» »

Spet težave s TETRO

1
2
»

SeMiNeSanja ::

Samael je izjavil:

Paranoično? Kje ti je uspelo pa to pobrati?
Vseeno mi je. Domišlijski spisi kaj je mogoče in kaj ne je tvoja domena, ne moja. Kaj bi lahko, me glede na realnost tega momenta o čemer pišem, ne zanima. Pa tudi tistih na terenu ne. Ko bo, kar pač bo, upam da bo kar se da učinkovito, vem pa kaj je učinkovito ta moment tu in zdaj.

Vprašal sem te konkretne reči, kar si mi ti ponudil nazaj je pa neko pavšalno mešanje megle "kaj bi lahko", pa četudi ta moment to ni realnost. In na koncu neke posplošene puhlice, ki se razumejo same po sebi. A da bo tehnologija napredovala in da se bodo stvari skozi čas spreminjale? No shit, Sherlock.
Ali pa če bi za spremembo povedal nekaj, kar ima glede na predmet debate dejansko neko informativno vrednost?

Več kot očitno nisi pogledal posnetka predavanja, ki sem ga prilepil. Tam je namreč bilo lepo razloženo, kaj je bilo že 3 leta nazaj 'aktualno' na tem področju.

Ampak zarad mene, ti lahko tudi z PMR postajcami podiš kurje tatove po vasi. Bistvene razlike ne bo, kot če se ti navesi nevem kak high-teh cegu okoli vratu.

Point je, da niti nočeš vedeti, kaj 'prihaja' (sicer bi pogledal posnetek). Glavno da nekaj trollaš....
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

dronyx ::

Očitno je težak miselni preskok, da se za te službe ne uporablja klasične telefone, kot so namenjeni široki potrošnji, ampak naprave, ki so videti enako ali podobno kot sedanje radijske postaje (Motorola itd.). Razlika je samo v tem, da se za radijsko omrežje uporablja tehnologija 4G LTE, ki omogoča precej več, kot pa ti sedanji sistemi. Sem pa skoraj prepričan da take naprave omogočajo tudi neposredno komunikacijo, torej tudi če omrežje res razpade se lahko še vedno pogovarjajo med sabo v načinu walki talki.

Samael ::

Ma ni to. Problem je, da ti operiraš s potencilanim javnim naročilom na osnovi "domišlije". Žal pa domišlija nima prav nobene vrednosti na samem terenu.
Pojmi tipa: "se mi zdi da je", "si predstavljam, da je", "sem prepričan, da je".
Oprosti, ampak to, kar ti govoriš pomeni bore malo. Javni razpis ne more delovati po principu tvoje domišlije.
V istem momentu, ko omenjaš koruptivno ravnanje, si s svojimi ekstra mega super posebnimi pogoji, ki jim bo za nek konkreten denar zadostilo mogoče eno samo podjetje sam v istem čolnu.
Bom še tebe vprašal.

Imaš kakšnega konkretnega ponudnika v mislih, ki ti za nek sprejemljiv denar lahko jutri to omogoči na javnem razpisu ali pa je bolj "v teoriji"? Ker ja, seveda, če imaš denar se lahko posebej zate in tvoje potrebe razvije marsikaj. Kaj pa omrežje? Koga si pa imel v mislih, da ti lahko ta moment v slehernem kotičku države zagotovi nemoteno delovanje omrežja 24/7 - zlasti v času in prostoru recimo naravnih katastrof? Telekom? A1?
Ali pa bomo za recimo 10 let ugasnili svet, zemlja se bo nehala vrteti, nihče ne bo od jutri dalje nič delal, reševal ... potem pa bo z razvojem tehnologije nekako že prišla tudi rešitev na vse to, kar si si zamislil? Do takrat pa prste stran od reševanja, intervencij ... in teter, a?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spet težave s TETRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5213509 (11002) Samael
»

Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7125742 (18508) AndrejO
»

IMSI lovilci: policija še vedno zavaja in skopari z resnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6227891 (23015) poweroff
»

Policija zavaja glede pridobivanja podatkov o uporabnikih spletnih portalov

Oddelek: Novice / NWO
4315981 (13715) ulemek
»

Ko ima policija težave, SOVA priskoči na pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11116915 (14913) Brane2

Več podobnih tem