» »

GDC se odvija na spletu

GDC se odvija na spletu

Gamasutra - Čeprav je bila prireditev Game Developers Conference uradno prestavljena na poletje, se znaten delež predavanj in drugih dejavnosti skozi tekoči teden odvija na spletu - in to brezplačno.

Game Developers Conference v San Franciscu je največji letni dogodek za razvijalce iger na svetu. Karte za obiskovalce predavanj stanejo od več sto dolarjev navzgor, zato je običajno omejen na profesionalce. Posnetki in dokumenti s predavanj so sicer mnogokrat dosegljivi na strani GDC Vault, a se odklenejo šele po določenem času. Letos pa lahko zaradi tegob, povezanih s koronavirusom SARS-CoV-2, zadevo spremljajo tudi navadni smrtniki. GDC 2020 je bil predstavljen na še vedno nedoločen poletni termin, a precej velik delež predavanj se odvija ta teden - na spletu in povsem brezplačno. Neposredne prenose in posnetke je mogoče videti na GDCjevem Twitch kanalu, dosegljivi bodo tudi v Vaultu. Izjema je Microsoft, ki je (seveda) svoj delež ponudil skozi lasten servis Mixer.

Razen predavanj so pretočno izpeljali tudi podelitve nagrad. Danes ponoči po našem času sta se odvila Independent Games Festival in pa Game Developers Choice Awards. Na prvi podelitvi je slavila simpatična igra A Short Hike, na drugi pa je glavno nagrado sunila neka zmešana in nadležna gos; več sta jih pobrali še Control in Disco Elysium.

1 komentar

ahac ::

btw.
A Short Hike je še danes na voljo brezplačno na Epic Games Store
https://www.epicgames.com/store/en-US/p...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Valve predstavlja Steam Guard

Oddelek: Novice / Igre
145264 (4645) CoolBits
»

IGN bo izdatno podprl neodvisne razvijalce iger

Oddelek: Novice / Igre
206020 (5393) T-h-o-r
»

PlayStation Move

Oddelek: Novice / Konzole
93989 (3054) Tr0n
»

Novice iz AMD-ja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
183668 (2383) Jst
»

Physics processing unit, dodatek grafični kartici

Oddelek: Strojna oprema
203259 (2310) OwcA

Več podobnih tem