» »

EU zaradi suma oviranja konkurence začela preiskovati Broadcom

EU zaradi suma oviranja konkurence začela preiskovati Broadcom

Slo-Tech - Evropska komisija je začela preiskavo Broadcoma zaradi suma zlorabe prevladujočega tržnega položaja. Kot je v tovrstnih postopkih že običaj, so Broadcomu poslali obvestilo o nasprotovanju (statement of objections) in začeli uradno preiskavo. Ker sumijo, da Broadcomove prakse onemogočajo konkurenco in kršijo evropsko zakonodajo, bodo uvedli tudi začasne ukrepe, ki bodo veljali do zaključka postopka.

Kot je pojasnila evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager, so jabolko spora komunikatorji za televizorje (set-up boxes) in modemi za mobilne telefone. Oboji predstavljajo ključni del naših poslovnih in zasebnih življenj. Komisija sumi, da je Broadcom kot večinski dobavitelj teh naprav svojim partnerjem pogodbeno vsiljeval omejitve, ki krnijo konkurenco. Broadcom je namreč vodilni na trgih: sistemov na čipu (SoC) v komunikatorjih in modemih, čipih za obdelavo vnosov (front-end chips), čipih za Wi-Fi in komponentah za hitre povezave. Komisija za zdaj trdi, da ima Broadcom na teh trgih prevladujoč tržni položaj, da imajo nekatere pogodbe s partnerji elemente ekskluzivnosti in da te negativno vplivajo na konkurenco.

Komisija za zdaj še ni sprejela nobenih sklepov, je pa poudarila, da bo zelo verjetno odredila začasne ukrepe, ki bodo namenjeni prenehanju kršitev. V ZDA Broadcom preiskuje Zvezna komisija za trgovino. Leta 2017 je Broadcom tudi skušal prevzeti Qualcomm, a je posel zaradi nasprotovanja regulatorjev padel v vodo.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trump preprečil Broadcomov prevzem Qualcomma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5816759 (12430) MrStein
»

Google izgubil pritožbo v Rusiji

Oddelek: Novice / Tožbe
326414 (4845) MrStein
»

Raspberry Pi dve leti pozneje z odprtim grafičnim jedrom

Oddelek: Novice / Procesorji
3211982 (8644) metalc
»

Evropska komisija Google svari pred uradnim procesom zaradi zlorabe monopolnega polož

Oddelek: Novice / Tožbe
64912 (4526) Manu
»

Rambus bi prepovedal kar vse

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
154793 (3856) Jst

Več podobnih tem