» »

TikTok se želi izogniti prodaji

TikTok se želi izogniti prodaji

Slo-Tech - V sagi glede prodaje TikToka, ki jo od kitajskih lastnikov zahteva ameriška administracija, Kitajci še niso obupali. Po pisanju The Wall Street Journala med lastnikom ByteDance in ameriško vlado potekajo pogovori, kako se izogniti prodaji celega ameriškega dela podjetja. Trenutno je namreč na mizi predvsem prodaja Microsoftu ali Oraclu, kar pa lastnikom ni povšeči.

A kot smo se navadili, so politiki pragmatični in prilagodljivi, zato sedaj Kitajci skušajo doseči drugačno rešitev. K temu je pomembno prispevala tudi kitajska vlada, ki je z omejitvami glede izvoza tehnologije za umetno inteligenco, kamor sodijo tudi TikTokovi algoritmi, prepoznavanje govora, predlogi, analiza besedil itd., onemogočila enostavno prodajo ameriškim podjetjem. Brez posebne licence namreč tovrstne tehnologije ni možno izvažati, tako da je sedaj TikTok v pat poziciji. Pred to spremembo je Kitajska seznam nazadnje posodobila leta 2008, takoj po odrejeni prodaji TikToka pa se je seznam ponovno posodobil. Sedaj ni jasno, ali ob morebitni prodaji sveženj vseboval tudi algoritme in drugo intelektualno lastnino, ki so ključni del TikToka.

Kakšno rešitev bodo našli, še ni jasno. Omenja se možnost prestrukturiranja in vstopa ameriškega partnerja, ki bi imel v podjetju sicer manjšinski delež, a bi skrbel za zaščito podatkov. Američanom je namreč ključno, da kitajske oblasti ne bodo imele dostopa do uporabniških podatkov in vsebin v TikToku, kar mu sedaj očitajo. Končno rešitev bo moral odobriti še ameriški predsednik, ki je 14. avgusta podpisal ukaz o obvezni prodaji. Rok se izteče 12. novembra, a se lahko podaljša za 30 dni - kar pa je že po ameriških volitvah. TikTok je zaradi obvezne prodaje sprožil sodni spor.

4 komentarji

bysaRD ::

Dve novici nižje... "Skorajšen konec selitve naših osebnih podatkov v ZDA?" ... hja...

antonija ::

ameriškega partnerja, ki bi imel v podjetju sicer manjšinski delež, a bi skrbel za zaščito podatkov
Skoraj sem pljunil kosmice po tipkovnici... Dejte drugic vsaj kaksen smiley zdraven, drugace bo se kdo mislil da gre za resno izjavo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Glugy ::

Američani pa zaščita podatkov? Dve popolnoma nezdružljivi zadevi. ZDA se prov norca dela. Vse neumnosti so opravičljive ker je ZDA manjše zlo od Kitajske. Ravno zato je Biden opravičljiv namest Trumpa. 1. znižaj standarde da postane manjše zlo sprejemljivo 2. profit. 3. repeat

Oberyn ::

Američanom je namreč ključno, da kitajske oblasti ne bodo imele dostopa do uporabniških podatkov in vsebin v TikToku,

Hm, to je res zapletena situacija. Predpostavljam, da američane skrbi, da državne oblasti ne bi zlorabile teh uporabniških podatkov. Se pravi, kitajske oblasti ne bi smele imeti dostopa do uporabniških podatkov in kot se samo po sebi razume, tudi ameriške oblasti ne bi smele imeti dostopa do uporabniških podatkov (tudi tam jih oblasti lahko zlorabijo, američane ziher tudi to skrbi, saj ne morejo biti tako enostransko zaskrbljeni). Tega še Snowden ne bi znal razrešiti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA želijo blokirati TikTok

Oddelek: Novice / Zasebnost
4511473 (1694) Colt1911
»

TikTok za jutri napovedal sodno bitko s Trumpom

Oddelek: Novice / NWO
316307 (3682) _Denny_
»

Medtem ko Trumpi grozi z blokado TikToka, ga je Microsoft želel kupiti

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
158115 (6002) mtosev
»

Ameriški gospodarski spopad s Kitajsko se zaostruje, vanj zvlekli še WeChat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7716452 (12625) Fritz

Več podobnih tem