» »

Facebookova konferenca F8 odpovedana, GDC preložen

Facebookova konferenca F8 odpovedana, GDC preložen

Slo-Tech - Koronavirus jemlje nov davek med letošnjimi tehnološkimi dogodki. Po sejmu MWC je tako odpovedana Facebookova razvijalska konferenca F8, medtem ko Game Developers Conference prestavljajo na poletje.

Dogajanje v preteklem tednu je bilo na moč podobno tistemu pred odpovedjo sejma Mobile World Congress: najprej sta 20. februarja Sony in Facebook prva oznanila, da se zaradi grožnje koronavirusa SARS-CoV-2 ne bosta udeležila največjega dogodka za razvijalce iger na svetu, prireditve Game Developers Conference v San Franciscu, ki bi se morala pričeti 16. marca. Nato so sledili Electronic Arts, Unity, Microsoft, Epic Games in Activision/Blizzard, kar je bilo preveč in organizatorji so morali včeraj vreči puško v koruzo. Toda v nasprotju z MWC se letošnji organizaciji konference niso odpovedali v celoti, temveč trenutno načrtujejo izvedbo v še nedoločenem poletnem terminu. Del predavanj in dogodkov v okviru GDCja, kot je Independent Games Festival, pa bodo prestavili na splet.

Za odpoved svoje razvijalske konference, kjer smo običajno videli predvsem najave Oculusovih naočnikov, so se odločili tudi v Facebooku. Čeprav bi F8 potekala šele v začetku maja, v San Joseju, je očitno rastoči strah pred izbruhom epidemije v ZDA organizatorjem vrgel preveč polen pod noge. Večino pomembnih najav bodo tako izvedli skozi spletne prenose, predvidoma že sredi marca.

Tovrstne žrtve med dogodki se v zadnjih tednih hitro vrstijo. Po tem, ko so včeraj Švicarji prepovedali zbiranja s tisoč ali več osebami, so morali v Ženevi odpovedati tamkajšnji avtomobilski šov. Na Islandiji je v vodo padel EVE Fanfest, prireditev za igralce igre EVE Online, v Santa Clari pa konferenca na temo podatkovnih centrov Open Compute Project Global Summit.

2 komentarja

Karamelo ::

Edino Planica ne bo odpovedana. :|

Ghost7 ::

Karamelo je izjavil:

Edino Planica ne bo odpovedana. :|


Bo pa brez gledalcev. Tekmovanje se lahko izvede brez obiskovalcev.
Na teh sejmih pa brez obiskovalcev lahko narediš kaj? Sam sebi predstavljaš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koronavirus odnesel tudi E3, Google I/O in Nvidia GTC

Oddelek: Novice / Ostale najave
129842 (9064) proto
»

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53267 (3081) Beat-O
»

ScentScape dodaja vonj k igram in filmom

Oddelek: Novice / Konzole
428063 (5979) k4vz0024
»

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

Oddelek: Novice / Igre
205961 (5334) T-h-o-r
»

Alternativni načini upravljanja iger na GDC 2010

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53340 (2802) Berserker

Več podobnih tem