» »

Sodišče po WeChatu zadržalo tudi Trumpovo prepoved TikToka na spletnih tržnicah

Sodišče po WeChatu zadržalo tudi Trumpovo prepoved TikToka na spletnih tržnicah

vir: Pixabay

Reuters - Potem, ko se je domnevno sporna kitajska aplikacija prejšnjo nedeljo prvikrat izognila prepovedi prenosov z ameriških spletnih tržnic in si s tem za teden dni podaljšala preživetje na tem trgu, jo je včeraj pred enako usodo rešila odločitev ameriškega sodišča. Sodnik je namreč prisluhnil obema stranema in na koncu izdal predhodno odredbo, s katero je preprečil blokado TikToka na Googlovi in Applovi spletni tržnici, ki bi morala nastopiti opolnoči. Podobno je sodišče prejšnjo nedeljo preprečilo blokado za ameriško administracijo prav tako sporne kitajske aplikacije WeChat.

Za zdaj je glede včerajšnje odločitev sodišča znano samo to, da je sodnik prisluhnil argumentom ByteDanca, lastnika TikToka, da bi jim taka prepoved povzročila uničujočo škodo, zato jo je z odredbo odložil do odločitve o sporu v celoti. Odvetniki TikToka so še zatrjevali, da bi taka prepoved pomenila kršitev prvega amandmaja, torej svobode govora, čemur so nasprotovali zastopniki ameriške vlade, češ da ta pravica zanje ne velja, saj aplikacija predstavlja grožnjo nacionalni varnosti. Druge podrobnosti niso znane, dokler odločitev sodišča ne preučijo odvetniki obeh strani.

ByteDance in predstavniki ameriške vlade so se sicer pred tednom dni dogovorili za ustanovitev nove krovne družbe, TikTok Global, s sedežem v ZDA, ki bi hranila in upravljala podatke ameriških državljanov. V podjetje bi kot partnerja vstopila tudi Oracle in Walmart. Vmes se je zaradi spiska kitajskih tehnologij, ki jih je prepovedano izvažati, pojavila potreba, da dogovor potrdi tudi kitajska vlada. Ta se za zdaj še ni izjasnila glede tega, prek svojih uradnih državnih medijev pa ni sporočala preveč spodbudnih signalov.

Če dogovor glede novega podjetja ne bo dokončno potrjen do 12. novembra, stopijo za TikTok v veljavo podobne sankcije in restrikcije, kot bi morale sinoči, saj se včerajšnja sodna odredba nanje ne nanaša.

2 komentarja

Zimonem ::

Odvetniki TikToka so še zatrjevali, da bi taka prepoved pomenila kršitev prvega amandmaja, torej svobode govora, čemur so nasprotovali zastopniki ameriške vlade, češ da ta pravica zanje ne velja, saj aplikacija predstavlja grožnjo nacionalni varnosti.

To je čist agent Smith agenda.

Markoff ::

President Camacho : President Trump = 1 : 0
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trump potrdil TikTokov prisilni prevzem

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
178244 (7225) nurmaln
»

Bodo Američani v nedeljo ostali brez TikToka in WeChata?

Oddelek: Novice / NWO
429885 (7892) Mr.B
»

Medtem ko Trumpi grozi z blokado TikToka, ga je Microsoft želel kupiti

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
158407 (6294) mtosev

Več podobnih tem