ze leta in zdaj, s krvavim potom izglasovanja razmerja, postajajo irelevantna, ker pride na trg nekdo, ki ne samo, da ne predaja vseh informacij trocrkovcem, ampak se je z njimi (Kitajska) prakticno nemogoce kaj takega domeniti.

Glavni problem pa je drugje - v zabitih uporabnikih, ki uporabljjo izdelke Facebooka, Microsofta in Googla.

Zanimivost, Skype je imel, preden je bil prodan Microsoftu, p2p komunikacijo, ki jo je bil cel hudic interceptat, razen tega pa tudi hudo zapleten / enkriptan protokol - prva zadeva, ki jo je naredil po nakupu Microsoft je bilo ukinjanje p2p komunikacije in preusmeritev na njihove strznike - ali drugace, prej je pogovor med A in B potekal med A - B, zdaj poteka A - Microsoft - B. Poizkusite najti racionalno razlago, zakaj se je Microsoft odlocil izdatno obrementi svoje streznike in placevati za dodatno pasovno sirino.

zmaugy ::

Microsoft je tam okrog leta 2010/2011stopil na pot namernega gnoja. Nepozabna je bila sinhronizacija podatkov med Lumio 920 in PCjem, ki ni bila mogoča direkt, ampak zgolj preko M$ fukfehtarskega oblaka.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

A-242 ::

zmaugy je izjavil:

Microsoft je tam okrog leta 2010/2011stopil na pot namernega gnoja. Nepozabna je bila sinhronizacija podatkov med Lumio 920 in PCjem, ki ni bila mogoča direkt, ampak zgolj preko M$ fukfehtarskega oblaka.


Mhm in to prakso nadaljuje, M$ Outlook na Androidu, bi si clovek mislil, da direktno dostopa do maila. No ne... credentiale poslje m$ cloudu, ta potem kontaktira mail server (obicajno exchange, za tipicne pop/imap streznike imas kupe drugih mail clientov), spuli emaile v cloud, outlook pa jih vlece od tam. Racionalne tehnicne razlage za tako vedenje ni, razen, da hocejo priti do vsebine tvojih emailov (in se cesa, Exchange credentiali so tipicno vezani na domenske credentiale, kar jim prakticno odpre dostop do omrezja - sploh ce uporabljas kaksen RPC (terminal services).

(samo, da bo jasno - ce uporabljas Microsoft Outlook za Android na telefonu, za dostopati do firminega omrezja si odprl eno ogromno luknjo v celotno komunikacijo in verjetno tudi samo omrezje. Za Googlov office tega problema ni - tam ze po defaultu vse svoje podatke predas Googlu, dejansko slabse od tega ne more biti)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: A-242 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA želijo blokirati TikTok

Oddelek: Novice / Zasebnost
4511306 (1527) Colt1911
»

Sodišče blokiralo Trumpa: WeChat za zdaj ostaja

Oddelek: Novice / Ostalo
64593 (3417) gus5
»

Bodo Američani v nedeljo ostali brez TikToka in WeChata?

Oddelek: Novice / NWO
428934 (6941) Mr.B
»

Medtem ko Trumpi grozi z blokado TikToka, ga je Microsoft želel kupiti

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
158040 (5927) mtosev
»

Ameriški gospodarski spopad s Kitajsko se zaostruje, vanj zvlekli še WeChat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7716166 (12339) Fritz

Več podobnih tem