» »

V medije pobegnil zvočni zapis Zuckerbergovega sestanka

V medije pobegnil zvočni zapis Zuckerbergovega sestanka

The Verge - Posnetke nekakšnega Q&A sestanka z zaposlenimi na Facebooku je ekskluzivno objavil The Verge, njihov morda najzanimivejši del pa se nanaša na pozive ameriških predsedniških kandidatov - zlasti Elizabeth Warren - k razbitju velikih tehnoloških podjetij na manjše dele. CEO Mark Zuckerberg je najprej spregovoril o gibanju, ki zaradi takih in drugačnih strahov širi jezo na velika tehnološka podjetja in nato primeroma omenil Elizabeth Warren, ki da meni, da je rešitev v razbitju takih družb.

V tem primeru, tako Zuckerberg, bo zagotovo prišlo do sodnega spora, pri čemer ne dvomi, da bo Facebook v njem zmagal. Doda še, da to ne bo dobro za podjetje (it'll still suck for us), saj si ne želi velikega sodnega spora proti svoji lastni vladi. "Toda, če kdo ogroža tvoj obstoj, potem pač greš v ring in se boriš," še zaključi šef Facebooka. Na Twitterju se je že odzvala tudi Warrenova, in sicer, da “bodo stvari še slabše (would really suck) če ne bomo popravili skorumpiranega sistema, ki velikim podjetjem kot je Facebook dovoljuje izvajati nezakonite protikonkurenčne prakse, teptati pravice potrošnikov in že nekajkrat zlorabiti svojo odgovornost za varovanje demokracije.”

Zuckerberg se tekom sestanka dotakne tudi njihove porajajoče se kriptovalute Libra, in sicer, da so nasprotovanja svetovnih vlad zgolj predstava za medije, da pa v privatnih razpravah z regulatorji po svetu sliši veliko manj drame in precej več vsebinskih pogovorov. Omeni tudi, da ne namerava hoditi na zaslišanja pred političnimi telesi, ki jih zahtevajo različne države, saj je teh zahtev po njegovem mnenju preveč, da bi imelo smisel udeleževati se sleherne od njih. Največ smeha zaposlenih pa je požel z izjavo, da Facebook v varnost vlaga več sredstev, kot ima Twitter vseh prihodkov.

Skratka, razen nekoliko pouličnega jezika, nič tako zelo strašnega, vsaj ne za tiste, ki so vajeni precej bolj robatega diskurza direktorjev iz našega predela Evrope.

6 komentarjev

zuzelka ::

zlasti Elizabeth Warren - k razbitju velikih tehnoloških podjetij na manjše dele


A kdo sploh nasede tem leakom? Slučajno je na net prišlo popolnoma spontano in sploh ne zrežirano za promocijo političnega kandidata/ke.

c3p0 ::

Če zmaga, kar dotična nikoli ne bo, pa bo, kot vedno, ostalo le pri besedah.

ahpezlb ::

oh..

c3p0 ::

Danes se je registriral, le da je napisal "oh..", that's dedication.

k4vz0024 ::

Tip bo nasledil Stasi in Stalina...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

PH03N1X ::

k4vz0024 je izjavil:

Tip bo nasledil Stasi in Stalina...

Je že.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pritiski za ukinitev celostnega šifriranja se stopnjujejo

Oddelek: Novice / Zasebnost
174110 (3189) poweroff
»

V medije pobegnil zvočni zapis Zuckerbergovega sestanka

Oddelek: Novice / NWO
64480 (2811) PH03N1X
»

Spotify s pritožbo Evropski komisiji nad "Apple tax"

Oddelek: Novice / Tožbe
2714402 (12022) gus5
»

Britanci zvito zasegli Facebookovo dokumentacijo

Oddelek: Novice / Zasebnost
235508 (3584) zmaugy
»

Facebook investitorje pozitivno presenetil

Oddelek: Novice / Rezultati
167894 (6709) kow

Več podobnih tem